Stiri despre finantarea partidelor

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Consiliul Europei, Grupul Statelor împotriva Corupţiei – raport devastator despre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Europei, Grupul Statelor împotriva Corupţiei – raport devastator despre România

  Astăzi, la Strasbourg, exact în momentul în care noi afişăm acest material pe adevarul.ro (ora 10.00, adică 11.00 la Bucureşti) a fost dat publicităţii Raportul de evaluare realizat de Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), organism al Consiliului Europei a cărui misiune „este să amelioreze capacitatea statelor membre de a lupta împotriva corupţiei,

 • Finanţarea partidelor... fie, dar cel puţin s-o ştim şi noi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Finanţarea partidelor... fie, dar cel puţin s-o ştim şi noi!

  Fac ce fac politicienii noştri şi iar ne obligă să îl parafrazăm pe Caragiale... Felul şi forma în care a fost adoptată legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale săptămâna trecută pare să se ghideze după principiul „să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica!”. Şi chiar că din această dilemă nu putem ieşi... am zis!

 • Reforma electorală: Se resetează politica românească?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma electorală: Se resetează politica românească?

  Marginalizată mediatic în raport cu valul de arestări, reforma electorală avansează cu bune şi cu rele. Comisia de specialitate din Parlament a votat căteva principii care desenează arhitectura viitorului sistem electoral.

 • Adevărul Live. Despre reforma clasei politice şi finanţarea partidelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Despre reforma clasei politice şi finanţarea partidelor

  Reforma clasei politice are nevoie de un punct de la care să pornească, un consens al forţelor potrivnice pe un subiect care să poată restarta modul în care se face politică. Deşi cererile electoratului sunt clare la adresa clasei politice, procesul nu poate demara pur şi simplu şi este nevoie de răbdare şi înţelegere chiar cu actuala clasă politică, temătoare şi ezitantă atunci când vine vorba de schimbare.

 • Despre finanţarea partidelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre finanţarea partidelor

  În ultimele zile a revenit pe agenda publică tema finanţării partidelor politice. Unii o abordează ipocrit, alţii o abordează naiv, unii cu bună credinţă, alţii cu interese ascunse. În rândurile care urmează ne-am propus să explicăm puţin care sunt mizele acestei dezbateri şi în ce măsură se poate schimba ceva cu adevărat prin „voinţă politică”.

 • O nouă lege a finanţării partidelor politice – soluţia europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă lege a finanţării partidelor politice – soluţia europeană

  Vedem în spaţiul public tot mai multe cazuri şi discuţii care vizează suspiciuni de corupţie în rândul politicienilor şi entităţilor care au interacţionat cu sfera politicului la un moment dat. Este un lucru bun, dar nu doresc să mă refer în acest articol la funcţionarea Justiţiei, chiar dacă apreciez enorm paşii înainte din domeniu care s-au făcut în ultimii ani.

 • Parlamentul de la Chişinău a adoptat în prima lectură proiectul privind finanţarea partidelor politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul de la Chişinău a adoptat în prima lectură proiectul privind finanţarea partidelor politice

  Parlamentul a votat, în prima lectură, proiectul de lege privind finanţarea partidelor. Formaţiunile politice urmează să primească alocaţii din bugetul de stat în funcţie de performanţele obţinute în alegerile parlamentare sau locale. În proiect au fost prevăzute şi sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei privind finanţarea partidelor. Legea votată nu va fi aplicată pentru ciclul electoral din acest an, transmite IPN.

Modifică Setările