Stiri despre festivalul de teatru de la sibiu

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • RECOMANDĂRI „Mesia“, în regia lui Robert Wilson, şi Kibbutz Contemporary Dance Company încheie Festivalul de Teatru de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RECOMANDĂRI „Mesia“, în regia lui Robert Wilson, şi Kibbutz Contemporary Dance Company încheie Festivalul de Teatru de la Sibiu

  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu ediţia specială #online „Puterea de a crede / Empowered” se încheie duminică cu o serie de spectacole şi evenimente de excepţie. De la ora 11.00, Octavian Saiu este în dialog cu Robert Wilson, iar seara putem urmări Kibbutz Contemporary Dance Company, "Livada de vişini" şi "Mesia". Evenimentele pot fi urmărite pe site-ul FITS şi pe pagina de Facebook FITS.

 • „Copacul“ războaielor noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Copacul“ războaielor noastre

  Cea mai recentă premieră a reputatului regizor Eugenio Barba, „Copacul“, este o chintesenţă a ideilor sale artistice legate de teatrul antropologic, pe care l-a iniţiat la Teatrul Odin din localitatea Holstebro din Danemarca.

 • Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu caută un actor printre spectatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu caută un actor printre spectatori

  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns la a XXIV-a ediţie, porneşte campania „Fii parte din poveste” şi oferă un rol într-un spectacol unuia dintre oamenii care fac sau au vrut să facă parte, ca spectator, din povestea a ceea ce se întâmplă la Sibiu în fiecare an. Nu va fi orice spectacol, ci unul care se va juca chiar în timpul ediţiei din 2017, „Sărbători fericite”, după texte de Neil LaBute, în regia lui Cristian Juncu.

 • Criticul de modă Alin Gălăţescu, despre rochia purtată de Carmen Iohannis la Sibiu: „Problema e la români. Nu avem experienţă şi nici protocol oficial“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de modă Alin Gălăţescu, despre rochia purtată de Carmen Iohannis la Sibiu: „Problema e la români. Nu avem experienţă şi nici protocol oficial“

  Criticile la adresa primei doamne Carmen Iohannis, stârnite de rochia cu paiete pe care a îmbrăcat-o la Festivalul de Teatru de la Sibiu, sunt considerate nefondate de cunoscutul critic de modă Alin Gălăţescu. Acesta spune că în România nu există o cultură în ceea ce priveşte imaginea de primă doamnă.

 • Sibiul interstelar. Brandauer şi un alt fel de Mephisto
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiul interstelar. Brandauer şi un alt fel de Mephisto

  A meritat să-mi scurtez vizita la Los Angeles cu două zile ca să ajung, pentru prima dată, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu! Venea Karl Maria Brandauer, actor fetiş al lui Istvan Szabo, cu care atât de mult vorbisem despre cel căruia îi încredinţase rolul de referinţă din Mephisto (ce programare inspirată, în aceeaşi zi cu pelicula şi Faustul lui Purcărete!), singurul Oscar maghiar, de până acum.

 • Ploaie de cinci stele la Festivalul de Teatru de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ploaie de cinci stele la Festivalul de Teatru de la Sibiu

  Cinci personalităţi internaţionale  din lumea teatrului şi a filmului, printre care austriacul Klaus Maria Brandauer şi lituanianul Eimuntas Nekrosius, au fost distinse sâmbătă pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu.

 • Sibiu, cetatea teatrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiu, cetatea teatrului

  Cei mai în vogă regizori ai lumii, acrobaţi, reprezentaţii de stradă, focuri de artificii şi montări care au schimbat istoria teatrului se află la Sibiu, timp de zece zile, până duminică, 21 iunie.

 • Cu George Banu, în culisele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu George Banu, în culisele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

  Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi reflectată la TVR, într-o serie de interviuri realizate de cunoscutul critic şi teatrolog George Banu, care îşi propune să arate câte ceva din tainele culiselor evenimentului considerat cel mai important festival de artele spectacolului din România.

 • Teatrul Odeon din Paris a tras cortina peste FITS 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Odeon din Paris a tras cortina peste FITS 2013

  FINAL Spectacolul  „Reunificarea celor două Corei” de la Teatrul Odeon din Paris a încheiat Festivalul Internaţional de Teatru la Sibiu, fiind urmat de un concert al Loredanei şi un grandios foc de artificii

 • Actorul şi călătoriile sale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul şi călătoriile sale

  Găsesc în Călătoriile sau orizontul teatrului- Omagiu lui George Banu, volum coordonat de Catherine Naugrette, apărut în anul 2013 şi lansat într-una dintre primele zile ale celei de-a XX a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, un studiu intitulat Valize pe scenă.

 • CLUJ: TIFF 2011 va fi decalat cu o săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CLUJ: TIFF 2011 va fi decalat cu o săptămână

  Festivalul Internaţional de Film Transilvania va avea loc mai târziu în 2011, decât ediţiile precedente. Anunţul a fost făcut de directorul festivalului, Tudor Giurgiu, joi seară, cu ocazia inaugurării Cinematecii TIFF la Cinema Arta.

 • FOTO „Întrebările“ lui Peter Brook, la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Întrebările“ lui Peter Brook, la Sibiu

  În spectacolul celebrului regizor englez, o actriţă de culoare şi-a dovedit excelenţa, duminică şi luni seară, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Miriam Goldschmidt, acompaniată la instrumentul „hang“ de muzicianul Francesco Agnello, a afirmat că raţiunea de a fi a teatrului se bazează pe întrebarea „De ce?“.

Modifică Setările