Stiri despre filme de animatie

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zece filme pentru copii, foarte bine cotate de critici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece filme pentru copii, foarte bine cotate de critici

  Vă propunem o colecţie de zece filme pentru copii, care au primit recenzii foarte bune de la criticii de film. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii ce filme de pe listă aţi vizionat.

 • NexT Kids, ziua copiilor şi a jocurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NexT Kids, ziua copiilor şi a jocurilor

  Festivalul Internaţional de Film NexT (22-26 iunie) găzduieşte pentru cel de-al 8-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 10 ani. În mod similar ediţiilor anterioare, proiecţia filmelor va fi urmată de jocuri derivate din temele şi personajele scurtmetrajelor proiectate.

 • Perversiuni şi ciudăţenii la Festivalul Anim'est
2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perversiuni şi ciudăţenii la Festivalul Anim'est 2015

  Festivalul Anim'est aduce în acest an filme de animaţie horror, lipsite de inhibiţii, cu întâmplări morbide şi mult umor negru în cadrul secţiunilor Creepy Animation Night, Trippy Animation Night şi Animusic Night.

 • Anim'est
românesc la ICR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anim'est românesc la ICR

  Filmele prezentate în competiţia românească a Festivalului Internaţional de Film Animʼest, ediţia 2014, vor fi prezentate într-o proiecţie specială în cadrul serii de film de la Institutul Cultural Român (ICR), joi, 12 februarie 2015, de la ora 19.00.

 • Cel mai animat festival începe la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai animat festival începe la Chişinău

  În cadrul Festivalului Anim’est din anul acesta vor fi prezentate în premieră la Chişinău câteva dintre cele mai aşteptate şi recente titluri de lungmetraj de animaţie. Toţi iubitorii genului sunt aşteptaţi în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie la cinematograful Odeon şi Animation Hub – Tipografia 5.

 • Povestea lui Sorin Oancea: inginerul care a devenit director de animaţie la seriale Disney
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea lui Sorin Oancea: inginerul care a devenit director de animaţie la seriale Disney

  „Îmi amintesc şi acum senzaţia incredibilă pe care am avut-o când am văzut pe ecran primul caracter animat de mine. Mă simţeam ca Dr. Frankenstein: «Uite! Se mişcă. Trăieşte! Are viaţă!»“, mărturiseşte Sorin Oancea, românul care s-a încăpăţânat să renunţe la cariera de inginer de nave şi pe care soarta l-a purtat către copilăria fără sfârşit a filmelor de animaţie.

 • Unde sunt Nea Marin Miliardarul, Monstrul sau Misiunea Spatiala Delta? Romania incepe sa dispara de pe harta cinematografiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde sunt Nea Marin Miliardarul, Monstrul sau Misiunea Spatiala Delta? Romania incepe sa dispara de pe harta cinematografiei

  Criza a afectat diferit industria cinematografica din Romania, dupa cum arata datele privind productia nationala de filme. Pe de o parte, productia de filme de mediu sau lung metraj s-a intensificat in ultimii ani. Pe de alta parte, a scazut covarsitor productia de filme de animatie de scurt metraj (desene animate), productia de filme documentare si stiintifice si chiar si industria serialelor de televiziuni.

 • Filmele premiate la Anim'est 2010 vor rula în curând și la Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmele premiate la Anim'est 2010 vor rula în curând și la Oradea

  Orădenii pot urmări, în premieră, cele mai bune filme premiate la ediția din acest a Festivalului de Film de Animație din România, Anim'est. Proiecțiile filmelor vor avea loc la Casa de Cultură a Municipiului, vineri 3 decembrie.

Modifică Setările