festivalul george enescu

Au curs râuri de cerneală şi sunt tomuri de analize în legătură cu cazul conflictului de valori şi al deciziei americane în cazul asasinării şi tranşării jurnalistului Jamal Kashoggi în consulatul sudit din Istanbul de către o echipă de asalt conţinând oameni din echipa paramilitară de protecţie a Prinţului Moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman.

acum 15 ore · comentarii (21)

Ceea ce părea o formulă logică de ieşire din criză devine, aşa cum ne-am obişnuit, nu numai sămânţă de scandal între statele membre UE, ci şi o altă probă a imposibilităţii ca liderii europeni, chiar în caz de criză majoră, să poată găsi puterea de a depăşi interesele naţionale.

acum 12 ore · comentarii (45)

A trecut ziua de 20 ianuarie, cea cu inaugurarea, prima săptămână, a doua  săptămână, a treia... nimic. Premierul, regele şi preşedintele aşteptau în continuare. Altădată, pe vremea asta, erau demult rezolvaţi.Altădată, şi nu doar pe timpul lui Trump, la Obama a fost la fel, în prima săptămână telefoanele zbârnâiau exclusiv către Orient, cel de lângă noi, cel cu nisipurile, războaiele şi petrolul. Şi profeţii, de toate religiile.

Apreciez eforturile dlui Marian Staş în vederea modernizării învăţământului, a planurilor cadru, a programelor şcolare. De ani buni dl Marian Staş se zbate pentru apariţia unor şcoli pilot, care să servească modernizării educaţiei. S-a bucurat să vadă apărut cadrul legislativ necesar funcţionării acestor şcoli, dar se pare că lucrurile s-au oprit aici. În ultimul articol ne spune că zero şcoli au cerut să devină şcoli pilot.

acum 2 zile · comentarii (6)

Dau deoparte teoria conspiraţiei, aici. Avem conducătorii pe care îi votăm şi-i punem să (ne) conducă. Şi atunci, dacă nu oculta mondială pizmaşă pe destinul nostru înalt e cea care ne tot leagă ghilulele de picioare, de să n-avem sistematic noroc pe lume, cum sărăcia ei de viaţă toate ne merg îngălate până la exasperare? Infrastructură? Sănătate? Educaţie? Unde e, în fapt, cauza reală, profundă, a fricii noastre de acţiune? Ce-i de făcut?

acum 3 zile · comentarii (11)

„Învăţământul universitar şi sportul de performanţă sunt în suferinţă în România de astăzi”, spunea preşedintele Klaus Iohannis în anul 2015, în contextul ceremoniei pentru lansarea oficială a proiectului „Candidatura României pentru Universiada de Vară 2021”

acum 3 zile · comentarii (6)

O cercetare recentă, însoţită de acribia cu care Sfântul Calinic de Cernica se făcuse vestit în reconstituirea moşiei străbune a mănăstirii Cernica, iar aceasta, de care vorbim astăzi, datorită unui ierarh tânăr, istoric al Bisericii Ortodoxe şi al domniei fanarioţilor, cunoscut cu deosebire pentru lucrările consacrate Mavrocordaţilor, savant ca şi înaintaşul său (actualul arhiescop al

acum 5 zile · comentarii (2)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promis în 29 Decembrie 2020, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chişinău, că România va dona Republicii Moldova 200.000 doze de vaccin anti-Covid 19. Problema vaccinului a devenit imediat o temă puternic instrumentalizată politic la Chişinău, utilizată în special de adversarii politici ai preşedintelui Maia Sandu. Ieri seară guvernul României a aprobat livrarea primei tranşe de vaccin.

acum 5 zile · comentarii (102)
Modifică Setările