Stiri despre ficat

  297 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Prof. dr. Serafinceanu: „Diabetul de tip 2 este o boală care nu se
vindecă. Mai mult decât atât, este o boală progresivă“. Netratată, duce la complicaţii grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prof. dr. Serafinceanu: „Diabetul de tip 2 este o boală care nu se vindecă. Mai mult decât atât, este o boală progresivă“. Netratată, duce la complicaţii grave

  RISCURI Diabetul zaharat de tip 2 este o boală care nu se vindecă. Mai mult decât atât, este o boală progresivă care nu se poate trata fără medicamente, doar prin optimizarea stilului de viaţă, atrag atenţia medicii diabetologi. Dacă boala se agravează, apar fără doar şi poate complicaţiile care nu sunt deloc de neglijat, dimpotrivă.

 • Metodă nouă de
diagnosticare a cancerului hepatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metodă nouă de diagnosticare a cancerului hepatic

  Oamenii de ştiinţă chinezi au identificat noi biomarkeri ai cancerului hepatic cu ajutorul cărora au dezvoltat o metodă eficientă de diagnosticare a acestei boli, potrivit Xinhua.

 • Este zahărul din
fructe mai sănătos?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este zahărul din fructe mai sănătos?

  Prezent în fructe, sucuri sau produse de cofetărie şi patiserie, zahărul are, în principal, două componente – fructoză şi glucoză. Structura moleculară şi compoziţia zahărului este aceeaşi, indiferent de unde provine. Ce deosebiri există, totuşi?

 • Ceaiuri din plante medicinale pentru fiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri din plante medicinale pentru fiere

  Cu toţii ne-am confruntat la un moment dat cu dureri de fiere. Fierea este un organ mic, sub formă de pară, situat direct sub ficat, în partea dreaptă, superioară, a abdomenului.

 • 7 plante care scad colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante care scad colesterolul

  Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au şi efecte secundare nu tocmai plăcute. Excesul poate fi eliminat printr-un regim de viaţă sănătos, o alimentaţie corectă şi graţie remediilor naturiste.

 • Remedii pentru afecţiunile hepatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii pentru afecţiunile hepatice

  Ficatul este unul dintre cele mai importante organe care participă la digestie şi, totodată, locul neutralizării toxinelor şi a altor substanţe care ajung în sânge. Alimentaţia nesănătoasă, oboseala şi stresul îi pot afecta buna funcţionare. Există numeroase remedii naturale care au grijă de ficat.

 • Efectele suprinzătoare ale ceaiului detox
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele suprinzătoare ale ceaiului detox

  Alimentele şi băuturile sănătoase sunt necesare pentru a menţine corpul sănătos. Dar, dacă corpul nu este detoxificat, pot apărea o serie de probleme; disfuncţii ale creierului, afecţiuni ale ficatului şi rinichilor, dezechilibre hormonale şi un risc crescut de cancer. Deşi există o mulţime de băuturi cu efect detoxifiant care pot fi făcute acasă, ceaiul este cel mai eficient.

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hepatita C nu atacă doar ficatul

  Infecţia cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Practic, toate organele pot fi afectate de acest virus şi este bine să ştim care sunt complicaţiile posibile.

 • Efecte adverse ale consumului de usturoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efecte adverse ale consumului de usturoi

  Te-ai gândit vreodată că usturoiul, un remediu foarte eficient în multe situaţii, poate să aibă nişte efecte adverse destul de serioase? Usturoiul e minunat pentru sănătate, prin  conţinutul de calciu, fier, iod, sulf. Desigur, un căţel – doi nu e cine-ştie-ce dacă mănânci, dar dacă mănânci mult şi crud poţi să suporţi consecinţe urâte.