Stiri despre festival de film

  216 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Emancipare şi izolare, în competiţia de la Salonic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emancipare şi izolare, în competiţia de la Salonic

  Pe 1 noiembrie a debutat ediţia a 59-a a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic (în engleză Thessaloniki International Film Festival sau, pe scurt, TIFF), unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice anuale din sud-estul Europei.

 • Namur 33: un tratament ideal pe o reţetă antidepresivă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Namur 33: un tratament ideal pe o reţetă antidepresivă!

  La ediţia a 33-a a Festivalului Filmului Francofon de la Namur, trofeul cel mare, cei 4 călăreţi, care în varianta de reclamă prinseseră viaţă şi se modernizaseră, a fost câştigat, racord cu cifra biblică pe care o are deja longevivul eveniment, de o peliculă din Israel, „M“, o istorie îndrăzneaţă, vorbită în idiş, a lumii ultra ortodocşilor evrei, în care mai apare câte o excepţie de la familia lor tradiţională!

 • De la Kosovo la Polul
Nord, în competiţie la Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Kosovo la Polul Nord, în competiţie la Sarajevo

  După prezentarea tuturor celor zece lungmetraje din sud-estul Europei selecţionate în competiţia principală a celui de-al 24-lea Festival de Film de la Sarajevo (SFF), astăzi (joi, 16 august 2018) vor fi anunţaţi câştigătorii actualei ediţii.

 • Trei filme româneşti luptă pentru Inima oraşului
Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei filme româneşti luptă pentru Inima oraşului Sarajevo

  Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).

 • Weekend cu cinema pe lipie la Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend cu cinema pe lipie la Sarajevo

  A 24-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), cu o participare-record a cineaştilor români, s-a deschis vineri (10 august 2018).

 • Andrei Ujică, preşedinte de juriu la Festivalul de Film de la Locarno
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Ujică, preşedinte de juriu la Festivalul de Film de la Locarno

  A 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, unul dintre cele mai prestigioase din lume, care va avea loc anul acesta între 1 şi 11 august, şi-a anunţat de curând selecţia şi juriile celor trei competiţii: Concorso Internazionale, Concorso Cineasti del presente şi Pardi di domani (scurtmetraje).

 • Cannes 2018. Incendii şi patrupede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Incendii şi patrupede

  A început dimineaţa cu Dogman, sau mai bine zis despre Oameni şi câini, deşi oamenii sunt mai câinoşi, foarte violenţi şi cel mai dur, care seamănă cu personajul autohton, cel care a băgat un prezentator TV în tomberon, se pare că nu se teme, în trecere, decât de români! Uff!

 • Tudor Giurgiu, despre „revoluţia“ de la TIFF: „Am încercat să aducem staruri din Vikingi sau din Game of Thrones. L-am chemat pe Jude Law”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudor Giurgiu, despre „revoluţia“ de la TIFF: „Am încercat să aducem staruri din Vikingi sau din Game of Thrones. L-am chemat pe Jude Law”

  „Cu Alain Delon se încheie o epocă dedicată unei epoci de glorie a filmului”, spunea directorul TIFF, Tudor Giurgiu, în primăvara anului trecut. Înaintea începerii ediţiei din 2018 a celui mai mare festival de film din ţară, acesta a explicat într-un interviu pentru „Adevărul” despre schimbările pe care le vom vedea în festival, în sensul invitării unor staruri de seriale şi a unor actori cunoscuţi generaţiei tinere.

 • Cannes 2018. Mic dejun cu mult sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Mic dejun cu mult sânge

  Dacă de dimineaţă francezii sunt bine cunoscuţi pentru cafeaua cu lapte şi un croissant (n-am să uit niciodată cum la prima călătorie în Franţa, în 1990, după Revoluţie, stăteam la Rouen şi seniorul casei s-a sculat în zori ca să–mi aducă foietajul fierbinte, nu cum e moda acum, să se cumpere de la supermarket semicongelat şi să se încălzească la microunde), anul acesta, la Cannes, de câteva zile

 • Cannes 2018. Războiul Stelelor, proiecţie cu bodyguarzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Războiul Stelelor, proiecţie cu bodyguarzi

  Am trăit s-o văd şi pe-asta! La Cannes, în avanpremieră absolută, „Solo: A Star Wars Story“ s-a proiectat bine păzit de 8 agenţi speciali care au făcut cu rândul, stând în picioare, în laterala ecranului, privind în întuneric cu ochi de vultur ca nu cumva să pirateze cineva scene din film! Mai ceva ca şefii de stat ori Familia Regală britanică, la nunta de sâmbătă, bodyguarzii au vegheat ca să nu fie ceva furat!

 • Cannes 2018. Mondializarea indiferenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Mondializarea indiferenţei

  Definiţia stării noastre de spirit, mondializarea indiferenţei, îi aparţine fascinantului Papă Francisc, despre care a făcut un documentar, nu prea inspirat, din păcate (în afară de dublul sens al titlului, „Un om de cuvînt“, căci cuvintele sunt unica armă a sa şi îşi respectă promisiunile!), marele Wim Wenders, poate şi copleşit de personalitatea Sanctităţii Sale.