Stiri despre florin sperlea

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Remember „O istorie sinceră a poporului român“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remember „O istorie sinceră a poporului român“

  Pe 8 aprilie, academicianul Florin Constantiniu ar fi împlinit 87 de ani, iar pe 14 aprilie vor fi opt ani scurşi de la trecerea Styxului de către inegalabilul istoric. Într-un asemenea context am iniţiat un dialog cu conaţionalul care îl consideră drept părintele său spiritual.

 • Schimbarea la faţă a României, în decembrie 1989
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbarea la faţă a României, în decembrie 1989

  Un duş rece, pentru adepţii interpretării unilaterale a evenimentelor complexe petrecute în România, în ultima lună a anului 1989 a fost administrat, celor dezinformaţi cu privire la adevărurile tragice de atunci, de cartea "Trăgători şi mistificatori. Contrarevoluţia securităţii în decembrie 1989". Autorii cărţii sunt Andrei Ursu, Roland O. Thomasson şi Mădălin Hodor.

 • A fost Emil Bodnăraş agent KGB
racolat de ruşi prin metoda Julieta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost Emil Bodnăraş agent KGB racolat de ruşi prin metoda Julieta?

  În eseul publicat în numărul anterior despre reflectarea în presă a dezertării lui Emil Bodnăraş invocam un text mai amplu publicat de mine cu ani în urmă într-o publicaţie  despre care nu mai ştiu nimic. Simt nevoia să-l redau aici.

 • De ce lăsăm unei ţări mici „dreptul” de a nu mişca niciodată în front?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce lăsăm unei ţări mici „dreptul” de a nu mişca niciodată în front?

  Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

 • Al Treilea Război Mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al Treilea Război Mondial

  Războiul Rece s-a încheiat cu 12 ani în urmă. Dar atmosfera care precede Summitul de la Vilnius este marcată de confruntarea dură, puţin publică, între comunitatea euroatlantică, cu principii şi valori democratice deloc negociabile şi arealul răsăritenilor, unde o singură voce stabileşte ce este şi va fi chipurile bine, pentru noii pământeni, gata botezaţi euroasiatici.

 • Monseniorul Anton Coşa, episcop de Chişinău crede în destinul european al Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monseniorul Anton Coşa, episcop de Chişinău crede în destinul european al Republicii Moldova

  Înaltul Reprezentant al Guvernului României, pentru Republica Moldova, distinsa doamnă Iuliana Gorea-Costin este compatrioata care a facilitat nucleului dinamic al UZPR, un popas util pe plan uman, dar şi profesional, prin cunoaşterea, direct de la sursă, a valorilor promovate de monseniorul Anton Coşa, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Chişinău, cu binecuvântarea Sfântului Scaun de la Roma.

 • Vitalie Răileanu are încredere în preşedintele Nicolae Timofti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitalie Răileanu are încredere în preşedintele Nicolae Timofti

  Numai la Clubul Presei, din Washington D.C. am mai trăit aceeaşi încântare, faţă de calitatea oratorului menit a răspunde la întrebările fireşti ale unor jurnalişti, nu oricum, ci cu o atentă cântărire a fiecărei afirmaţii, vizând adevărul, dar evitând interpretări neconforme cu o personalitate comparabilă cu o fântână arteziană, de idei şi argumente, ce ţin de susurul izvorului unei vieţi destinată bucuriei de a trăi liber, peste Prut.

 • De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme

  La 25 Octombrie, militarii activi şi în rezervă salută Drapelele de luptă, onorând astfel Ziua Armatei României, garantul suprem al existenţei statului naţional unitar român. La 24 octombrie am luat legătura la Chişinău, cu liderul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, care, prin intermediul cotidianului ADEVĂRUL a transmis un mesaj emoţionant fraţilor de arme, din dreapta Prutului.

 • Ce minune aşteaptă conaţionalii, din stânga Prutului, de la Patriarhul României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce minune aşteaptă conaţionalii, din stânga Prutului, de la Patriarhul României?

  Mă aflu, de 50 de ore, în România Răsăriteană = Republica Moldova, entitate geopolitică reală, în octombrie 2013. Nu reprezint un partid. Nicio structură stipendiată de orgolii ridicole exprimate la Bucureşti sau Chişinău. Ci sunt doar unul dintre românii care văd altfel viitorul comun, al celor două state româneşti. Proba fiind dialogul inedit cu...

 • Florin Şperlea şi ofiţerul electronic de serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Şperlea şi ofiţerul electronic de serviciu

  În România există zeci de mii de conaţionali specializaţi într-un domeniu tot mai rar mediatizat, din raţiuni ce ţin de obsesia unora, de a face audienţă - pe micile ecrane, la posturile de radio şi în publicaţiile cu ediţii tipărite axate pe scandalurile zilnice -, pe măsura apetenţei cultivate pentru un nivel intelectual arid. La polul opus, de partea bună a forţei viitorului dezirabil se află un compatriot tenace.

Modifică Setările