Stiri despre fibre

  127 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dieta fără dietă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta fără dietă

  Paleo, Dukan, Montignac sau cu mese gata preparate? Decât să sărim de la o dietă la alta, în funcţie de modă, mai bine luăm în considerare „dieta fără dietă“, adică, în principiu, un set de reguli de alimentaţie care să ne ajute să pierdem în greutate şi să ne menţinem.

 • Dieta care controlează nivelul de colesterol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta care controlează nivelul de colesterol

  Colesterolul este o substanţă din grupul lipidelor, produsă, în proporţie de 75-80%  în organism. Restul provine din alimentaţie, adică din grăsimea animală. Ce trebuie să mâncăm dacă avem un nivel mare al colesterolului.

 • Dieta cu cireşe. Cum te ajută să-ţi reglezi metabolismul fructele vedetă ale verii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta cu cireşe. Cum te ajută să-ţi reglezi metabolismul fructele vedetă ale verii

  O cană de cireşe fără sâmburi are 97 de calorii (potrivit USDA, baza de date naţională pentru nutrienţi din SUA), fructe care sunt bogate în fibre dietetice, oferind 12% dintre cele 25 de grame de fibre recomandate zilnic pentru femeile adulte şi 8% dintre cele 38 de grame recomandate pentru bărbaţii adulţi.

 • Riscurile dietei fără gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile dietei fără gluten

  Un regim alimentar fără gluten poate face mai mult rău decât bine persoanelor care nu suferă de boala celiacă sau nu au sensibilitate la această substanţă, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Privarea organismului de anumite vitamine şi minerale, gustul mai rău al produselor şi costul mai mare sunt doar câteva riscuri ale dietei fără gluten.

 • Dieta cu fibre pentru slăbit, o reală sursă de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta cu fibre pentru slăbit, o reală sursă de sănătate

  Dieta cu fibre este indicată persoanelor care vor să slăbească sau care au probleme de sănătate. Fibrele au nenumarate beneficii şi ar trebui să consumăm cât mai multe, zilnic. Te ajută să ai o digestie bună şi un tract intestinal optim.

 • Calitatea carbohidraţilor e mai importantă decât
cantitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calitatea carbohidraţilor e mai importantă decât cantitatea

  În dietă, cantitatea mare sau mică de carbohidraţi este mai puţin importantă decât tipul acestora. De exemplu, cei proveniţi din cerealele integrale, secară, orz sunt opţiuni mai sănătoase, comparativ cu cei proveniţi din pâine albă sau cartofi prăjiţi.

 • Cinci
trucuri extrem de simple care te ajută să scapi de kilogramele nedorite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci trucuri extrem de simple care te ajută să scapi de kilogramele nedorite

  Unii dintre noi sunt dispuşi la început de an să-şi revizuiască regimul alimentar, astfel încât să scape de kilogramele în plus acumulate de sărbători. Majoritatea acestor intenţii bune sunt sortite eşecului, întrucât ne propunem lucruri extreme, greu de dus la bun sfârşit. Care este alternativa.

 • Sucul de ţelină.
Este atât de sănătos pe cât se spune?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucul de ţelină. Este atât de sănătos pe cât se spune?

  Reţelele de socializare sunt inundate de poze postate de persoane care se laudă că ajutaţi de sucul de ţelină au scăpat de durerile de cap, balonare, probleme ale pielii şi chiar de sindromul intestinului iritabil. Plus că şi-au curăţat corpul de toate toxine lăsându-l ferm şi pur. Cât adevăr se ascunde în spatele acestor afirmaţii?

 • Patru beneficii
pentru sănătate pe care le aduce micul dejun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru beneficii pentru sănătate pe care le aduce micul dejun

  Am auzit de nenumărate ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Studiile în materie sugerează că este adevărat. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui sărit peste această primă masă a zilei.

 • Se poate trăi fără vezică biliară?
Efectele înlăturării acestui organ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se poate trăi fără vezică biliară? Efectele înlăturării acestui organ

  Localizată în partea de sus a abdomenului, vezica biliară secretă bila care ajută la digestia grăsimilor. Procesul are loc prin intermediul unor mici canale care se pot bloca în urma apariţiei calculilor. Orice blocaj de acest fel este însoţit de dureri severe, mai ales după consumul de alimente grase. Uneori este necesară îndepărtarea vezicii biliare pentru a scăpa de dureri şi disconfort.

 • Gastroenterolog: „Multe
persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gastroenterolog: „Multe persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv

  Pentru cei mai mulţi dintre noi, ultimele decenii s-au caracterizat printr-un stil de viaţă extrem de intens, munca şi obligaţiile familiale nemailăsând loc pentru respectarea meselor zilei sau pentru activitatea fizică. Medicul primar gastroenterolog Elena Ciupercă dă detalii despre ce se întâmplă cu mâncarea în tractul digestiv şi explică de ce este important ce şi când mâncăm.

 • Cele mai bune fructe uscate, fabrică de antioxidanţi. Câte grame de stafide ar trebui să consumăm zilnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune fructe uscate, fabrică de antioxidanţi. Câte grame de stafide ar trebui să consumăm zilnic

  Pentru că sunt o sursă bună de zaharuri sănătoare, stafidele sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. Sunt considerate cele mai sănătoase fructe uscate deoarece conţin cupru şi fier, iar datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin sunt o gustarea care ţine de foame. Medicii spun că pot fi consumate zilnic între 70 şi 100 de grame de fructe uscate.

 • Cum poate banala
varză să stopeze cancerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate banala varză să stopeze cancerul

  Cum poate umila varză să stopeze cancerul? Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit mecanimsul prin care unele vegetale – precum varza şi broccoli pot reduce riscul de cancer intestinal.

 • Este zahărul din
fructe mai sănătos?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este zahărul din fructe mai sănătos?

  Prezent în fructe, sucuri sau produse de cofetărie şi patiserie, zahărul are, în principal, două componente – fructoză şi glucoză. Structura moleculară şi compoziţia zahărului este aceeaşi, indiferent de unde provine. Ce deosebiri există, totuşi?

 • „Pâinea ar trebui să fie esenţială în alimentaţia zilnică“. Ce ingrediente
de bază ar trebui să conţină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pâinea ar trebui să fie esenţială în alimentaţia zilnică“. Ce ingrediente de bază ar trebui să conţină

  Nu puţine sunt dietele de slăbit care elimină în totalitate pâinea, aliment incriminat adesea că ar aduce nesuferitele kilograme în plus. Cu toate acestea, medicii nutriţionişti afirmă că ea ar trebui să rămână de bază în alimentaţie, cu mici amendamente: să fie din făină integrală, cu mai puţină sare şi în cantităţi rezonabile.

 • Alimente pe care trebuie să le mănânci după 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente pe care trebuie să le mănânci după 30 de ani

  Îmbătrânirea este un proces natural al corpului, care nu poate fi oprit, dar poate fi încetinit într-un fel. Există anumite alimente care pot fi consumate pe măsură ce îmbătrâneşti. Important este să îţi hrăneşti corpul cu o cantitate suficientă de alimente, pentru ca acesta să funcţioneze corect.

 • Ai nevoie de mai multe fibre dacă te balonezi adesea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai nevoie de mai multe fibre dacă te balonezi adesea

  Balonarea, constipaţia, pofta de dulciuri – toate ar trebui să-ţi atragă atenţia asupra dietei. Dacă ai aceste probleme, încearcă să mănânci mai multe alimente care conţin fibre.

 • Cele mai bune surse de proteine vegetale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune surse de proteine vegetale

  Ştiaţi că organele, ţesuturile, muşchii şi hormonii sunt făcuţi din proteine? Proteina găsită în alimente este folosită de fiecare parte a corpului pentru a se dezvolta, a creşte şi a funcţiona corespunzător.

 • Fasolea, recomandată în curele de slăbire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fasolea, recomandată în curele de slăbire

  Este plină de substanţe nutritive şi fibre. Se găseşte într-o varietate de forme şi gusturi. Fasolea este una dintre cele mai delicioase legume, iar postul Paştelui este un motiv în plus ca să te bucuri din plin de toate beneficiile acesteia.

 • Aspirina interferează cu vinul roşu. Alimente care
păstrează inima sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aspirina interferează cu vinul roşu. Alimente care păstrează inima sănătoasă

  Bolile de inimă fac an de an numeroase victime fiind considerate cel mai mare duşman al omului modern. Multe dintre aceste afecţiuni sunt rezultatul unui stil de viaţă şi al unei alimentaţii haotice. Introducerea în dietă a anumitor alimente ne putem păstra inima sănătoasă mai multă vreme.

 • Cât de periculos este pateul de post
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de periculos este pateul de post

  Producătorii de produse de post au scos pe piaţă o multitudine de pateuri vegetale, asezonate fie cu ardei sau măsline, fie cu ciuperci. Puţini consumatori ştiu însă că, pe cât sunt de căutate acum, în perioada Postului Paştelui, pe-atât sunt de nocive.

 • Fibre solubile versus fibre insolubile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fibre solubile versus fibre insolubile

  Reclamele ni le prezintă ca fiind de folos în prevenirea constipaţiei, însă fibrele au şi alte calităţi pentru care e bine să le consumi, de exemplu reglarea nivelului colesterolului şi reducerea riscului de a dezvolta cancer de colon sau de sân.

 • Alimentele care i-au asigurat
longevitatea unui bărbat de 116 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimentele care i-au asigurat longevitatea unui bărbat de 116 ani

  Bernardo Lapallo, un bărbat în vârstă de 116 ani, spune că a găsit secretul longevităţii. Brazilianul a făcut o listă a alimentelor pe care le-a inclus frecvent în alimentaţie, considerând că acestea au jucat un rol cheie în ceea ce priveşte longevitatea de care se bucură.

Modifică Setările