
Celebra violonistă Anne-Sophie Mutter are coronavirus VIDEO
Frumoasa violonistă germană Anne-Sophie Mutter, în vârstă de 56 de ani, care ne-a încântat la două ediţii a Festivalului Enescu, a declarat, joi, că a fost testată pozitiv la COVID-19.
Frumoasa violonistă germană Anne-Sophie Mutter, în vârstă de 56 de ani, care ne-a încântat la două ediţii a Festivalului Enescu, a declarat, joi, că a fost testată pozitiv la COVID-19.
Concertul de deschidere a Festivalului şi Concursului Enescu Online, „Recviemul“ de Verdi interpretat de Orchestra şi Corul Maggio Musicale Fiorentino, a avut o audienţă record la Festivalul şi Concursul Enescu Online: peste 20.000 de vizitatori unici pentru primul concert transmis pe sit-ul festivalului.
Site-ul Fesvalului Enescu va prezenta, de mâine, un adevărat festival online de muzică clasică, cu înregistrări din ediţiile anterioare ale celor două evenimente. În această criză generată de răspândirea coronavirusului, "muzica poate vindeca suflete", afirmă directorul Artexim, producătorul festivalului.
De la ora 16.30, astăzi, la Ateneu, are loc concertul Orchestrei de Cameră Mahler, alături de pianista Mitsuko Uchida, în dublu rol de dirijor şi solist. În program: Concertul nr. 19 pentru pian şi orchestră în fa major - de W.A. Mozart, „Metamorphosen”, Studiu pentru 23 de instrumente cu coarde soliste - de R. Strauss şi Concertul nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor – de W.A. Mozart.
Duminică, de la ora 11.00, Vocalconsort Berlin şi Orchestra de Cameră Radio vor evolua la Sala Auditorium, de la Muzeul Naţional de Artă, în cadrul seriei Muzicii Secolului XXI.
Dirijorul Cristian Măcelaru a preluat, sâmbătă, conducerea Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, în locul lui Mariss Janson, care a fost nevoit să îşi anuleze concertele. În program lucrări de Strauss şi Beethoven. Adevărul.ro transmite, sâmbătă, 21 septembrie, de la 19.30, acest concert de la Sala Palatului.
Sâmbătă, de la ora 13.00, la Sala Radio, Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Nicolae Moldoveanu, va avea în program lucrări de Cornel Ţăranu, Eric Montalbetti, Marco Perez-Ramirez şi Rolf Martinsson. Solişti sunt violonistul Ning Feng şi soprana Lisa Larsson.
Sâmbătă, de la ora 11.00, la Sala Auditorium, de la Muzeul Naţional de Artă, este programat recitalul pianistului François-Frédéric Guy, care va interpreta lucrări de Johannes Brahms, George Enescu şi Claude Debussy, în seria Recitaluri şi Concerte camerale.
Ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, va interpreta pe scena Ateneului Român, de la ora 22.30, o capodoperă de Händel – ”Iuliu Cezar în Egipt”. În distribuţie: sopranele Karina Gauvin şi Ann Hallenberg, contratenorul Christpher Lowrey, contratenorul Kacper Szelazek, mezzosoprana Eve-Maud Hubeaux şi basul Ashley Riches. Adevarul.ro va transmite, de la 22.30, acest concert.
În seria Mozartweek in Residence, de la ora 16:30, pe scena Ateneului Român are loc concertul Cameratei Salzburg, cu o serie de lucrări de W.A. Mozart. Solişti: Pauliina Tukiainen, la pian, Akkiko Suwanai, la vioară, şi Timothy Ridout, la violă. Ariile vor fi interpretate de tenorul Rolando Villazón şi de soprana Mojca Erdmann. Adevarul.ro transmite acest concert.
Nicola Piovani şi-a dirijat propriile compoziţii de la pupitrul Orchestrei Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, în concertul de la ora 15.00, de la Sala Radio, în seria Muzica secolului XXI. Programul este prilej pentru audienţă să descopere compoziţii semnate de autori contemporani cu multe creaţii în domeniul muzicii de film şi teatru.
Astăzi, de la ora 15.00, formaţia Britten Sinfonia, dirijată de Andrew Gourlay, evoluează pe scena Sălii Radio. În program sunt lucrări de Charlotte Bray, Ulpiu Vlad şi John Woolrich.
"Les Sourds-Doués – “The Four Ties”, Surzii talentaţi – patru cravate, cu François Pascal(clarinet bas), Nicolas Josa (corn), Pierre Pichaud (trompetă), Adrien Besse (clarinet), vor susţine, de la ora 18.00, la Teatrul Excelsior, un "spectacol muzical cu alămuri şi lemne".
Miercuri, în seria Recitaluri şi Concerte Camerale de la Ateneul Român, Orchestra Naţională din Lille, dirijată de Vlad Vizireanu, a avut în program lucrări de George Enescu, Johannes Brahms şi Hector Berlioz. Solişti au fost violonistul Sergey Khachatryan şi violistul Timothy Ridout. Adevărul.ro a transmis acest concert.
După Recviem-ul de Verdi de aseară, astăzi va fi al doilea concert al Orchestrei şi Corului Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi, la Sala Palatului, de la ora 20.00. Solistul invitat al serii este violonistul rus Sergei Krylov. În program: Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră op. 6 - de Niccolo Paganini şi Simfonia a III-a în do major op. 21 - de George Enescu. Adevarul.ro va transmite acest concert.
Astăzi la Ateneul Român, are loc recitalul violonistei Midori şi al pianistului Jean-Yves Thibaudet. În program vor fi lucrări de Robert Schumann, Gabriel Fauré, Claude Debussy, George Enescu. Adevarul.ro transmite acest concert pe teritoriul României.
Duminică, 15 septembrie, de la ora 22.30, în cadrul Concertelor de la Miezul Nopţii de la Ateneu, Orchestra Barocă din Freiburg şi Zürcher SingAkademie, dirijate de René Jacobs, vor interpreta Missa Solemnis în Re major op. 123 de Ludwig van Beethoven. Florian Helgath este dirijorul corului, iar concertmaistru este Anne Katharina Schreiber. Adevarul.ro transmite acest concert de la ora 22.30.
Memoria marelui compozitor şi dirijor Constantin Silvestri (1913-1969) este omagiată, la 50 de ani de la dispariţia sa, prin expoziţia „Constantin Silvestri 50”. Pe plasmele din Ateneul Român rulează imagini din această expoziţie dedicată muzicianului român, în perioada Festivalului Enescu.
Sâmbătă, de la ora 19.30, în seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, a evoluat Orchestra Filarmonică din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko, având în program lucrări de Strauss, Enescu şi Ceaikovski. Solist a fost violocelistul Johannes Moser. Adevarul.ro a transmis acest concert.
Festivalul „Enescu” a programat, astă-seară, un program special cu galezul Sir Bryn Terfel, bas-bariton, şi Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlo, dirijată de Gareth Jones, în care vor fi prezentate o suită de lucrări de excepţie, de la Wagner (preferatul lui Sir Bryn Terfel) la Bock. Adevărul.ro va transmite, de la 17.00, acest concert de la Ateneu.
Joi, de ora 15.00, la Sala Enescu, de la Universitatea de Muzică, în cadrul Seriei "Muzica Secolului XXI", va evalua Cvartetul Arditti. În program vor fi lucrări de Brian Ferneyhough, Joshua Fineberg, James Clarke şi Fred Popovici.
Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlo, dirijată de muzicianul rus Maxim Vengerov, a avut în program, miercuri seară, la Ateneu, lucrări de Enescu şi Ceaikovski. Vengerov, în ipostază de violonist, a interpretat "Baladă pentru vioară şi orchestră" de George Enescu.
Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlom, dirijată de Maxim Vengerov, va avea în program lucrări de Enescu şi Ceaikovski. Maxim Vengerov, în ipostază de violonist de astă-dată, va interpreta "Baladă pentru vioară şi orchestră" de George Enescu.
Sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19.30, în seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, Orchestra Naţională a Franţei, dirijată de Ion Marin, va avea în program lucrări de Enescu, Ravel, Debussy. Solistă va fi pianista Alexandra Dariescu.
Constantin Adrian Grigore, dirijorul orchestrei „Camerata Regală“, vorbeşte despre cum a fost la concertul susţinut pe 1 septembrie la Sala Radio. Joi, Adrian Grigore şi orchestra s-au aflat în provincie, la Bârlad, pentru a susţine un alt concert, în seria concertelor din ţară.
Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, dirijată de Vladimir Jurowski, va concerta joi, de la 19.30, la Sala Mare a Palatului. În program, vor fi lucrări de Georg Katzer, Johannes Brahms şi George Enescu. Solistă va fi violonista Julia Fischer. Adevărul.ro va transmite, de la 19.30, acest concert.
Gianandrea Noseda, unul dintre cei mai apreciaţi dirijori din lume, va conduce luni, 2 septembrie, la Sala Palatului, London Symphony Orchestra. Solist va fi pianistul Denis Matsuev, câştigător al Concursului Internaţional Ceaikovski din Moscova. Adevarul.ro va transmite, de la ora 20.00, acest concert.
Soprana Diana Damrau şi harpistul Xavier de Maistre sunt în recital la Ateneul Român, pe 1 septembrie, de la ora 16.30, în cadrul seriei Recitaluri şi concerte camerale. Adevărul.ro va transmite live acest concert.
Ediţia cu numărul 24 a Festivalului Internaţional “George Enescu”, care se deschide astăzi şi se desfăşoară până pe 22 sepembrie, este cea mai extinsă de până acum şi este definită de diversitate şi echilibru. În acelaşi timp, ediţia 2019 este girată de numărul mare de artişti excepţionali care vor concerta la Bucureşti, în ţară şi în lume.
Sâmbătă, 31 august, se deschide Festivalul Internaţional "George Enescu". Adevarul.ro va trasminte live anumite concerte din Festival. În prima zi, de la ora 22.30, la Ateneul Român, va putea fi audiat un program sub genericul "La Cetra D`Orfeo -Ay Amor!", în cadrul seriei Concertele de la miezul nopţii. Michel Keustermans semnează conducerea şi aranjamentele muzicale. La concert participă Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.