Stiri despre festivalul enescu 2015

  57 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Legendara Filarmonică din
Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legendara Filarmonică din Berlin

  După 18 ani de negocieri,  Filarmonica din Berlin, dirijată de Simon Rattle, va concerta la Sala Palatului,  în cadrul Festivalului „George Enescu“. În program opere de Britten şi Şostakovici.

 • Capodopera lui Mahler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopera lui Mahler

  Orchestra Naţională Radio, dirijată de Cornelius Meister, corurile reunite ale Radiodifuziunii şi al Filarmonicii „George Enescu“ vor interpreta, la Sala Palatului, de la 19.30, Simfonia a VIII-a în Mi bemol major, „A celor 1000“ de Gustav Mahler.

 • „Cântece serioase“ 
se aud la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cântece serioase“ se aud la Ateneu

  Astăzi, în seria „Recitaluri şi concerte camerale“, Scottish Ensemble are în program lucrări de Constantin Silvestri, Johannes Brahms, Tigran Mansurian, George Enescu şi Maurice Ravel.

 • Radiografia unei şanse 
- Secţiunea Vioară (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radiografia unei şanse  - Secţiunea Vioară (II)

  După cinci ediţii de succes, ce au promovat nume foarte cunoscute în prezent, Concursul Internaţional „George Enescu“ a dispărut cu totul în anii ’70 şi ’80 din agenda organizatorică a oficialităţilor comuniste.

 • „Armonia
contrariilor“, 
sub bagheta lui Zubin Mehta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Armonia contrariilor“, sub bagheta lui Zubin Mehta

  Programul primului concert, din 31 august, dirijat de către Zubin Mehta în Sala Mare a Palatului, la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Israel, a cuprins lucrări dificile, semnate de Schönberg şi Bruckner.

 • Cum a fost Festivalul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost Festivalul "George Enescu" în era Holender

  Vineri, 4 septembrie, de la ora 14.00, la Ateneul Român se va lansa volumul Festivalul ,,George Enescu” în era Holender, care reuneşte texte semnate de Ioan Holender, Livius Ciocârlie, Emil Hurezeanu, Dan Dediu, Ioana Marghita şi Sever Voinescu.

 • De la Woyzeck la Wozzeck
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Woyzeck la Wozzeck

  Luni, 14 septembrie, Corul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ vor interpreta opera „Wozzeck“, de Alban Berg, la Sala Palatului, de la ora 20.00, în seria „Mari orchestre ale lumii“. Concertul va fi dirijat de Leo Hussain, dirijorul corului fiind Iosif Ion Prunner.

 • Magia Madrigalului la Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia Madrigalului la Festivalul Enescu

  Programarea în prima noapte de festival a concertului Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“ a avut valoare de simbol. Era firesc ca, în plan cameral, celebra formaţie, care de peste cinci decenii reprezintă una dintre mărcile culturale ale României, să deschidă cele 22 de zile. Un onorant semn de normalitate.

 • Dirijorul Kristjan Järvi:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Kristjan Järvi: "Pentru mine, Enescu este cu adevărat un Univers"

  Orchestra Română de Tineret, dirijată de Kristjan Järvi (43 de ani), alături de Corul Filarmonicii „George Enescu“ şi Corul de Copii Radio, au interpretat duminică lucrări de George Enescu, Jean Sibelius şi Carl Orff. Celebrul dirijor a oferit un interviu pentru Adevărul.

 • Andrei Şerban: „Am o afecţiune specială pentru opera Oedipe“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban: „Am o afecţiune specială pentru opera Oedipe“

  Căutare, efort, suferinţa, sacrificiu, acesta a fost Oedipe trait de Enescu în propria sa fiinţă compozitorul identificându-se cu personajul “uneori pâna la exasperare”, subliniază regizorul Andrei Şerban, care a montat opera lui George Enescu, în cadrul Festivalului „George Enescu“, ediţia din 1995.

 • Violonistul Liviu Prunaru: „Enescu încă este un mister în străinătate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Liviu Prunaru: „Enescu încă este un mister în străinătate“

  Violonistul Liviu Prunaru, membru al „celei mai bune orchestre din lume“, Concertgebouw Amsterdam, unde activează în calitate de concertmaistru, este prezent în Festivalul Enescu de anul acesta nu o dată, ci de două ori. La rândul său, violonistul concertist Liviu Stănculeasa, concertmaistru al Orchestrei din Göteborg, spune că evoluţia sa artistică a fost influenţată de premiul câştigat în 2007 la Concursul Internaţional „George Enescu“.

 • Zubin Mehta, din nou la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zubin Mehta, din nou la Sala Palatului

  În această seară, de la ora 20.00, în seria „Mari orchestre ale lumii“, Orchestra Filarmonică din Israel, dirijată de  Zubin Mehta, va avea în program lucrări de Schönberg şi Bruckner.

 • INTERVIU Istoricul Neagu Djuvara: „Enescu m-a făcut să plâng“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Istoricul Neagu Djuvara: „Enescu m-a făcut să plâng“

  Istoricul Neagu Djuvara este un mare meloman. Dar, mai mult decât atât, el este probabil unul dintre puţinii oameni în viaţă care se pot lăuda că l-au auzit interpretând ”live” chiar pe cel care a dat numele Festivalul ” Enescu”. Căci, într-adevăr, Neagu Djuvara l-a ascultat concertând pe George Enescu, la Ateneu, chiar în plin război.

 • Festivalul Enescu lansează aplicaţia pentru smartphone
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu lansează aplicaţia pentru smartphone

  Aplicaţia pentru smartphone a Festivalului "George Enescu" a fost lansată miercuri, este adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi high resolution şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store, astfel încât publicul să aibă acces la informaţii în timp real despre ediţia din acest an.

 • Festivalul Enescu străluceşte, casa lui se prăbuşeşte - VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu străluceşte, casa lui se prăbuşeşte - VIDEO

  În timp ce pregătirile pentru noua ediţie a Festivalului „George Enescu“ din această toamnă sunt pe ultima sută de metri, casa memorială a marelui compozitor de pe Calea Victoriei zace în paragină. Guvernul a alocat fonduri pentru evenimentul din august-septembrie, dar ani de zile nu a găsit o soluţie pentru a onora memoria muzicianului şi pentru a-i repara Muzeul şi Casa Memorială.

Modifică Setările