festivalul george enescu

Audierea lui Antony Blinken, înlocuitorul lui Pompeo în fruntea diplomaţiei americane, era aşteptată cu foarte multă nerăbdare pentru a se vedea dacă mesajele anterioare se confirmau în sensul că ceea ce va urma este o ruptură de sistem în raport cu izolaţionismul şi protecţionismul exacerbat promovat de Trump şi nu doar o simplă înlocuire de ambasadori neprofesionişti.

acum 19 ore · comentarii (20)

Primul meu gând: cum a ajuns copila aia fascinantă să-şi recite poemul de vis în faţa lumii, într-o clipă astrală cu încărcătură simbolică şi intensitate media fără pereche ca impact? Cui i-a dat pronia inspiraţia fără seamăn să ne-o dăruiască tuturor, atunci şi acolo, spre admiraţie şi bucurie? Cine a putut gândi şi acţiona atât de generos? Apoi am aflat: Dr. Jill Biden. The First Lady. Om de şcoală, adică. Educator pe bune. Cum de nu mă miră?

acum 11 ore · comentarii (9)

Marea discriminare se face, cu încălcarea flagrantă a Constituţiei, care precizează clar că toţi cetăţenii sunt egali şi au aceleaşi drepturi, inclusiv la viaţă şi sănătate. Dar guvernul actual împarte populaţia în prioritari, esenţiali şi restul populaţiei cu drept la viaţă şi la asistenţă sanitară, prin modul în care a etapizat vaccinarea anticovid! Astfel, milioane de români neesenţiali sunt lăsaţi la mila covidului!

acum 17 ore · comentarii (4)

Răspunsul la nevoile celor pentru care Ministerul educaţiei pregăteşte acum ”un cadru”, înseamnă parcursuri de învăţare şi calificare profesională potrivită. Adică un ”trunchi comun” cu puţine discipline, cu timp alocat pentru învăţare în profunzime şi un ”curriculum la decizia şcolii şi a elevului” variat, care să permită încercări potrivite în spaţiul sigur al sistemului de educaţie.

acum 17 ore · comentarii (0)

Cultura ― nu în sensul ei larg, socio-antropologic, în care chiar şi perechea de pantofi, ”fasolea cu ciolan” etc. devin ”cultură”, ci în acela restrâns, de artă, ca activitate umană creatoare şi, implicit, vehicul spiritual de comunicare ― nu este ceva de sine stătător, care-şi conţine în suficienţă lăuntrică scopul, începând cu sine şi sfârşind cu sine, trufaş şi inamovibil.

acum 2 zile · comentarii (5)

Care istoric va documenta vreodată sufletele salvate de creştinism de-a lungul epocilor de barbarie şi beznă spirituală? Ne pot spune oare nişte sociologi pozitivişti câţi tâlhari, criminali, alcoolici apucaţi, delicvenţi recidivişti, mitocani marinaţi în vulgaritate, mincinoşi, desfrânaţi, carierişti, justiţiari sau regi ai mândriei de catifea au fost transformaţi, îmblânziţi, umanizaţi şi poate chiar îndumnezeiţi de Iisus?

acum 2 zile · comentarii (26)

Actuala guvernare a pornit  cu stângul. Este curios că preşedintele Iohannis şi consilierii săi n-au înţeles acest lucru simplu şi elementar. Avem şi experienţe din trecut, în perioada guvernării PSD, care e eşuat nu odată, ci de trei ori. Politicienii noştri nu au tras învăţămintele necesare. Cine uită istoria riscă să repete erorile trecutului. În condiţiile aduse de pandemie numai de crize politice nu avem nevoie.

acum 3 zile · comentarii (50)

Ce pot face statul român şi mediul de business pentru a ajuta firmele tech să crească? În acest articol analizez mai multe propuneri ale mediului de business, prin filtrul propriu, cu o serie de paşi de lucru pentru anul 2021. Pentru a dezvolta ecosistemul tech românesc prin sprijinirea extinderea globală sau regională a companiilor de software din România trebuie dată o forţă mai mare “directorului de ­marketing” care reprezintă aceste firme.

acum 3 zile · comentarii (2)
Modifică Setările