Stiri despre festival enescu 2019

  102 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iosif Ion Prunner, după prezentarea Simfoniei nr. 3 de Enescu la Berlin: În festival, s-a dovedit calitatea Orchestrei şi a Corului Filarmonicii George Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iosif Ion Prunner, după prezentarea Simfoniei nr. 3 de Enescu la Berlin: În festival, s-a dovedit calitatea Orchestrei şi a Corului Filarmonicii George Enescu

  În încheierea Festivalului "George Enescu", la Berlin, a fost prezentată, pe 22 septembrie, Simfonia nr. 3 de Enescu. La pupitrul Orchestrei Radiodifuziunii Berlin  s-a aflat Vladimir Jurowski, dirijorul şef al acesteia şi directorul artistic al Festivalului Enescu. La Berlin, a participat şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condus de maestrul Iosif Ion Prunner.

 • Enescu 2019: Cum a fost şi ce va urma?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu 2019: Cum a fost şi ce va urma?

  Enescu 2019 s-a încheiat. Nu subscriu la tristeţea revenirii la cenuşiul cotidian după risipirea „magiei”. Au fost multe concerte, unele dintre ele fantastice, majoritatea foarte bune, puţine slabe.

 • Concertul Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam

  Ultima zi din ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu se încheie cu concertul Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, la Sala Palatului, de la ora 19.30. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Tugan Sokhiev. Adevărul.ro va transmite acest concert, de la 19.30.

 • Festivalul Enescu. Pe toate fronturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu. Pe toate fronturile

  „Adevărul“ este pentru a treia oară partener editorial al Festivalului „George Enescu“, după ce a realizat ziarul Festivalului în 2013 şi 2015. De pe 1 august, am prezentat Festivalul într-o secţiune dedicată acestuia, pe site-ul festivalenescu.adevarul.ro, unde puteţi citi totul despre Festivalul „George Enescu“.

 • FOTO Cum a reflectat „Adeverul“ premiera operei „Oedipe” în 1936
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum a reflectat „Adeverul“ premiera operei „Oedipe” în 1936

  Premiera mondială a operei „Oedipe” de George Enescu a avut loc la Opéra Garnier din Paris, pe 13 martie 1936. „Adeverul” a publicat imediat după premieră, în ediţiile de pe 12, 13, 14, 15 şi 17 martie 1936, o serie de cronici, cu titluri sugestive: „Triumful lui Oedip”, „Oedip de George Enescu urmărit de calea undelor”, „Oedip la Opera din Paris” sau „George Enescu-omul”.

 • Adevărul.ro transmite „Agrippina“ de Händel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul.ro transmite „Agrippina“ de Händel

  Opera în concert „Agrippina” de Händel va fi interpretată de ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, pe scena Ateneului Român. Adevărul.ro va transmite acest concert, de la ora 22.30.

 • Premieră absolută în România: Moise şi Aron, de Arnold Schönberg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră absolută în România: Moise şi Aron, de Arnold Schönberg

  Opera Moise şi Aron, un nou spectacol în premieră din categoria rarităţilor pe care le favorizează Festivalul Internaţional “George Enescu”, are loc loc vineri seară, de la 19.30, pe scena Sălii Palatului. Adevarul.ro transmite acest concert.

 • Opera „Moise şi Aron“, de Arnold Schönberg, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Moise şi Aron“, de Arnold Schönberg, de la Sala Palatului

  La Sala Palatului, de la ora 19:30, are loc reprezentaţia operei „Moise şi Aron”, de Arnold Schönberg,  interpretată de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijată de maestrul Lothar Zagrosek şi de Corul Filarmonicii “George Enescu”, dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner, alături de ansamblul Vocalconsort Berlin. Adevarul.ro transmite acest concert de la 19.30.

 • Opera „Aci, Galatea şi Polifemo”, de Händel,  la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Aci, Galatea şi Polifemo”, de Händel,  la Ateneul Român

  Opera „Aci, Galatea şi Polifemo”, de Georg Friedrich Händel, va putea fi audiată la Ateneul Român, astăzi, de la ora 22.30. Va interpreta ansamblul LaBarocca, condus de dirijorul Ruben Jais. În distribuţie: soprana Roberta Mameli, mezzosoprana Sonia Prina şi basul Luigi de Donato.

 • Mozartweek in Residence, la Teatrul Excelsior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mozartweek in Residence, la Teatrul Excelsior

  În secţiunea Mozartweek in Residence, de la ora 18.00, la Teatrul Excelsior, are loc  reprezentaţia Scrisori şi muzică (Briefe & Music), cu extrase din corespondenţa dintre Leopold şi Wolfgang Amadeus Mozart (1779 – 1782). Scrisorile schimbate între Mozart şi tatăl său, Leopold Mozart vor fi cadrul în care Rolando Villazón va asigura lectura. Îşi vor da concursul violonistul Emmanuel Tjeknavorian şi pianistul Maximilian Kromer.

 • Enescu într-o nouă lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu într-o nouă lumină

  Eşecul de ieri al Requiem-ului de Verdi nu m-a împiedicat să vin din nou la Sala Palatului, la al doilea concert al lui Fabio Luisi din lungul său adio pentru Maggio Musicale Fiorentino. Motivul principal era Enescu.

 • PORTRET Pianistul Nelson Freire: „Sunt foarte leneş când vine vorba de studiat. Învăţ partiturile, înţeleg contextul şi pur şi simplu cânt“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Pianistul Nelson Freire: „Sunt foarte leneş când vine vorba de studiat. Învăţ partiturile, înţeleg contextul şi pur şi simplu cânt“

  Nelson Freire, care va urca pe scena de la Sala Palatului, miercuri, de la ora 20.00, alături de Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, a fost un copil minune al pianului, fiind de părere că totul funcţionează, în primul rând, prin dragoste. Vor fi interpretate Concertul nr.4 pentru pian şi orchestră de Beethoven, şi Simfonia nr. 1 de Mahler. Orchestra din Sankt Petersburg va concerta şi joi, de la 19.30, sub conducerea lui Christian Badea.

 • O liturghie solemnă pentru Peter Grimes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O liturghie solemnă pentru Peter Grimes

  Şi englezii au un complex de inferioritate asemănător cu al nostru în ceea ce priveşte muzica. Purcell e prea vechi, Haendel e german (deşi a compus Messiah pe un libret în limba engleză) şi aşa mai departe, ajungând să se considere „The Land Without Music” (ţara fără muzică) prin comparaţie cu eterna rivală Franţa sau cu Germania, ce să mai zicem de Italia.

 • Recitalul pianistului Gerhard Oppitz, de la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recitalul pianistului Gerhard Oppitz, de la Ateneul Român

  Astăzi, de la ora 17.00, în seria de Recitaluri şi Concerte camerale, de la Ateneul Român,  va avea loc recitalul pianistului german Gerhard Oppitz. În program, lucrări de Ludwig van Beethoven, George Enescu şi Franz Schubert. Adevărul.ro va transmite acest concert.

 • Emoţia zilei: Leonore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Leonore

  Uitaţi de Otto Klemperer şi de monumentala sa înregistrare cu Fidelio din anii ’60. Demersul lui René Jacobs e antiteza acelui disc.

 • Kremerata Baltica, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kremerata Baltica, la Ateneul Român

  Vineri, de la ora 16.30, în seria Recitaluri şi concerte camerale de la Ateneul Român, evoluează Kremerata Baltică.

 • Rule, Bryntannia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rule, Bryntannia!

  La Enescu 2017, am refuzat cu obstinaţie să merg la orice recital. Anul acesta însă, atâta Wagner cu Bryn Terfel a fost un cântec de sirenă căruia nu i-am putut rezista.

 • Al doilea concert al Orchestrei Academice de Stat „Evgeny Svetlanov“ de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al doilea concert al Orchestrei Academice de Stat „Evgeny Svetlanov“ de la Sala Palatului

  Astăzi, la Sala Palatului, Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, dirijată de Gabriel Bebeşelea, va avea în program lucrări de George Enescu Erich Wolfgang Korngold şi Piotr Ilici Ceaikovski. La cel de-al doilea concert al orchestrei ruse, în cadrul Festivalului Enescu, solist va fi violonistul Ray Chen. Adevărul.ro transmite acest concert.

 • Corazón. Rolando Villazón
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corazón. Rolando Villazón

  Acum douăzeci de ani — când au trecut? —, Rolando Villazón rata de puţin primul loc la Operalia, pentru ca un an mai târziu să ia pe sus lumea operei ca o furtună.

 • Concertul Orchestrei Simfonice Academice de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Simfonice Academice de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia

  Orchestra Simfonică Academică de Stat "Evgeny Svetlanov" din Rusia, dirijată de maestrul Vladimir Jurowski, susţine, în această seară, un concert, de la ora 20.00, la Sala Palatului. În program lucrări de Retinsky, Şostakovici şi Enescu. Solistă este pianista Alexandra Silocea. Adevărul.ro transmite acest concert.

 • INTERVIU Cristian Lupeş, dirijor: „Trăim în epoca în care toţi sunt mândri că aleargă ca nişte animale de povară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Cristian Lupeş, dirijor: „Trăim în epoca în care toţi sunt mândri că aleargă ca nişte animale de povară“

  Manager al Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijorului Cristian Lupeş îi place să spună că Orchestra Simfonică este simbolul artistic cel mai elocvent al Uniunii Europene, iar muzica de azi şi de mâine, cea contemporană - Muzica secolului XXI cum apare ea în cadrul Festivalului - este cea mai interesantă şi provocatoare secţiune din Festival.

 • PORTRET Gautier Capuçon, muzicianul căruia i s-a dat violoncelul în braţe de la cinci ani: „Doar să fii înzestrat nu este îndeajuns“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Gautier Capuçon, muzicianul căruia i s-a dat violoncelul în braţe de la cinci ani: „Doar să fii înzestrat nu este îndeajuns“

  Miercuri, de la ora 17.00, celebrul violoncelist Gautier Capuçon va urca pe scena Ateneului Român, pentru a cânta alături de Orchestra Filarmonicii din Monte -Carlo, sub bagheta dirijorului Maxim Vengerov, compoziţii de Ceaikovski. Un reper pentru tinerii violoncelişti, Capuçon este un artist cu simţul umorului care s-a îndrăgostit de violncel din secunda în care i-a fost dăruit de părinţi.

Modifică Setările