Stiri despre femeia fara umbra

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Festivalul George Enescu (II) Opera în concert, 

la concurenţă cu simfonicele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (II) Opera în concert, la concurenţă cu simfonicele

  Se observă că la această ediţie, opusurile lirice sunt mai prezente ca înainte. Nu sunt chiar foarte multe, dar să nu uităm că opera este în primul rând spectacol şi, din acest punct de vedere, programul prevede numai o seară cu „Oedipe”, obligatorie, la Opera Naţională Bucureşti. În rest, totul concertant, provenit din spaţii stilistice de secol XX şi baroc – preclasic - clasic.

 • INTERVIU VIDEO Dirijorul Vladimir Jurowski: Vom invita Corul Filarmonicii „George Enescu“ să cânte Simfonia nr.3 de Enescu la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU VIDEO Dirijorul Vladimir Jurowski: Vom invita Corul Filarmonicii „George Enescu“ să cânte Simfonia nr.3 de Enescu la Berlin

  Dirijorul Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "Enescu“, vorbeşte despre concertul de miercuri seara de la Sala Palatului, „Die Frau ohne Schatten“, precum şi despre cum s-a pregătit pentru cel de joi seară, care include Simfonia nr. 3 de George Enescu. Au participat alături de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, Corul Filarmonicii „George Enescu“ şi Corul de Copii al Radiodifuziunii Române.

 • Împărăteasa, pescarul şi profetul. Muzicologul Cristina Sârbu comentează  trei opere din Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împărăteasa, pescarul şi profetul. Muzicologul Cristina Sârbu comentează  trei opere din Festivalul Enescu

  Actuala ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” aduce în prim planul vieţii muzicale româneşti – şi nu numai – câteva partituri lirice deosebite, cu semnificaţii şi merite multiple. Muzicologul Cristina Sârbu comentează cele trei lucrări de teatru muzical, prezente în festival: "Femeia fără umbră" de Richard Strauss, "Peter Grimes" de Benjamin Britten şi "Moise şi Aron" de Arnold Schonberg.

 • Emoţia zilei: Patru cântece despre o lume dispărută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Patru cântece despre o lume dispărută

  În România o celebrăm mereu pe Hariclea Darclée, şi e foarte bine că ne raportăm tradiţia muzicală la această mare soprană, care a creat rolurile Tosca, La Wally şi Iris (o operă uitată azi, scrisă de Mascagni). Dar în acelaşi timp, le uităm prea uşor pe Viorica Ursuleac şi pe Maria Cebotari, cele care au creat Arabella, respectiv Aminta din Femeia tăcută.