Stiri despre ficat

  319 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Premieră la Iaşi: toate organele transplantate de la o femeie în moarte clinică au ajuns la pacienţi din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră la Iaşi: toate organele transplantate de la o femeie în moarte clinică au ajuns la pacienţi din Moldova

  Trei transplanturi de organe au fost realizate joi, la Iaşi, în urma unei recoltări realizate tot în municipiu. Este prima dată când toate organele recoltate în regiune ajung la pacienţii din Moldova, spun medicii, care şi-au arătat nemulţumirea de mai multe ori legat de faptul că unul dintre organe erau întotdeauna dus pentru transplantare în capitală.

 • Care sunt efectele cafelei asupra sănătăţii noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt efectele cafelei asupra sănătăţii noastre

  Cine nu bea cafea? Statisticile la nivel mondial arată că mai mult de 2,25 miliarde de ceşti de cafea se consumă zilnic în lume. Totuşi, deşi este un energizant natural, cafeaua are destul de multe efecte negative printre consumatori, evidenţiate chiar de către medicii din întreaga lume. Dar, şi efecte pozitive.

 • Sinteza de vitamina
D începe în aprilie. Cum se manifestă carenţa la copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sinteza de vitamina D începe în aprilie. Cum se manifestă carenţa la copii

  Vitamina D este cunoscută în special pentru rolul ei în metabolismul calciului şi în formarea unor oase puternice şi sănătoase. În plus, această vitamină produsă de organism sub influenţa razelor solare contribuie şi la diferenţierea şi maturarea celulelor sângelui şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar.

 • Metode simple pentru a curăţa ficatul de toxine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metode simple pentru a curăţa ficatul de toxine

  Denumit şi “uzina” organismului, ficatul este cel mai mare organ din corp şi are un rol important în buna lui funcţionare. Pentru a-l menţine sănătos, este esenţial să-l curăţăm de toxine.

 • Test simplu
pentru diagnosticarea exactă a diabetului. Studiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Test simplu pentru diagnosticarea exactă a diabetului. Studiu

  Un test simplu şi accesibil, ce indică valoarea peptidei C şi costă în jur de zece lire, poate contribui la diagnosticarea corectă a pacienţilor cu diabet care pot primi în caest caz un tratament adecvat, potivit Press Association.

 • Teste rapide
pentru depistarea hepatitei C. Unde pot fi făcute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teste rapide pentru depistarea hepatitei C. Unde pot fi făcute

  Institutului Clinic Fundeni, Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „Octavian Fodor“ Cluj-Napoca, Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi şi la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie Timişoara,vor oferi teste rapide şi consumabile pentru orice pacient,  în cadrul unui proiect integrat de testare-diagnostic-tratament pentru subiecţii cu risc crescut de hepatită C.

 • La ce să te aştepţi după ce scoţi colecistul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce să te aştepţi după ce scoţi colecistul

  Îndepărtarea chirurgicală a colecistului – colecistectomia -  este o intervenţie chirurgicală relativ frecvent practicată pentru rezolvarea unor afecţiuni ale colecistului sau pentru prevenirea unor complicaţii. Un procent dintre pacienţii care au efectuat intervenţia continuă să aibă probleme digestive.

 • Alimente care îţi curăţă ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care îţi curăţă ficatul

  Ficatul este unul dintre organele cele mai muncitoare pe care le aveţi. Efectuează 500 de procese în organism, incluzând producţia bilei, metabolizarea grăsimilor, depozitarea vitaminelor şi a mineralelor şi filtrarea sangelui. Este şi singurul organ pe care îl putem regenera. Azi vorbim despre alimente care îţi curăţă ficatul pentru a evita problemele serioase de sănătate.