Stiri despre florentina nastase

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • MŢR a refuzat proiecţia unui film românesc. Tudor Giurgiu: „Problema nu e eventuala temere că filmul ar fi un rebut ci că e «un film cu lesbiene»“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MŢR a refuzat proiecţia unui film românesc. Tudor Giurgiu: „Problema nu e eventuala temere că filmul ar fi un rebut ci că e «un film cu lesbiene»“

  Într-o scrisoare deschisă adresată conducerii Muzeului Ţăranului Român (MŢR), regizorul Tudor Giurgiu, co-fondator al Festivalului Internaţional de film Transilvania (TIFF) deplânge faptul că debutul în lungmetraj al lui Bogdan Theodor Olteanu, „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”, nu va intra în programarea viitoare a cinematografului de la muzeu, fiind etichetat drept un „film cu lesbiene”.

 • Etaje ale memoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etaje ale memoriei

  Exegeţii literari ai Menjeriei de sticlă socotesc, pe drept cuvânt, piesa drept una „a memoriei”. Au în vedere, desigur, monologul de la început al lui Tom, alter-ego al dramaturgului (numele real al lui Tennessee Williams este Tom Lanier Williams) care invocă valoarea sentimentală a confesiunii şi caracterul ei nerealist.

 • 5 x 5 stele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 x 5 stele

  Acest articol nu-şi propune să fie exhaustiv, ci să facă o selecţie lejeră a spectacolelor de excepţie, despre care au apărut cronici în acest spaţiu al suplimentului. Nu toate spectacolele sunt din 2010, dar articolele care le-au evidenţiat calitatea au apărut toate pe parcursul acestui an. Vestea bună este că şi în 2011 le mai puteţi vedea la teatrele lor.

 • Viaţa după lagăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa după lagăr

  „Miriam W.“ este un spectacol formidabil al Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploieşti. Marta şi Carola au fost în lagăr, dar au scăpat cu viaţă. Războiul s-a terminat de 20 de ani. Marta vrea să uite prezentul. Carola s-a hotărât să-şi trăiască tinereţea rămasă.

Modifică Setările