Stiri despre festival dilema veche

  43 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO INTERVIU Chitaristul Estas Tonne: „Muzica e yoga mea“. Meditaţie pe acorduri de chitară, sub zidurile cetăţii Alba Carolina, în Festivalul Dilema veche
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO INTERVIU Chitaristul Estas Tonne: „Muzica e yoga mea“. Meditaţie pe acorduri de chitară, sub zidurile cetăţii Alba Carolina, în Festivalul Dilema veche

  Ucraineanul Estas Tonne, care îşi duce viaţa într-o continuă călătorie, a susţinut două concerte în aer liber la Alba Iulia, în cadrul Festivalului „Dilema veche“. Lumea l-a aplaudat îndelung pe chitaristul cu plete lungi, în faţa Catedralei Romano-Catolice din Cetatea Alba Carolina

 • Festivalul Dilema Veche, în prima zi. Holender: „Niciodată nu eşti şantajabil, dacă renunţi“ FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Dilema Veche, în prima zi. Holender: „Niciodată nu eşti şantajabil, dacă renunţi“ FOTO

  Contantin Chiriac şi Ioan Holender s-au întâlnit, vineri, în prima zi a Festivalului Dilema Veche din Cetatea de la Alba Iulia. Cei doi au povestit că nu atât banii contează în artă, cât curajul de a face nişte lucruri pentru a schimba nişte mentalităţi. Invitaţii au fost de acord că trebuie sa-ţi asumi şi eşecurile şi că, uneori, e cel mai bine să renunţi ca să nu fii şantajabil.

 • FESTIVAL DILEMA VECHE Conferinţa „Arta şi banii“, dintre Ioan Holender şi Constantin Chiriac, inaugurează Festivalul de la Alba Iulia VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FESTIVAL DILEMA VECHE Conferinţa „Arta şi banii“, dintre Ioan Holender şi Constantin Chiriac, inaugurează Festivalul de la Alba Iulia VIDEO

  Vineri, 25 august, de la ora 19.00, la Alba Iulia va avea loc Conferinţă inaugurală a Festivalului „Dilema Veche“: „Arta şi banii“ dintre doi "grei" ai managementului cultural din Romania şi din străinătate: Ioan Holender şi Constantin Chiriac. Conferinţa va fi moderată de Sever Voinescu, redactorul-şef al revistei "Dilema Veche". Festivalul, aflat la cea de-a şasea ediţie, se desfăşoară între 25 şi 27 august, în Cetatea de la Alba-Iulia.

 • Festivalul Dilema Veche, cu de toate: diplomaţie, religie şi muzică de dans
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Dilema Veche, cu de toate: diplomaţie, religie şi muzică de dans

  A cincea ediţie a festivalului Dilema Veche se încheie duminică seară cu un concert al formaţiei Holograf. Au fost trei zile în care cetatea din Alba Iulia a găzduit zeci de evenimente culturale în care au fost implicate nume importante din viaţa publică românească.

 • Festivalul Dilema veche – ediţia a cincea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Dilema veche – ediţia a cincea

  Când am început, în 2011, în România erau mult mai puţine festivaluri decât astăzi. Nici astăzi nu sunt câte ar trebui, încă mai e loc. Deocamdată, Festivalul Dilema veche rămâne singurul organizat de o revistă. A crescut an după an şi începe să aibă o istorie.

 • La ce foloseşte un festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce foloseşte un festival

  Nu m-am gândit niciodată că o să ajung să organizez un festival. Dar am făcut-o şi – n-am încotro – trebuie să mărturisesc: a început să-mi placă. Festivalul Dilema veche în Cetatea Alba Iulia a trecut cu bine de ediţia a patra. Greul abia începe.

 • Încă un Festival Dilema veche la Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă un Festival Dilema veche la Alba Iulia

  Oameni care au experienţă în organizarea de festivaluri pe termen lung (şi cu succes) mi-au spus că între ediţia a patra şi a cincea li se decide soarta. Prima e generatoare de entuziasm şi înţelegere („o, un festival nou, hai să vedem“), a doua confirmă (sau nu, şi asta e), de la a treia încolo încep să crească aşteptările.

 • Ionuţ
Vulpescu, ministrul Culturii: „Festivalul Dilema veche fixează standarde de
calitate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii: „Festivalul Dilema veche fixează standarde de calitate“

  Cetatea Alba Iulia îşi deschide porţile, începând de mâine, pentru singurul festival internaţional organizat de o revistă în România: Festivalul Dilema veche, ajuns la a IV-a ediţie. Timp de trei zile, capitala istorică a României va deveni o adevărată capitală culturală: programul festivalului include o serie de dezbateri, conferinţe, expoziţii, lecturi publice, film documentar, cărţi pentru cei mari şi jocuri deştepte pentru cei mici.

 • A cui e vioara nepereche de la Festivalul Dilema
veche?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A cui e vioara nepereche de la Festivalul Dilema veche?

  Violonistul Mihai Neniţă vine la Festivalul Dilema veche, desfăşurat în acest weekend în Alba Iulia, cu cel mai valoros şi mai elegant spectacol din cariera sa. În plus, artistul va aduce la festival şi vioara sa specială, instrument meşterit în Statele Unite ale Americii, anume pentru el.

 • Festival Dilema
veche 2015. Sesiunea de jazz: Irina Popa şi Mugurel Vrabete, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival Dilema veche 2015. Sesiunea de jazz: Irina Popa şi Mugurel Vrabete, la Adevărul Live

  Irina Popa şi Mugurel Vrabete, membri în două dintre cele mai cunoscute şi profesioniste trupe de jazz din România despre istoria muzicală a formaţiilor lor şi despre ce-au pregătit pentru următoarea reprezentaţie, la cel mai aşteptat eveniment cultural din această vară, Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia, desfăşurat între 21 şi 23 august. Urmăriţi o emisiune Adevărul Live/Dilema veche.

 • Festival Dilema Veche 2015. Cui îi mai place
jazzul? Compozitorul şi basistul Virgil Popescu, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival Dilema Veche 2015. Cui îi mai place jazzul? Compozitorul şi basistul Virgil Popescu, la Adevărul Live

  Trio Puiu Pascu e unul dintre capitolele esenţiale din bibliografia de specialitate a jazzului din România. Compozitorul şi basistul Virgil Popescu, membru în vechea trupă de jazz, a vorbit la Adevărul Live despre istoria muzicală a formaţiei şi despre următorul spectacol: Festival Dilema veche, 23 august, ora 23.00, Palatul Principilor din Cetatea Alba Iulia.

 • Emy Drăgoi, „regele jazzului
la acordeon“, cucereşte şi Cetatea Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emy Drăgoi, „regele jazzului la acordeon“, cucereşte şi Cetatea Alba Iulia

  Acordeonistul Emy Drăgoi, supranumit de francezi „regele jazzului la acordeon“ şi finalist în competiţia-spectacol „Românii au talent“, vine la Festivalul Dilema veche din Alba Iulia cu nu mai puţin de şapte reprezentaţii-ofensivă. Muzicianul promite că, la sfârşitul săptămânii, acordeoanele sale vor pune stăpânire pe Cetatea Alba Carolina.

 • Festival Dilema Veche 2015. Miruna Vlada, despre poezie şi alţi demoni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival Dilema Veche 2015. Miruna Vlada, despre poezie şi alţi demoni

  Poeta Miruna Vlada vorbeşte, în avanpremiera Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia, despre locul poeziei în societatea română actuală, despre poeţi şi cititori, despre modalităţi în care acest gen ar putea câştiga un public mai larg. Urmăriţi o emisiune Adevărul Live/Dilema veche.

 • Festival Dilema
Veche 2015. Un documentar despre eşec: anonimul Dan Vladimir Bondoc şi neîntreruptul său şir de înfrângeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival Dilema Veche 2015. Un documentar despre eşec: anonimul Dan Vladimir Bondoc şi neîntreruptul său şir de înfrângeri

  Dan Vladimir Bondoc e un un şahist de 78 de ani copleşit de neajunsurile bătrâneţii şi de conştiinţa apăsătoare a unei vieţi marcate de o succesiune de eşecuri. Bondoc este personajul memorabil al unui documentar observaţional răvăşitor. Cristian Delcea, ziarist la Adevărul şi unul dintre regizorii filmului a vorbit la Adevărul Live despre „omul care a pierdut partida“.

 • Rezonabil sau „cool“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezonabil sau „cool“?

  Ştiu foarte bine că nu poţi transforma „rezonabilul“ în virtute supremă. Inventarul experienţelor noastre de viaţă nu poate fi „curăţat“ de numeroasele lui episoade nerezonabile, fără riscul de a deveni o plicticoasă peltea de cuminţenie stearpă. Îndrăgostirea, curajul, suferinţa, creativitatea nu pot fi judecate (sau practicate) în termeni de „rezonabilitate“.

 • Festival Dilema Veche 2015. Regizorul Claudiu Mitcu, despre filmul „Reţeaua“, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival Dilema Veche 2015. Regizorul Claudiu Mitcu, despre filmul „Reţeaua“, la Adevărul Live

  În România ultimului deceniu, lipsa unor medicamente esenţiale pentru tratamentul cancerului a afectat mii de pacienţi. Pornind de la o investigaţie semnată de jurnalistul Vlad Mixich, regizorul Claudiu Mitcu a realizat documentarul „Reţeaua“, despre mai mulţi voluntari români care suplinit incapacitatea statului roman de a asigura bolnavilor accesul la medicamente vitale. Claudiu Mitcu vorbeşte filmul său la Adevărul Live.

 • Festival Dilema Veche 2015. Nicu Alifantis, din Piaţa
Romană, numărul 9, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival Dilema Veche 2015. Nicu Alifantis, din Piaţa Romană, numărul 9, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

  Nicu Alifantis pune la cale un concert inedit în prima zi a Festivalului Dilema Veche, desfăşurat la Alba Iulia în perioada 21-23 august. De data aceasta, însă, cântecele sale arhicunoscute vor fi reinterpretate într-un format original. Nicu Alifantis vorbeşte, la Adevărul Live, de la 11.00, despre surprizele pe care le-a pregătit deja pentru singurul festival internaţional organizat de o revistă în România.

 • Festival Dilema
veche 2015. Mihai Neniţă, magicianul viorii, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival Dilema veche 2015. Mihai Neniţă, magicianul viorii, la Adevărul Live

  Violonistul Mihai Neniţă a fost numit „magician al viorii“. Artistul are o carieră spectaculos de prolifică, iar muzica sa are strania abilitate de a parcurge, în cel mai scurt timp, cel mai scurt drum de la vioară la inimă. Mihai Neniţă vorbeşte la Adevărul Live, de la 11.00, despre magia pe care vioara sa o aduce pe scenă.

 • Mircea Vintilă e protagonist în primul spectacol
de folk şi film
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Vintilă e protagonist în primul spectacol de folk şi film

  Mircea Vintilă şi trupa Brambura aduc capitala Bucureşti în cealaltă capitală, Alba Iulia. Artiştii vor spune „Povesci din Bucuresci“ în prima zi a Festivalului Dilema veche, organizat în perioada 21-23 august, în „cetatea eternă“ din inima Transilvaniei. Spectacolul începe la ora 21.00, în Piaţa Cetăţii, iar intrarea este liberă.

Modifică Setările