Stiri despre filarmonica george enescu

  207 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grieg, Sibelius şi Ceaikovski, în închiderea stagiunii simfonice  a Filarmonicii „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grieg, Sibelius şi Ceaikovski, în închiderea stagiunii simfonice  a Filarmonicii „George Enescu”

  Joi, 30 iunie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul bulgar Emil Tabakov, prezintă publicului concertul de închidere a stagiunii simfonice 2021-2022. Programul este alcătuit din lucrările: Peer Gynt - Suita nr. 1, op. 46 de Grieg, Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră, op. 47 de Sibelius, cu violonistul Vikram Sedona în ipostază solistică, şi  Simfonia nr. 4, în fa minor, op. 36 de Ceaikovski.

 • Între clasic şi romantic, cu dirijorul Christian Badea, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între clasic şi romantic, cu dirijorul Christian Badea, la Ateneul Român

  Joi, 16 iunie şi vineri, 17 iuni, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituţiei, prezintă publicului Preludiul actului 3 din opera Lohengrin de  Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 de Robert Schumann, cu pianista americană de origine chineză Claire Huangci în ipostază solistică,  şi Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93 de Beethoven.

 • Primul festival de violoncele din România se deschide  la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul festival de violoncele din România se deschide  la Ateneul Român

  Primul concert organizat în cadrul CellEAST Festival 2022, primul festival de violoncele din România, va fi susţinut, joi şi vineri, de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Cristian Oroşanu, cu violonceliştii Andrei Ioniţă (Germania), Denis Severin (Elveţia), Valentin Răduţiu (Germania), în ipostază solistică.

 • „Zbor spre lumină”, concert coral la Filarmonica „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Zbor spre lumină”, concert coral la Filarmonica „George Enescu”

  Filarmonica „George Enescu” organizează marţi, de  la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, concertul coral extraordinar intitulat „Zbor spre lumină”, susţinut de Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner.

 • Muzică de Brahms şi Ceaikovski în Săptămâna Patimilor, la
Filarmonica „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică de Brahms şi Ceaikovski în Săptămâna Patimilor, la Filarmonica „George Enescu”

  Miercuri şi joi, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Tiberiu Soare, prezintă publicului Cântecul destinului pentru cor şi orchestră, op. 54 de Johannes Brahms, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35, cu violonistul Valentin Şerban în ipostază solistică, şi Simfonia nr. 5, în mi minor, op. 64 de Piotr Ilici Ceaikovski.

 • Muzicieni de top din Liban, în stagiunea Filarmonicii „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzicieni de top din Liban, în stagiunea Filarmonicii „George Enescu”

  Joi,  31 martie şi vineri, 1 aprilie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lubnan Baalbaki, prezintă publicului un concert realizat în parteneriat cu Ambasada Libanului la Bucureşti. Din program fac parte  Esquisses de Georges Baz, Concertul în sol major pentru pian şi orchestră de Maurice Ravel, cu pianistul libanez Abdel Rahman El Bacha în ipostază solistică, şi Recviem de Gabriel Fauré.

 • La Filarmonică a câştigat stagnarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Filarmonică a câştigat stagnarea

  Cu pandemia şi războiul înghesuindu-se care să intre pe uşă mai întâi în România, ministerul culturii a reuşit să rateze un moment istoric pentru Filarmonica George Enescu, desemnându-l într-un mod nedemn pe Marin Cazacu drept manager al instituţiei pentru următorii cinci ani.

 • Muzică şi invitaţi italieni, la Filarmonica „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică şi invitaţi italieni, la Filarmonica „George Enescu”

  Joi, 24 şi vineri, 25 martie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lorenzo Tazzieri, prezintă publicului un program cu lucrări celebre din repertoriul italian, în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură, Associazione Internazionale Delle Culture Unite (A.I.C.U.) şi Festivalul Perosi 150.

 • Miza concursului de la Filarmonică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza concursului de la Filarmonică

  Probabil vă întrebaţi de ce am ajuns la al treilea articol pe tema concursului de la Filarmonica George Enescu, când sunt atâtea alte probleme mai importante.

 • Remus Azoiţei interpretează Concertul pentru vioară de Beethoven, „piatra supremă de încercare pentru orice violonist”, pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Azoiţei interpretează Concertul pentru vioară de Beethoven, „piatra supremă de încercare pentru orice violonist”, pe scena Ateneului Român

  Joi, 17 şi vineri, 18 martie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian David Crescenzi, prezintă publicului  Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 61 de Ludwig van Beethoven, cu violonistul Remus Azoiţei în ipostază solistică, şi Simfonia nr. 1, în si bemol major, op. 38, Primăvara, de Robert Schumann.

 • Noul manager al Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul manager al Ateneului Român

  La începutul lunii Decembrie 2021, ministerul culturii a evaluat întregul mandat al directorului Filarmonicii, dl Andrei Dimitriu, fără să anunţe rezultatul. Două luni mai târziu, website-ul guvernamental a strecurat un anunţ care ar fi trebuit să fie o ştire: se organizează un concurs de proiecte de management la Filarmonica George Enescu.

 • Dirijorul Gian Luigi Zampieri şi clarinetistul Emil Vişenescu, în stagiunea Filarmonicii „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Gian Luigi Zampieri şi clarinetistul Emil Vişenescu, în stagiunea Filarmonicii „George Enescu”

  Joi, 10 şi vineri,11 februarie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, va prezenta un program cu două lucrări de referinţă: Concertul în la major pentru clarinet şi orchestră, KV622 de Wolfgang Amadeus Mozart, cu clarinetistul Emil Vişinescu în ipostaza de solist, şi Simfonia nr. 1, în do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn.

 • Elegie pentru victimele Holocaustului, interpretată la Filarmonica „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elegie pentru victimele Holocaustului, interpretată la Filarmonica „George Enescu”

  Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, stabilită pe 27 ianuarie, va fi marcată de Filarmonica „George Enescu” printr-un concert condus de dirijorul şi compozitorul israelian Yoav Talmi, care va interpreta compoziţia sa Elegie pentru coarde, timpani şi acordeon, “Dachau Reflections”, dedicată victimelor din lagărul de concentrare Dachau (Germania).

 • Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Filarmonica „George Enescu‟ printr-un concert extraordinar la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Filarmonica „George Enescu‟ printr-un concert extraordinar la Ateneul Român

  Sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 18.30,  Ziua Culturii Naţionale va fi celebrată  de Filarmonica „George Enescu‟ printr-un concert extraordinar, susţinut în Sala mare a Ateneului Român. Evenimentul special condus de dirijorul Radu Popa este organizat în parteneriat cu Centrul Român de Muzică şi în coproducţie cu Radio România Muzical.

 • Dirijorul Jin Wang readuce magia dansului la Ateneu, în primele două concerte simfonice cu public din 2022
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Jin Wang readuce magia dansului la Ateneu, în primele două concerte simfonice cu public din 2022

  Joi, 13 şi vineri, 14 ianuarie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de dirijorul Jin Wang, în primele două concerte simfonice cu public ale anului 2022.  Programul concertelor susţinute de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, va cuprinde dansuri de Piotr Ilici Ceaikovski, Johannes Brahms, Johann Strauss I, Johann Strauss II, Antonin Dvořák.

 • Concert
extraordinar de Crăciun la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert extraordinar de Crăciun la Ateneul Român

  Miercuri şi joi, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de dirijorul Nicolae Moldoveanu, în două concerte extraardinare cu public, susţinute de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român.

 • Ziua
Naţională a României, celebrată în Suedia şi Norvegia, printr-un concert de la
Ateneu, un spectacol de teatru de la Sibiu şi o expoziţie dedicată lui Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Naţională a României, celebrată în Suedia şi Norvegia, printr-un concert de la Ateneu, un spectacol de teatru de la Sibiu şi o expoziţie dedicată lui Enescu

  Ziua Naţională a României este şi anul acesta marcată de reprezentanţele Institutului Cultural Român şi de partenerii acestuia, printr-o serie largă de evenimente, organizate în triplă variantă de format – hibrid, cu public sau online. Filarmonica George Enescu şi ICR Stockhom transmit de la ora 19.00 un concert de colecţie, dirijat de Christian Badea, din seria "Concertele Centenarului de la Ateneul Român", o înregistrare din 2018.

 • Program integral Mozart, condus de Christian Badea, într-un concert online fără public la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Program integral Mozart, condus de Christian Badea, într-un concert online fără public la Ateneul Român

  Filarmonica „George Enescu” programează pentru joi, 14 octombrie, de la ora 19.00, transmiterea, în regim de live, a unui concert fără public, cu un program integral Mozart, condus de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituţiei. Programul  este alcătuit din Mica serenadă, în sol major, KV525 şi Simfonia nr.36, în do major, KV425, Linz de W. A. Mozart.

 • Dirijorul Leo Hussain deschide noua stagiune simfonică de la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Leo Hussain deschide noua stagiune simfonică de la Ateneul Român

  Deschiderea stagiunii simfonice 2021-20211 a Filarmonicii „George Enescu" va avea loc joi şi vineri, 7 şi 8 octombrie, de la ora 19.00,  în  Sala mare a Ateneului Român, printr-un concert condus de cunoscutul dirijor Leo Hussain, invitat frecvent pe scenele româneşti.

 • Muzică şi politică: Vengerov şi Măcelaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică şi politică: Vengerov şi Măcelaru

  Acum doi ani, tot la Enescu, Vadim Repin oferea o versiune de neuitat a Concertului pentru vioară al lui Şostakovici, cu un Scherzo într-adevăr diabolic şi o Passacaglia apăsătoare şi lentă. Îl acompania Christian Badea la conducerea Filarmonicii din Sankt Petersburg, cea care a creat lucrarea în 1955.

 • Cristina Păsăroiu, revelaţia din Die Tote Stadt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Păsăroiu, revelaţia din Die Tote Stadt

  Cea mai mare contribuţie a Festivalului Enescu din ultimul deceniu la dezvoltarea muzicii din România este creaţia naţională a unor opere moderne, bine cunoscute în lume. Wozzeck, Elektra, Mathis der Maler, Moses und Aron, Die Frau Ohne Schatten sau Leonore sunt câteva titluri importante.

 • Mari ansambluri în festivalul enescian (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mari ansambluri în festivalul enescian (I)

  În grele condiţii se desfăşoară ediţia jubiliară, a XXV-a, a tradiţionalelor întâlniri muzicale internaţionale marcate de numele marelui George Enescu, de la a cărui naştere s-au împlinit 140 de ani în 2021! Pandemia de coronavirus planează şi ameninţă continuu.

 • Filarmonica „George Enescu” a deschis Festivalul Internaţional George Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filarmonica „George Enescu” a deschis Festivalul Internaţional George Enescu

  Orchestra Filarmonicii „George Enescu”  a deschis, sâmbătă seara, pe 28 august, cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu, pentru a doua oară în istoria acestuia de după Revoluţie. Prima dată s-a întâmplat în 1991, când Filarmonica a fost condusă de Michael Sanderling.

Modifică Setările