Stiri despre florin guzga

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rigoletto şi ultimii bufoni de la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rigoletto şi ultimii bufoni de la Opera Naţională

  Ultimul spectacol de operă al anului, Rigoletto, a fost o tentaţie căreia nu i-am putut rezista. Pur şi simplu producţia lui Stephen Barlow este un magnet care atrage public nou şi tânăr către Operă.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (II)

  Sub acelaşi generic, notez alte evenimente ale primei scene lirice naţionale, înscrise în cadrul preocupărilor manageriale constante de primenire a distribuţiilor, inclusiv prin invitarea de artişti români care îşi desfăşoară activitatea în străinătate. Reuşita a fost deplină.

 • Un tramvai numit Boema
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tramvai numit Boema

  Am întârziat. Când am ajuns la ONB, Rodolfo se arunca în valurile unei iubiri care-l va maturiza brusc, schimbându-i viaţa. Che gelida manina... Afară ploua încet.

 • Alte momente ale
stagiunii Operei bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte momente ale stagiunii Operei bucureştene

  Aş spune că am ales la întâmplare. Totuşi, nu-i chiar aşa. M-au atras în primul rând unele nume de cântăreţi străini, dintr-un program care umple săptămâna cu circa 3-4 spectacole. Semnul promiţător vine însă între 20 şi 26 martie, când publicul are de ales între trei opere, un balet şi un recital, cinci seri în total.

 • Lucia de lux la Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucia de lux la Galaţi

  Altădată un port cosmopolit, Galaţiul şi-a pierdut farmecul burghez în urma industrializării forţate din perioada comunistă, iar Opera pare o artă greu de alăturat cu imaginea furnalelor, a şantierelor navale şi a nesfârşitelor cartiere de blocuri gri care compun ţesutul urban de azi al oraşului.

 • O poveste de iarnă cu studenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O poveste de iarnă cu studenţi

  La bohème de la ONB face parte dintr-o categorie de producţii de operă pe care mi-am propus să nu le mai văd decât în condiţiile în care cântă un artist de calibru. E drept, se poate şi mai rău (cum e producţia aceleiaşi opere de la Cluj). N-o să insist, aşadar, pe acest subiect, am mai scris despre ea acum vreun an şi ceva.

 • Lucia de la Iaşi - un succes anonim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucia de la Iaşi - un succes anonim

  Exact aşa a definit regizorul Andrei Şerban impactul producţiei sale pentru Opera Naţională Română din Iaşi: un succes anonim, dezamăgit de absenţa reprezentanţilor Ministerului Culturii de la toate spectacolele cu Lucia din Lammermoor, care a avut premiera în deschiderea stagiunii trecute.

 • Requiem, la Iaşi, în memoria unui înger
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Requiem, la Iaşi, în memoria unui înger

  Un concert cu multe semnificaţii şi plin de încărcătură emoţională, anunţat la Opera Naţională Iaşi - Requiem de Verdi - în memoria basului Octavian Dumitru, de la a cărui dispariţie tragică au trecut ceva mai mult de 40 de zile, ceea ce, în ritualul ortodox, înseamnă o comemorare importantă.

 • Opera din Iaşi, din nou în sărbătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera din Iaşi, din nou în sărbătoare

  La mijloc de decembrie, Opera din Iaşi a îmbrăcat din nou straie de sărbătoare, ceea ce pentru public a devenit ceva… obişnuit, seria evenimentelor continuând însă, de această dată, printr-o seară aparte, soprana Elena Moşuc, aplaudată de-a lungul vremii la Scala sau la Arena din Verona, la Viena sau la Zurich, la Paris, Munchen, Berlin sau Tokyo, urcând, în fine, după (prea) mulţi ani, din nou pe scena din oraşul natal.

Modifică Setările