Stiri despre festival enescu

  163 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • UPDATE Accesul la concertele din Festivalul Enescu nu este afectat de noilor restricţii COVID din Bucureşti, anunţă organizatorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Accesul la concertele din Festivalul Enescu nu este afectat de noilor restricţii COVID din Bucureşti, anunţă organizatorii

  Accesul publicului la concertele din cadrul festivalului Enescu nu este afectat de noile restricţii anti-Covid, cauzate de creşterea ratei incidenţei la peste 2 la mie, potrivit organziatorilor, care precizează că biletele au fost vţndute în limita a maximum 70% din capacitatea sălilor. Anterior, Prefectura Capitalei anunţase că au fost vândute bilete în limita a 75% din numărul de locuri.

 • INTERVIU Violonistul Valentin Şerban: „Când reuşeşti să faci ceva în ţară, ai o satisfacţie foarte mare. Aş prefera să rămân în România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Violonistul Valentin Şerban: „Când reuşeşti să faci ceva în ţară, ai o satisfacţie foarte mare. Aş prefera să rămân în România“

  După ce a câştigat, la secţiunea vioară, cea mai recentă ediţie a Concursului Internaţional „George Enescu“, Valentin Şerban, care deschide, alături de Orchestra din Zagreb, duminică, seria de concerte de la Ateneul Român, spune că cel mai greu lucru este să îţi asumi sinceritatea în viaţă şi pe scenă. În pofida condiţiilor vitrege din ţară, artistul spune că ar prefera să îşi continue cariera în România.

 • Opera din Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera din Festival

  Sunt numeroase opere prezentate în concert în Festival, dintre care „Die Tote Stadt“ are premiera pe 10 septembrie la Sala Palatului, cu Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ şi solişti invitaţi, sub direcţia muzicală a lui Frédéric Chaslin.

 • Revederi
emoţionante la Enescu 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revederi emoţionante la Enescu 2021

  În această ediţie de Festival, ne reîntâlnim cu invitaţi care ne-au fermecat şi în ediţiile anterioare, printre care pianista Maria João Pires şi Orchestra de cameră Academy of St Martin in the Fields, care nu sunt la prima vizită la Bucureşti.

 • Operele lui Enescu, în festival. Marele compozitor o asemăna pe Maruca
Cantacuzino cu zeiţa Isis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operele lui Enescu, în festival. Marele compozitor o asemăna pe Maruca Cantacuzino cu zeiţa Isis

  La împlinirea a 140 de ani de la naşterea genialului compozitor, cea de-a 25-a ediţie a Festivalului care-i poartă numele se întrece în a prezenta în concert lucrări enesciene. De la poemul „Isis“, rar cântat, la opera inedită „Strigoii“, trecând prin arpegiile înzestratei Teodora Enache-Brody, „avem 37 de lucrări enesciene în program“.

 • Audienţă record la Festivalul Enescu online: peste 20.000 de vizitatori unici pentru „Recviemul“ de Verdi,  înregistrare dedicată victimelor din Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Audienţă record la Festivalul Enescu online: peste 20.000 de vizitatori unici pentru „Recviemul“ de Verdi,  înregistrare dedicată victimelor din Italia

  Concertul de deschidere a Festivalului şi Concursului Enescu Online, „Recviemul“ de Verdi interpretat de Orchestra şi Corul Maggio Musicale Fiorentino, a avut o audienţă record la Festivalul şi Concursul Enescu Online: peste 20.000 de vizitatori unici pentru primul concert transmis pe sit-ul festivalului.

 • Celebra pianistă Mitsuko Uchida, pe scena Ateneului, în dublă ipostază de dirijor şi solist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celebra pianistă Mitsuko Uchida, pe scena Ateneului, în dublă ipostază de dirijor şi solist

  De la ora 16.30, astăzi, la Ateneu, are loc concertul Orchestrei de Cameră Mahler, alături de pianista Mitsuko Uchida, în dublu rol de dirijor şi solist. În program: Concertul nr. 19 pentru pian şi orchestră în fa major - de W.A. Mozart, „Metamorphosen”, Studiu pentru 23 de instrumente cu coarde soliste - de R. Strauss şi Concertul nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor – de W.A. Mozart.

 • Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu

  Dirijorul Cristian Măcelaru  a preluat, sâmbătă, conducerea Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, în locul lui Mariss Janson, care a fost nevoit să îşi anuleze concertele. În program lucrări de Strauss şi Beethoven. Adevărul.ro transmite, sâmbătă, 21 septembrie, de la 19.30, acest concert de la Sala Palatului.

 • Capodopera lui Händel, „Iuliu Cezar în Egipt”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopera lui Händel, „Iuliu Cezar în Egipt”

  Ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, va interpreta pe scena Ateneului Român, de la ora 22.30,  o capodoperă de Händel – ”Iuliu Cezar în Egipt”. În distribuţie: sopranele Karina Gauvin şi Ann Hallenberg, contratenorul Christpher Lowrey, contratenorul Kacper Szelazek, mezzosoprana Eve-Maud Hubeaux şi basul Ashley Riches. Adevarul.ro va transmite, de la 22.30, acest concert.

 • Concertul Cameratei Salzburg, care interpretează lucrări de Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Cameratei Salzburg, care interpretează lucrări de Mozart

  În seria Mozartweek in Residence, de la ora 16:30, pe scena Ateneului Român are loc concertul Cameratei Salzburg, cu o serie de lucrări de W.A. Mozart. Solişti: Pauliina Tukiainen, la pian, Akkiko Suwanai, la vioară, şi Timothy Ridout, la violă. Ariile vor fi interpretate de tenorul Rolando Villazón şi de soprana Mojca Erdmann. Adevarul.ro transmite acest concert.

 • Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, la Sala Radio

  Nicola Piovani şi-a dirijat propriile compoziţii de la pupitrul Orchestrei Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, în concertul de la ora 15.00, de la Sala Radio, în seria Muzica secolului XXI. Programul este prilej pentru audienţă să descopere compoziţii semnate de autori contemporani cu multe creaţii în domeniul muzicii de film şi teatru.

 • Britten Sinfonia, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Britten Sinfonia, la Sala Radio

  Astăzi, de la ora 15.00, formaţia Britten Sinfonia, dirijată de Andrew Gourlay, evoluează pe scena Sălii Radio. În program sunt lucrări de  Charlotte Bray, Ulpiu Vlad şi John Woolrich.

 • Concertul Orchestrei Naţionale din Lille
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Naţionale din Lille

  Miercuri, în seria Recitaluri şi Concerte Camerale de la Ateneul Român, Orchestra Naţională din Lille, dirijată de Vlad Vizireanu, a avut în program lucrări de George Enescu, Johannes Brahms şi Hector Berlioz.  Solişti au fost violonistul Sergey Khachatryan şi violistul Timothy Ridout. Adevărul.ro a transmis acest concert.

 • PORTRET Măiestria dirijorului italian Fabio Luisi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Măiestria dirijorului italian Fabio Luisi

  După Recviem-ul de Verdi de aseară, astăzi va fi al doilea concert al Orchestrei şi Corului Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi, la Sala Palatului, de la ora 20.00. Solistul invitat al serii este violonistul rus Sergei Krylov. În program: Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră op. 6 - de Niccolo Paganini şi Simfonia a III-a în do major op. 21 - de George Enescu. Adevarul.ro va transmite acest concert.

 • Missa Solemnis de Beethoven, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Missa Solemnis de Beethoven, la Ateneu

  Duminică, 15 septembrie, de la ora 22.30, în cadrul Concertelor de la Miezul Nopţii de la Ateneu, Orchestra Barocă din Freiburg şi Zürcher SingAkademie, dirijate de René Jacobs, vor interpreta Missa Solemnis în Re major op. 123 de Ludwig van Beethoven. Florian Helgath este dirijorul corului, iar concertmaistru este Anne Katharina Schreiber. Adevarul.ro transmite acest concert de la ora  22.30.

 • Expoziţia „Constantin Silvestri 50”, la Ateneul Român, în perioada Festivalului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia „Constantin Silvestri 50”, la Ateneul Român, în perioada Festivalului

  Memoria marelui compozitor şi dirijor Constantin Silvestri (1913-1969) este omagiată, la 50 de ani de la dispariţia sa, prin expoziţia „Constantin Silvestri 50”.  Pe plasmele din Ateneul Român rulează imagini din această expoziţie dedicată muzicianului român, în perioada Festivalului Enescu.

 • Concertul Orchestrei Filarmonice din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Filarmonice din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko

  Sâmbătă, de la ora 19.30, în seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, a evoluat Orchestra Filarmonică din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko, având în program lucrări de Strauss, Enescu şi Ceaikovski. Solist a fost violocelistul Johannes Moser. Adevarul.ro a transmis acest concert.

 • Regal cu Sir Bryn Terfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regal cu Sir Bryn Terfel

  Festivalul „Enescu” a programat, astă-seară, un program special cu galezul Sir Bryn Terfel, bas-bariton, şi Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlo, dirijată de Gareth Jones, în care vor fi prezentate o suită de lucrări de excepţie, de la Wagner (preferatul lui Sir Bryn Terfel) la Bock. Adevărul.ro va transmite, de la 17.00, acest concert de la Ateneu.

Modifică Setările