Stiri despre ficat gras

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cât alcool consumat este riscant pentru ficat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât alcool consumat este riscant pentru ficat?

  Consumul de alcool poate oferi protecţie cardiovasculară, dacă vorbim despre clasicul pahar cu vin al francezilor, dar poate duce la afectarea gravă a ficatului, dacă zilnic de depăşeşte cantitatea admisă de medici.

 • Alimente pentru ficat gras. Ce mănânci dacă ai această afecţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente pentru ficat gras. Ce mănânci dacă ai această afecţiune

  Există două tipuri de boală hepatică grasă: boală hepatică indusă de alcool şi boala hepatică nonalcoolică. Dar problema se poate rezolva prin dietă. Îţi prezentăm alimente bune pentru ficat gras pe care trebuie să le mănânci.

 • Prea slab să ai ficatul gras? Dezbatem la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea slab să ai ficatul gras? Dezbatem la Adevărul Live

  Ficatul gras nonalcoolic afectează din ce în ce mai multe persoane, mai ales în ţările cu un stil de viaţă modern. Care sunt simptomele, cum se pune diagnosticul şi care este cel mai eficient tratament ne spun dr. Tudor Arbanaş, medic primar gastroenterolog, şi dr. Elena Tănase, consultant de nutriţie, la Adevărul Live.

 • Analizele de
sânge anuale s-au transformat în investigaţii mai complexe. Ce conţine lista completă  de investigaţii care trebuie făcute, în funcţie de vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analizele de sânge anuale s-au transformat în investigaţii mai complexe. Ce conţine lista completă  de investigaţii care trebuie făcute, în funcţie de vârstă

  În această lună, mulţi ne facem planuri pentru noul an. Sănătatea trebuie trecută printre lucrurile foarte importante pentru că fără ea nu putem duce nimic la bun sfârşit. Analizele de sânge anuale s-au transformat în investigaţii mai complexe care, făcute regulat, depistează în stadiu incipient orice afecţiune.

 • Cele mai nocive
alimente pentru ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai nocive alimente pentru ficat

  Grăsimile saturate împiedică ficatul să funcţioneze cum trebuie. Ele nu sunt singurul inamic care ameninţă sănătatea acestui organ foarte important.

 • Ce cauzează boala ficatului gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cauzează boala ficatului gras

  Boala ficatului gras este afecţiunea care apare în momentul în care în organ se acumulează o cantitate mult prea mare de grăsimi. Atunci ficatul nu mai reuşeşte să îşi îndeplinească funcţiile, iar acest lucru duce la suprasolicitarea lui.

 • Ce regim alimentar să urmezi dacă ai hepatită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce regim alimentar să urmezi dacă ai hepatită

  Dacă te numeri printre persoanele diagnosticate cu hepatită, trebuie să respecţi o dietă riguroasă, care să îţi asigure necesarul zilnic de vitamine şi minerale şi care să nu suprasolicite ficatul.

 • Ce este boala ficatului gras şi cum se manifestă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este boala ficatului gras şi cum se manifestă

  Ficatul gras cunoscut şi sub denumirea de steatoză hepatică este una dintre cele mai frecvente suferinţe ale ficatului. Potrivit studiilor în SUA, peste 90 de milioane de adulţi şi 17% dintre copii au steatoză hepatică non-alcoolică.

 • Ficatul gras se vede la ecografia abdominală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ficatul gras se vede la ecografia abdominală

  Explorare neinvazivă şi neiradiantă, ecografia abdominală este bine să fie făcută de rutină, anual. Aceasta permite examinarea organelor din abdomen (ficat, pancreas, colecist, rinichi, splină) şi pelvis (vezica urinară, uter, ovare, prostată).

 • Spirulina, leac contra ficatului gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spirulina, leac contra ficatului gras

  Algă verde-albăstruie, spirulina este aliment şi medicament, în acelaşi timp. Conţine o multitudine de vitamine şi minerale, fiind unul dintre cei mai eficienţi protectori ai ficatului şi ai imunităţii.

 • Ce să mănânci dacă suferi de ficat gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să mănânci dacă suferi de ficat gras

  Popular se numeşte ficat gras, dar afecţiunea poartă numele de steatoză hepatică şi se referă la depunerile de grăsimi pe acest organ vital din organism. Dacă şi tu ai astfel de probleme, e mai bine să eviţi alimentele bogate în grăsimi şi zahăr.

 • Ce obiceiuri îţi pot afecta ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce obiceiuri îţi pot afecta ficatul

  Sedentarismul şi mâncatul pe fugă sunt doar două dintre cauzele apariţiei unor afecţiuni hepatice. Există şi alte obiceiuri care-ţi pot solicita ficatul, fără să ştii.

 • Suferi de ficat gras? Ţine cont de aceste sfaturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suferi de ficat gras? Ţine cont de aceste sfaturi

  Boala ficatului gras a devenit în ultimul timp o afecţiune frecventă şi a fost considerată boala hepatică cea mai comună, care este dureroasă şi greu de gestionat. În plus, poate provoca epuizare şi balonare abdominală.

 • Alimente care luptă împotriva ficatului gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care luptă împotriva ficatului gras

  Când în celulele ficatului se acumulează grăsimi şi acestea nu se mai elimină, îşi face apariţia o boală cunoscută sub numele de „ficat gras“, aceasta fiind foarte frecventă la adulţi.

 • Dieta contra ficatului gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta contra ficatului gras

  Steatoza hepatică, cunoscută şi sub numele de ficat gras, este cauzată de depunerile de lipide la nivelul ficatului. O dietă corespunzătoare împiedică afecţiunea să se agraveze şi să degenereze în ciroză.

 • Alimente care fac rău ficatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care fac rău ficatului

  Ştiaţi că ficatul trebuie să realizeze cel mai mare număr de reacţii chimice dintre toate organele? Supranumit uzina organismului, ficatul este responsabil cu procesele de curăţare şi detoxifiere, dar şi cu transformarea alimentelor în energie. Există însă o serie de alimente care fac rău ficatului.

 • Stai mult timp pe scaun? Ce boală de ficat
poţi face din cauza sedentarismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stai mult timp pe scaun? Ce boală de ficat poţi face din cauza sedentarismului

  „Scaunele ne ucid lent, dar sigur.” Acesta este mesajul profesorului Michael Trennell de la Universitatea Newcastle. El a dat exemplu un studiu care demonstrează că sedentarismul afectează inclusiv sănătatea ficatului. Oamenii care stau ore în şir aşezaţi pe scaun se pot îmbolnăvi de steatoză hepatică nealcoolică, cunoscută şi ca boala ficatului gras.

 • Dieta specială pentru ficatul gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta specială pentru ficatul gras

  Steatoza hepatică, cunoscută mai ales ca ficat gras, este o afecţiune cauzată de depunerile de grăsimi la nivelul acestui organ. Este foarte important ca persoanele cu astfel de problemă să evite alimentele bogate în grăsimi şi zahăr.

 • Vinul roşu contribuie la arderea grăsimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinul roşu contribuie la arderea grăsimii

  Un compus extras din strugurii negri ar putea ajuta persoanele supraponderale să ardă grăsimile mai repede şi să-şi îmbunătăţească funcţia hepatică, potrivit unui studiu apărut recent în Journal of Nutritional Biochemistry.

 • Ce este şi cum se tratează „ficatul gras”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este şi cum se tratează „ficatul gras”

  Când în celulele ficatului se acumulează grăsimi şi acestea nu se mai elimină, îşi face apariţia o boală cunoscută sub numele de „ficat gras”. Află în continuare cum se manifestă ea şi de ce trebuie tratată.

 • Unele boli ale ficatului cresc riscul de infarct la vârste tinere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unele boli ale ficatului cresc riscul de infarct la vârste tinere

  Două studii italiene date publicităţii în numărul de luna aceasta al „Revistei Asociaţiei Americane pentru Studiul Bolilor Hepatice“ au scos la iveală faptul că atât fibroza hepatică severă, cât şi ficatul gras duc la ateroscleroză timpurie.

 • Vrei să ai un ficat sănătos? Bea lapte de soia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să ai un ficat sănătos? Bea lapte de soia!

  Proteinele care se găsesc în produsele din soia previn acumularea grăsimilor în ficat, afecţiune cunoscută sub numele de „ficat gras" sau de steatoză hepatică.

 • Ficatul gras, o boală pretenţioasă la mâncare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ficatul gras, o boală pretenţioasă la mâncare

  În dieta bolnavului ar trebui să predomine fructele, legumele, brânza slabă şi carnea de pui. Pentru depistarea ficatului gras, se recomandă analize periodice de sânge, dintre care cea mai importantă este măsurarea nivelului transaminazelor.

 • «Sufăr consecinţele unei erori medicale»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  «Sufăr consecinţele unei erori medicale»

  Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

Modifică Setările