Stiri despre fits

  95 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cărţi
lansate la FITS -Hamlet după 11 septembrie 2001
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi lansate la FITS -Hamlet după 11 septembrie 2001

  Oricât de des am auzi că ar fi uşor exagerată fascinaţia pe care cu toţii o încercăm atunci când vine vorba despre Hamlet, că piesa în cauză nu ar fi nici cea mai bună, nici cel mai dificil de montat din creaţia shakespeariană, în viaţa teatrală de zi cu zi lucrurile stau cu totul altfel.

 • Steaua şi emoţia lui Rebengiuc. Actorul a fost ovaţionat la decernarea stelei de pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Steaua şi emoţia lui Rebengiuc. Actorul a fost ovaţionat la decernarea stelei de pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu

  Victor Rebengiuc a fost vizibil emoţionat pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu, după decernarea stelei, sâmbătă seară, când a fost îndelung aplaudat şi ovaţionat de publicul prezent la eveniment. "În primul rând, Victor Rebengiuc reprezintă un carater şi o conştiinţă", a spus directorul Constantin Chiriac. La eveniment, au fost prezente numeroase oficialităţi: ministrul Culturii Corina Şuteu şi preşedintele ICR Radu Boroianu.

 • Actorul Ilie Gheorghe: „După ce l-am jucat pe Faust, nu mă mai tem de moarte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Ilie Gheorghe: „După ce l-am jucat pe Faust, nu mă mai tem de moarte“

  Două reprezentaţii sunt programate, în weekend, cu spectacolul „Faust“, care încheie, duminică seară, Festivalul de Teatru de la Sibiu. Personajele Margareta vor fi interpretate atât sâmbătă, cât şi duminică, de la ora. 22.00, de garnitura matură din distribuţie, de fete de peste 18 ani, spectacolul jucându-se la Fabrica de Cultură.

 • Tim Robbins: Sunt fericit să fiu în România. Ospitalitatea
este minunată, actorii sunt foarte talentaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tim Robbins: Sunt fericit să fiu în România. Ospitalitatea este minunată, actorii sunt foarte talentaţi

  Actorul şi regizorul Tim Robbins, care a câştigat un Oscar şi două Globuri de Aur, a declarat, joi, la Sibiu, unde participă la FITS, că este fericit să fie în România, fiind impresionat de ospitalitatea oamenilor şi de actorii talentaţi pe care i-a întâlnit. El s-a declarat încântat de străzile înguste ale oraşului şi de structura sa medievală.

 • Piese contemporane
româneşti la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piese contemporane româneşti la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

  1. Fără happy end. Ornella Pireda, Ciro Rinaldi, Sharmilla Chowdury, Eileen Chubb, Ian Fosley, Alin Goga Mihăiţă, Claudiu Ţuţulan, Liviu Costache sunt oameni obişnuiţi. Locuiesc în Italia, Anglia sau România. La un moment dat, li s-a întâmplat să observe că acolo unde lucrau se întâmplă lucruri neobişnuite. Lucruri în afara legii.

 • Cronicile
FITS - O poveste despre cruzimea lumii şi despre victimele ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicile FITS - O poveste despre cruzimea lumii şi despre victimele ei

  Căsătoria Mariei Braun, spectacol montat în anul 2007 la Teatrul Schaubühne din Berlin de Thomas Ostermeier, s-a născut, conform unei mărturii a regizorului însuşi, din încercarea acestuia de a recrea pe scena unui teatru ritmul rapid al montajului specific filmului.

 • „Imaculata lume a circului“, dar şi „Oameni obişnuiţi“ vin la Sibiu. Unde mergeţi, marţi, în Festival  FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Imaculata lume a circului“, dar şi „Oameni obişnuiţi“ vin la Sibiu. Unde mergeţi, marţi, în Festival  FOTO

  „Imaculata lume a circului”, în coregrafia celebrului Daniele Finzi Pasca, o producţie de teatru de clovni, interpretată de doi actori cu experienţă în lumea circului, va fi reprezentată, marţi, pentru a doua oară în Festivalul de Teatru de la Sibiu (FITS). De asemenea, spectacolul Gianinei Cărbunariu, "Oameni obişnuiţi", va fi reprezentat de la orele 18.00 şi 22.00, la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu.

 • Cronicile
FITS - O simfonie învolburată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicile FITS - O simfonie învolburată

  Dincolo de numărul participanţilor, invitaţilor, ori al spectacolelor din ţară şi din străinătate participante, unul dintre criteriile care certifică valoarea, gradul de interes, atractivitatea, condiţia de manifestare artistică de top a unui festival este cel al promptitudinii. Al rapidităţii cu care importante producţii artistice din lumea întreagă ajung să facă parte din oferta sa.

 • Cronicile
FITS -Teme privilegiate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicile FITS -Teme privilegiate

  Scrisă în 1991, Variaţiunile Goldberg nu este, fără doar şi poate, nici cea mai frumoasă, nici cea mai izbutită, nici cea mai de succes şi nici cea mai cunoscută dintre piesele lui George Tabori. Apreciat scriitor de literatură dramatică de origine evreiască, născut la Budapesta şi care şi-a dus cea mai mare parte a existenţei la Londra

 • Sărbătoarea teatrului începe vineri la Sibiu. Start la Festivalul Internaţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoarea teatrului începe vineri la Sibiu. Start la Festivalul Internaţional de Teatru

  În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru (FITS) care se desfăşoară, începând de pe 10 iunie până pe 19 iunie la Sibiu, alături de spectacole semnate de mari nume ale teatrului european, Tim Robbins, Thomas Ostermeier, Eugenio Barba, Pippo Delbono, vor fi şi multe concerte, showuri de stradă şi de circ, atractive pentru marele public

 • Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru: Victor Rebengiuc va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru: Victor Rebengiuc va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu VIDEO

  Actorul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), vine în studioul Adevărul Live, joi 19 mai, de la ora 14.00, imediat după conferinţa de presă dedicată noii ediţii a festivalului din acest an, care va avea loc în oraşul de pe Cibin între 10 şi 19 iunie 2016.

 • Românii caută destinaţii culturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii caută destinaţii culturale

  Turismul cultural e din ce în ce mai popular în rândul românilor. Marile festivaluri de teatru, muzică şi film, precum cele de la Sibiu, Berlin şi Avignon, dar şi localităţile înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, ca peştera Chauvet din sudul Franţei, sunt din ce în ce mai vizitate.

 • Iov şi cuvântarea lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iov şi cuvântarea lui

  Nu e pentru întâia oară că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu ne prilejuieşte întâlnirea cu marele regizor lituanian Eimuntas Nekrosius. Dar şi cu minunaţii actori de la Meno Fortas Theatre din Lituania. Cu extraordinarii colaboratori permanenţi ai regizorului, creatoarea de costume Nadejda Gultiajeva şi cu Marius Nekrosius, un excelent scenograf, specializat pe decoruri simple, minimale, alcătuite din puţine elemente.

 • Prima-doamnă a cărui stat? Republica Sexistă România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima-doamnă a cărui stat? Republica Sexistă România

  Cu doar câteva luni în urmă, pe piaţa ideilor se rostogolea un concept generos, voit empatic, numit de cititorii aproximativi de Kuhn „schimbare de paradigmă“, dar care s-a dovedit o găselniţă intelectualistă menită să genereze câteva dezbteri de studio ca apoi să moară subit: prima-doamnă a României, după modelul american.

 • Sibiul interstelar. Brandauer şi un alt fel de Mephisto
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiul interstelar. Brandauer şi un alt fel de Mephisto

  A meritat să-mi scurtez vizita la Los Angeles cu două zile ca să ajung, pentru prima dată, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu! Venea Karl Maria Brandauer, actor fetiş al lui Istvan Szabo, cu care atât de mult vorbisem despre cel căruia îi încredinţase rolul de referinţă din Mephisto (ce programare inspirată, în aceeaşi zi cu pelicula şi Faustul lui Purcărete!), singurul Oscar maghiar, de până acum.

 • Sibiul, oraşul stelelor. Cine sunt personalităţile de cinci stele, inaugurate sâmbătă pe Aleea Celebrităţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiul, oraşul stelelor. Cine sunt personalităţile de cinci stele, inaugurate sâmbătă pe Aleea Celebrităţilor

  Sâmbătă seară, de la ora 18.00, vor fi acordate, pe Alea Celebrităţilor din Sibiu, cinci noi stele unor personalităţi din lumea teatrului: Klaus Maria Brandauer ( Austria/actor, regizor de film), Eimuntas Nekrosius ( Lituania, regizor), Joel Pommerat (Franţa, dramaturg, regizor), Neil LaBute (SUA, regizor, scenarist si dramaturg), Kazuyoshi Kushida (Japonia, dramaturg, regizor si actor).

 • Iohannis şi „Ultima bandă a lui Krapp“. Cronica spectacolului la care a venit preşedintele României la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis şi „Ultima bandă a lui Krapp“. Cronica spectacolului la care a venit preşedintele României la Sibiu

  Klaus Iohannis a sosit sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, chiar la începerea sectacolului "Ultima bandă a lui Krapp", de Samuel Beckett, în regia unuia dintre cei mai importanţi regizori germani Peter Stein. Preşedintele şi soţia sa au fost aşteptaţi cu flori, pe covor roşu, la Sala Thalia, de oficialităţi: Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii, şi Constantin Chiriac, directorul Festivalului de Teatru de la Sibiu.

 • WSS la FITS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  WSS la FITS

  Nu vă speriaṭi, site-ul adevarul.ro nu a fost (încă) invadat de prescurtările criptice din mess-ul telefoanelor noastre cele de toate zilele. Am recurs la acronime din două motive: pentru a constata o situaṭie de fapt ṣi pentru a face o urare implicită.

 • „Big Bang” în Piaţa Mare, artificii şi pantoful Cenuşăresei în primul
weekend la FITS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Big Bang” în Piaţa Mare, artificii şi pantoful Cenuşăresei în primul weekend la FITS

  Cel mai mare festival de teatru din România şi unul dintre cele mai mari din lume, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), aflat la cea de-a XXII-a ediţie, s-a deschis cu un extraordinar spectacol de stradă, cu „Big Bang-ul” celor de la Plasticiens Volants, care a coborât peste Piaţa Mare aproape de miezul nopţii, urmat de un spectacol de artificii care a durat un sfert de oră, în Piaţa Teatrului.

 • „În căutarea fericirii“ la Sibiu. Cel mai mare festival de teatru începe vineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „În căutarea fericirii“ la Sibiu. Cel mai mare festival de teatru începe vineri

  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, care începe vineri, va reuni timp de 10 zile, până pe 21 iunie, spectacole invitate din  70 de ţări. Cu o zi înainte de începerea festivalului, organizatorii anunţau un număr de 40 de reprezentaţii sold-out şi peste 15.000 de bilete vândute. Unul dintre cele mai aşteptate  este producţia de la Teatro de la Abadía Madrid, „În căutarea fericirii“, în cadrul proiectului „Oraşe pe scenă“.

 • Constantin Chiriac: „Klaus Iohannis a sprijinit întotdeauna Festivalul de la Sibiu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Chiriac: „Klaus Iohannis a sprijinit întotdeauna Festivalul de la Sibiu”

  Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi directorul Teatrului din Sibiu, a vorbit în studioul Adevărul Live despre cele mai importante momente ale celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care se va desfăşura în perioada 12-21 iunie.

 • Cu George Banu, în culisele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu George Banu, în culisele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

  Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi reflectată la TVR, într-o serie de interviuri realizate de cunoscutul critic şi teatrolog George Banu, care îşi propune să arate câte ceva din tainele culiselor evenimentului considerat cel mai important festival de artele spectacolului din România.

 • Prima carte despre teatrul din Europa de Est, lansată la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima carte despre teatrul din Europa de Est, lansată la Bucureşti

  „Noi practici în artele spectacolului din Europa de Est“ este numele cărţii dedicate teatrului estic, editată de criticul Iulia Popovici şi apărută la Editura Cartier, care va fi lansată pe 18 iunie, de la 18.00, la Green Hours din Bucureşti. Volumul face parte din colecţia de carte a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

 • Concert Dubioza Kolektiv, Invazia insectelor şi foc de artificii în utima seară a FITS 2014. Programul FITS de duminică, 15 iunie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert Dubioza Kolektiv, Invazia insectelor şi foc de artificii în utima seară a FITS 2014. Programul FITS de duminică, 15 iunie

  Ultima seară a ediţiei din acest an a Festivalului internaţional de Teatru îi aduce pe scena din Piaţa Mare pe cei de la Dubioza Kolektiv, concertul fiind programat la ora 21:30. Programul continuă în Piaţa Mare cu Invazia Insectelor, de la ora 22:30, şi cu tradiţionalul foc de artificii, cu 10 minute înainte de miezul nopţii.

Modifică Setările