Stiri despre festival george enescu

  170 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opera din Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera din Festival

  Sunt numeroase opere prezentate în concert în Festival, dintre care „Die Tote Stadt“ are premiera pe 10 septembrie la Sala Palatului, cu Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ şi solişti invitaţi, sub direcţia muzicală a lui Frédéric Chaslin.

 • Revederi
emoţionante la Enescu 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revederi emoţionante la Enescu 2021

  În această ediţie de Festival, ne reîntâlnim cu invitaţi care ne-au fermecat şi în ediţiile anterioare, printre care pianista Maria João Pires şi Orchestra de cameră Academy of St Martin in the Fields, care nu sunt la prima vizită la Bucureşti.

 • Operele lui Enescu, în festival. Marele compozitor o asemăna pe Maruca
Cantacuzino cu zeiţa Isis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operele lui Enescu, în festival. Marele compozitor o asemăna pe Maruca Cantacuzino cu zeiţa Isis

  La împlinirea a 140 de ani de la naşterea genialului compozitor, cea de-a 25-a ediţie a Festivalului care-i poartă numele se întrece în a prezenta în concert lucrări enesciene. De la poemul „Isis“, rar cântat, la opera inedită „Strigoii“, trecând prin arpegiile înzestratei Teodora Enache-Brody, „avem 37 de lucrări enesciene în program“.

 • De ce avem cu atât mai multă nevoie de Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce avem cu atât mai multă nevoie de Festivalul Enescu

  Carantinarea dramatică a vieţii culturale e una din consecinţele dureroase ale actualei pandemii. Perspectiva desfăşurării Festivalului Enescu, ajuns la ceas aniversar, în 2021, este cu atât mai binevenită.

 • Iosif Ion Prunner, după prezentarea Simfoniei nr. 3 de Enescu la Berlin: În festival, s-a dovedit calitatea Orchestrei şi a Corului Filarmonicii George Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iosif Ion Prunner, după prezentarea Simfoniei nr. 3 de Enescu la Berlin: În festival, s-a dovedit calitatea Orchestrei şi a Corului Filarmonicii George Enescu

  În încheierea Festivalului "George Enescu", la Berlin, a fost prezentată, pe 22 septembrie, Simfonia nr. 3 de Enescu. La pupitrul Orchestrei Radiodifuziunii Berlin  s-a aflat Vladimir Jurowski, dirijorul şef al acesteia şi directorul artistic al Festivalului Enescu. La Berlin, a participat şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condus de maestrul Iosif Ion Prunner.

 • Festivalul Enescu, în cifre. Peste 250.000 de melomani au fost prezenţi online şi în sălile de concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu, în cifre. Peste 250.000 de melomani au fost prezenţi online şi în sălile de concert

  Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu (31 august-22 septembrie) s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleşitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersaţi în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internaţional. Adevărul.ro a fost partener şi al ediţiei din 2019 a Festivalului

 • Concertul Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam

  Ultima zi din ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu se încheie cu concertul Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, la Sala Palatului, de la ora 19.30. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Tugan Sokhiev. Adevărul.ro va transmite acest concert, de la 19.30.

 • Festivalul Enescu. Pe toate fronturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu. Pe toate fronturile

  „Adevărul“ este pentru a treia oară partener editorial al Festivalului „George Enescu“, după ce a realizat ziarul Festivalului în 2013 şi 2015. De pe 1 august, am prezentat Festivalul într-o secţiune dedicată acestuia, pe site-ul festivalenescu.adevarul.ro, unde puteţi citi totul despre Festivalul „George Enescu“.

 • FOTO Cum a reflectat „Adeverul“ premiera operei „Oedipe” în 1936
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum a reflectat „Adeverul“ premiera operei „Oedipe” în 1936

  Premiera mondială a operei „Oedipe” de George Enescu a avut loc la Opéra Garnier din Paris, pe 13 martie 1936. „Adeverul” a publicat imediat după premieră, în ediţiile de pe 12, 13, 14, 15 şi 17 martie 1936, o serie de cronici, cu titluri sugestive: „Triumful lui Oedip”, „Oedip de George Enescu urmărit de calea undelor”, „Oedip la Opera din Paris” sau „George Enescu-omul”.

 • Concertul faimoasei Orchestre Regale Concertgebouw
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul faimoasei Orchestre Regale Concertgebouw

  Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam va concerta, la Sala Palatului, de la ora 19.30, în secţiunea Mari Orchestre ale Lumii.  În program: Poemul simfonic „Don Quijote” – de Richard Strauss şi Simfonia a III-a în mi bemol major „Eroica” – de Ludwig van Beethoven. Adevarul.ro va transmite acest concert, de la 19. 30.

 • Celebra pianistă Mitsuko Uchida, pe scena Ateneului, în dublă ipostază de dirijor şi solist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celebra pianistă Mitsuko Uchida, pe scena Ateneului, în dublă ipostază de dirijor şi solist

  De la ora 16.30, astăzi, la Ateneu, are loc concertul Orchestrei de Cameră Mahler, alături de pianista Mitsuko Uchida, în dublu rol de dirijor şi solist. În program: Concertul nr. 19 pentru pian şi orchestră în fa major - de W.A. Mozart, „Metamorphosen”, Studiu pentru 23 de instrumente cu coarde soliste - de R. Strauss şi Concertul nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor – de W.A. Mozart.

 • Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu

  Dirijorul Cristian Măcelaru  a preluat, sâmbătă, conducerea Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, în locul lui Mariss Janson, care a fost nevoit să îşi anuleze concertele. În program lucrări de Strauss şi Beethoven. Adevărul.ro transmite, sâmbătă, 21 septembrie, de la 19.30, acest concert de la Sala Palatului.

 • Premieră absolută în România: Moise şi Aron, de Arnold Schönberg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră absolută în România: Moise şi Aron, de Arnold Schönberg

  Opera Moise şi Aron, un nou spectacol în premieră din categoria rarităţilor pe care le favorizează Festivalul Internaţional “George Enescu”, are loc loc vineri seară, de la 19.30, pe scena Sălii Palatului. Adevarul.ro transmite acest concert.

 • Capodopera lui Händel, „Iuliu Cezar în Egipt”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopera lui Händel, „Iuliu Cezar în Egipt”

  Ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, va interpreta pe scena Ateneului Român, de la ora 22.30,  o capodoperă de Händel – ”Iuliu Cezar în Egipt”. În distribuţie: sopranele Karina Gauvin şi Ann Hallenberg, contratenorul Christpher Lowrey, contratenorul Kacper Szelazek, mezzosoprana Eve-Maud Hubeaux şi basul Ashley Riches. Adevarul.ro va transmite, de la 22.30, acest concert.

 • Opera „Moise şi Aron“, de Arnold Schönberg, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Moise şi Aron“, de Arnold Schönberg, de la Sala Palatului

  La Sala Palatului, de la ora 19:30, are loc reprezentaţia operei „Moise şi Aron”, de Arnold Schönberg,  interpretată de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijată de maestrul Lothar Zagrosek şi de Corul Filarmonicii “George Enescu”, dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner, alături de ansamblul Vocalconsort Berlin. Adevarul.ro transmite acest concert de la 19.30.

Modifică Setările