Audierea lui Antony Blinken, înlocuitorul lui Pompeo în fruntea diplomaţiei americane, era aşteptată cu foarte multă nerăbdare pentru a se vedea dacă mesajele anterioare se confirmau în sensul că ceea ce va urma este o ruptură de sistem în raport cu izolaţionismul şi protecţionismul exacerbat promovat de Trump şi nu doar o simplă înlocuire de ambasadori neprofesionişti.
Într-un gest de frondă, dar şi frizând nebunia, Alexei Navalnîi a revenit duminică, 17 ianuarie, în ţară, în Rusia. Anunţase acest gest de curaj, dar, totodată, şi de risc personal extrem.
Primul meu gând: cum a ajuns copila aia fascinantă să-şi recite poemul de vis în faţa
lumii, într-o clipă astrală cu încărcătură simbolică şi intensitate media fără
pereche ca impact? Cui i-a dat pronia inspiraţia fără seamăn să ne-o dăruiască
tuturor, atunci şi acolo, spre admiraţie şi bucurie? Cine a putut gândi şi
acţiona atât de generos? Apoi am aflat: Dr. Jill Biden. The First Lady. Om de
şcoală, adică. Educator pe bune. Cum de nu mă miră?
Kamala Harris a fost adesea prima femeie care a ocupat anumite funcţii. Iar acum a devenit vicepreşedinte al Statelor Unite. Un portret.
După Ion Iliescu şi Traian Băsescu, Klaus Iohannis este al treilea preşedinte post-decembrist care a reuşit performanţa obţinerii celui de-al doilea mandat în fruntea statului român.
Donald Trump şi Viktor Orbán sunt calificaţi de experţii în regimurile
politice şi de o mare parte a presei internaţionale drept lideri care au
subminat democraţia din ţările în fruntea cărora se află.
Celebra divă a scenei româneşti din anii '70 ai secolului trecut , Liliana Tomescu, trăitoare din 1980 în Suedia, amprentează încă emoţional memoria publicului din România.
Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a lansat astăzi la sediul din Str. Batiştei nr. 15 din Bucureşti o expoziţie de fotografie intitulată „SĂLBATIC ŞI LIBER”, realizată de dr. Klaus FABRITIUS, Preşedintele F.D.G.R. Forumul Regional – Regiunea Extracarpatică.
Marea discriminare se face, cu încălcarea flagrantă a Constituţiei, care precizează clar că toţi cetăţenii sunt egali şi au aceleaşi drepturi, inclusiv la viaţă şi sănătate. Dar guvernul actual împarte populaţia în prioritari, esenţiali şi restul populaţiei cu drept la viaţă şi la asistenţă sanitară, prin modul în care a etapizat vaccinarea anticovid! Astfel, milioane de români neesenţiali sunt lăsaţi la mila covidului!
Răspunsul la nevoile celor
pentru care Ministerul educaţiei pregăteşte acum ”un cadru”, înseamnă parcursuri de învăţare şi calificare
profesională potrivită. Adică un ”trunchi comun” cu puţine
discipline, cu timp alocat pentru învăţare în profunzime şi un ”curriculum la
decizia şcolii şi a elevului” variat, care să permită încercări potrivite în spaţiul sigur al sistemului de educaţie.
Cultura ― nu în sensul ei larg, socio-antropologic, în care chiar şi perechea de pantofi, ”fasolea cu ciolan” etc. devin ”cultură”, ci în acela restrâns, de artă, ca activitate umană creatoare şi, implicit, vehicul spiritual de comunicare ― nu este ceva de sine stătător, care-şi conţine în suficienţă lăuntrică scopul, începând cu sine şi sfârşind cu sine, trufaş şi inamovibil.
Pe la anul 1786 trăia la Hârlău un anume Nicola Gheorghiu. Tip bine situat, cu ceva acareturi, cu prăvălii şi c-o patiserie de lux, acest Nicola era fandosit şi amator de călătorii, destinaţia lui favorită fiind Bucureştiul.
Care istoric va documenta vreodată sufletele salvate de creştinism de-a lungul epocilor de barbarie şi beznă spirituală? Ne pot spune oare nişte sociologi pozitivişti câţi tâlhari, criminali, alcoolici apucaţi, delicvenţi recidivişti, mitocani marinaţi în vulgaritate, mincinoşi, desfrânaţi, carierişti, justiţiari sau regi ai mândriei de catifea au fost transformaţi, îmblânziţi, umanizaţi şi poate chiar îndumnezeiţi de Iisus?
Actuala guvernare a pornit cu stângul. Este curios că preşedintele Iohannis şi consilierii săi n-au înţeles
acest lucru simplu şi elementar. Avem şi experienţe din trecut, în perioada
guvernării PSD, care e eşuat nu odată, ci de trei ori. Politicienii noştri nu
au tras învăţămintele necesare. Cine uită istoria riscă să repete erorile
trecutului. În condiţiile aduse de pandemie numai de crize politice nu avem
nevoie.
Ce pot face statul român şi mediul de business pentru a ajuta firmele tech să crească? În acest articol analizez mai multe propuneri ale mediului de business, prin filtrul propriu, cu o serie de paşi de lucru pentru anul 2021. Pentru a dezvolta ecosistemul tech românesc prin sprijinirea extinderea globală sau regională a companiilor de software din România trebuie dată o forţă mai mare “directorului de marketing” care reprezintă aceste firme.
Fonduri europene, redresare economică, vaccinuri, Schengen şi Conferinţa privind viitorul Europei.