Stiri despre florin estefan

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Fata din Far West”, premieră la Opera Română
clujeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fata din Far West”, premieră la Opera Română clujeană

  Ambiţios demers al prim-înfiinţatei scene lirice româneşti, cu spectacol inaugural în 1920! Şi o reuşită a noii producţii a acestui mai 2022. Complicaţia punerii în pagină a opusului puccinian vine din multitudinea de personaje, scriitura densă, dramatismul rolurilor principale, îmbinat cu lirism şi introspecţii profunde.

 • La fanciulla del Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La fanciulla del Cluj

  Opera „americană” a lui Puccini, comisionată de Metropolitan Opera în 1910, are o istorie dulce amăruie. Premiera mondială l-a avut pe Caruso în rolul lui Dick Johnson şi pe Toscanini în fosă, având un succes nebun, dar care n-a ţinut mult. Tot mai puţin reluată, a fost considerată mai puţin reuşită decât La bohème sau Tosca.

 • Apocrif Enescu la Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apocrif Enescu la Festival

  Celebrarea lui Enescu la 140 de ani de la naştere ne găseşte într-o situaţie inconfortabilă. Avem un Muzeu Enescu în Bucureşti care stă să cadă, mai ales casa în care locuia compozitorul, aflată în spatele palatului Cantacuzino-Nababul. Avem un Festival Enescu în criză de management.

 • Cristina Păsăroiu, revelaţia din Die Tote Stadt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Păsăroiu, revelaţia din Die Tote Stadt

  Cea mai mare contribuţie a Festivalului Enescu din ultimul deceniu la dezvoltarea muzicii din România este creaţia naţională a unor opere moderne, bine cunoscute în lume. Wozzeck, Elektra, Mathis der Maler, Moses und Aron, Die Frau Ohne Schatten sau Leonore sunt câteva titluri importante.

 • De la Iaşi la
Cluj-Napoca, „Don Giovanni“ de Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Iaşi la Cluj-Napoca, „Don Giovanni“ de Mozart

  Scriam nu demult în aceste pagini despre o iniţiativă a conducerilor Operelor Naţionale Române din municipiile de pe malurile Bahluiului şi Someşului de a interschimba producţii proprii, care nu există pe afişele celeilalte instituţii.

 • „Trubadurul“ s-a întors...
în concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trubadurul“ s-a întors... în concert

  De demult absentă de pe afişul primei scene lirice naţionale, după o încercare nereuşită de a înlocui vechea montare a lui Jean Rânzescu, populara operă verdiană a revenit recent la sala din str. Gen. Berthelot, concertant, renunţându-se din nou la principiul consacrat al Orchestrelor şi Corurilor Radio de a prezenta la fiecare început de an titluri lirice rare. A fost, dacă se poate spune aşa, şi o mănuşă aluzivă aruncată vecinilor din Splai.

 • Trubadurul lui Verdi, în
concert la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trubadurul lui Verdi, în concert la Sala Radio

  În continuarea tradiţiei instaurate la Sala Radio în ultimele stagiuni, de a aduce în faţa publicului, la fiecare final de ianuarie, un titlu de operă, în formulă de concert, cu o distribuţie de excepţie, vineri,  25 ianuarie, de la ora 19.00. Orchestra Naţională Radio prezintă celebra operă „Trubadurul”, ce poartă semnătura lui Verdi.

 • Un duo de „vis“
la Ateneul Român, 

Florin Estefan şi Remus Manoleanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un duo de „vis“ la Ateneul Român, Florin Estefan şi Remus Manoleanu

  Titrat „Sogno”, „Vis” în limba italiană, deşi în program, pe lângă muzica din Peninsulă, s-a strecurat şi o romanţă ceaikovskiană, recitalul baritonului clujean Florin Estefan, acompaniat la pian de Remus Manoleanu, a fost o secvenţă de artă vocală ce a înălţat suflete şi a răscolit spirite.

 • Maraton muzical-coregrafic la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maraton muzical-coregrafic la Cluj

  Urmărind constant ideea de a îmbogăţi repertoriul cu lucrări de factură diversă şi poate mai puţin familiare publicului nostru, alternând, desigur, cu partituri îndrăgite din literatura universală de operă sau de balet, managerul Operei Române din Cluj, baritonul Florin Estefan, a propus, în ultimele stagiuni, creaţii romantice precum Werther de Massenet, Evgheni Oneghin de Ceaikovski sau Puritanii de Bellini.

 • „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii 

Operei Naţionale Române Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii Operei Naţionale Române Cluj-Napoca

  Serata inaugurală, coincidentă sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzicii, 1 octombrie, a debutat cu un scurt moment prezentat de purtătoarea de cuvânt a teatrului, Simona Dordea, în care prof. dr. Nicolae Miu, vechi şi împătimit meloman, a oferit scenei lirice clujene un impresionant tablou al marii soprane Lya Hubic, ilustră interpretă – printre altele - a rolului Violetta din „Traviata”.

 • Opera Cluj în revista Opera Magazine (UK) - „La bohème“ şi „Evgheni Oneghin“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Cluj în revista Opera Magazine (UK) - „La bohème“ şi „Evgheni Oneghin“

  A apărut numărul pe luna Mai al revistei britanice Opera. Cu toate că evenimentul operatic imediat de la Covent Garden este noua producţie a Luciei di Lammermoor în regia lui Katie Mitchell, deja controversată din cauza avertismentelor privind excesul de violenţă şi de sex deşi nu a fost încă prezentată, totuşi articolul de fond al publicaţiei se concentrează pe următoarea premieră, de data asta una absolută pentru The Royal Opera House: Œdipe.

 • „Evgheni Oneghin”, noua premieră a Operei Române clujene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Evgheni Oneghin”, noua premieră a Operei Române clujene

  Stagiunea actuală a teatrului liric de la poalele Feleacului abundă în producţii noi. Este un efort remarcabil al managementului lui Florin Estefan, artist ce se află nu de multă vreme în poziţie de conducere. După „Werther”, „Boema”, „Bal mascat”, iată că la mijloc de ianuarie premiera aleasă a fost „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski.

 • Cel mai tânăr director din istoria Operei Române din Cluj, Florin Estefan: „Nu e uşor să devii «şeful» foştilor tăi colegi!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai tânăr director din istoria Operei Române din Cluj, Florin Estefan: „Nu e uşor să devii «şeful» foştilor tăi colegi!”

  Directorul Operei Române din Cluj, Florin Estefan (33 de ani), explică de la ce a plecat „scandalul” licitaţiei de obiecte muzicale casate şi face un bilanţ al primelor şase luni de mandat: renovarea foyer-ului Operei, reamplasarea Stemei României Unite, premiera operei “Werther“, Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de ”Mare Ofiţer” şi cooptarea Simonei Noja ca preşedintele onorific al Ansamblului de Balet al Operei.

 • Dublu-eveniment la Opera Română din Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dublu-eveniment la Opera Română din Cluj

  La Opera Naţională Română din Cluj, seara de 15 noiembrie a marcat un dublu eveniment, propunând o nou producţie cu Boema de Puccini, spectacol inclus în seria manifestărilor dedicate celor 25 de ani împliniţi de TVR Cluj, aniversare aflată sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

 • Sărbătoare la Opera Română din Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare la Opera Română din Cluj

  La Opera Română din Cluj a fost sărbătoare, deschiderea stagiunii fiind marcată prin câteva repere cu totul speciale, relevate de către directorul Florin Estefan în cuvântul său, cu emoţii sporite şi pentru că noua producţie cu Werther de Massenet reprezintă şi prima premieră realizată în mandatul său.

 • Cel mai tânăr director din istoria Operei clujene ştie totul despre concerte: poate face un afiş în photoshop, dar şi să-l interpreteze pe Don Giovanni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai tânăr director din istoria Operei clujene ştie totul despre concerte: poate face un afiş în photoshop, dar şi să-l interpreteze pe Don Giovanni

  Opera din Cluj a intrat în anul în care oraşul este Capitală Culturală a Tineretului fără conducere şi cu decoruri de milioane de lei plouate din cauză că acoperişul depozitului este stricat de ani de zile. Noul director, de 33 de ani, Florin Estefan, şcolit la Cardiff, a început în urmă cu 10 ani să organizeze concerte. El ştie totul despre domeniu, de la realizarea unui afiş în photoshop, până la intepretarea unor roluri grele pe scenă.

 • O seară de sâmbătă la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O seară de sâmbătă la Operă

  Şi de această dată am ales să respir în sala Operei bucureştene aerul unic, vibrant, al unui spectacol, decât să merg la cinematograf unde se transmitea - „live in High Definition” – un matineu de la Metropolitan Opera, cu diva Renée Fleming.

Modifică Setările