Stiri despre festival enescu

  150 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Celebra pianistă Mitsuko Uchida, pe scena Ateneului, în dublă ipostază de dirijor şi solist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celebra pianistă Mitsuko Uchida, pe scena Ateneului, în dublă ipostază de dirijor şi solist

  De la ora 16.30, astăzi, la Ateneu, are loc concertul Orchestrei de Cameră Mahler, alături de pianista Mitsuko Uchida, în dublu rol de dirijor şi solist. În program: Concertul nr. 19 pentru pian şi orchestră în fa major - de W.A. Mozart, „Metamorphosen”, Studiu pentru 23 de instrumente cu coarde soliste - de R. Strauss şi Concertul nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor – de W.A. Mozart.

 • Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu

  Dirijorul Cristian Măcelaru  a preluat, sâmbătă, conducerea Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, în locul lui Mariss Janson, care a fost nevoit să îşi anuleze concertele. În program lucrări de Strauss şi Beethoven. Adevărul.ro transmite, sâmbătă, 21 septembrie, de la 19.30, acest concert de la Sala Palatului.

 • Capodopera lui Händel, „Iuliu Cezar în Egipt”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopera lui Händel, „Iuliu Cezar în Egipt”

  Ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, va interpreta pe scena Ateneului Român, de la ora 22.30,  o capodoperă de Händel – ”Iuliu Cezar în Egipt”. În distribuţie: sopranele Karina Gauvin şi Ann Hallenberg, contratenorul Christpher Lowrey, contratenorul Kacper Szelazek, mezzosoprana Eve-Maud Hubeaux şi basul Ashley Riches. Adevarul.ro va transmite, de la 22.30, acest concert.

 • Concertul Cameratei Salzburg, care interpretează lucrări de Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Cameratei Salzburg, care interpretează lucrări de Mozart

  În seria Mozartweek in Residence, de la ora 16:30, pe scena Ateneului Român are loc concertul Cameratei Salzburg, cu o serie de lucrări de W.A. Mozart. Solişti: Pauliina Tukiainen, la pian, Akkiko Suwanai, la vioară, şi Timothy Ridout, la violă. Ariile vor fi interpretate de tenorul Rolando Villazón şi de soprana Mojca Erdmann. Adevarul.ro transmite acest concert.

 • Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, la Sala Radio

  Nicola Piovani şi-a dirijat propriile compoziţii de la pupitrul Orchestrei Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, în concertul de la ora 15.00, de la Sala Radio, în seria Muzica secolului XXI. Programul este prilej pentru audienţă să descopere compoziţii semnate de autori contemporani cu multe creaţii în domeniul muzicii de film şi teatru.

 • Britten Sinfonia, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Britten Sinfonia, la Sala Radio

  Astăzi, de la ora 15.00, formaţia Britten Sinfonia, dirijată de Andrew Gourlay, evoluează pe scena Sălii Radio. În program sunt lucrări de  Charlotte Bray, Ulpiu Vlad şi John Woolrich.

 • Concertul Orchestrei Naţionale din Lille
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Naţionale din Lille

  Miercuri, în seria Recitaluri şi Concerte Camerale de la Ateneul Român, Orchestra Naţională din Lille, dirijată de Vlad Vizireanu, a avut în program lucrări de George Enescu, Johannes Brahms şi Hector Berlioz.  Solişti au fost violonistul Sergey Khachatryan şi violistul Timothy Ridout. Adevărul.ro a transmis acest concert.

 • PORTRET Măiestria dirijorului italian Fabio Luisi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Măiestria dirijorului italian Fabio Luisi

  După Recviem-ul de Verdi de aseară, astăzi va fi al doilea concert al Orchestrei şi Corului Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi, la Sala Palatului, de la ora 20.00. Solistul invitat al serii este violonistul rus Sergei Krylov. În program: Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră op. 6 - de Niccolo Paganini şi Simfonia a III-a în do major op. 21 - de George Enescu. Adevarul.ro va transmite acest concert.

 • Missa Solemnis de Beethoven, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Missa Solemnis de Beethoven, la Ateneu

  Duminică, 15 septembrie, de la ora 22.30, în cadrul Concertelor de la Miezul Nopţii de la Ateneu, Orchestra Barocă din Freiburg şi Zürcher SingAkademie, dirijate de René Jacobs, vor interpreta Missa Solemnis în Re major op. 123 de Ludwig van Beethoven. Florian Helgath este dirijorul corului, iar concertmaistru este Anne Katharina Schreiber. Adevarul.ro transmite acest concert de la ora  22.30.

 • Expoziţia „Constantin Silvestri 50”, la Ateneul Român, în perioada Festivalului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia „Constantin Silvestri 50”, la Ateneul Român, în perioada Festivalului

  Memoria marelui compozitor şi dirijor Constantin Silvestri (1913-1969) este omagiată, la 50 de ani de la dispariţia sa, prin expoziţia „Constantin Silvestri 50”.  Pe plasmele din Ateneul Român rulează imagini din această expoziţie dedicată muzicianului român, în perioada Festivalului Enescu.

 • Concertul Orchestrei Filarmonice din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Filarmonice din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko

  Sâmbătă, de la ora 19.30, în seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, a evoluat Orchestra Filarmonică din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko, având în program lucrări de Strauss, Enescu şi Ceaikovski. Solist a fost violocelistul Johannes Moser. Adevarul.ro a transmis acest concert.