Stiri despre fellini

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO La o întâlnire cu filmul de artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La o întâlnire cu filmul de artă

  Când spui film de artă, ai tendinţa de a te gândi, în primul rând, la acele producţii cinematografice stufoase şi greu de digerat de către publicul larg, care vrea să vină la cinema doar pentru a se distra.

 • INTERVIU Regizorul rus Karen Şahnazarov: „Cinematografia românescă are profesionişti. Sergiu Nicolaescu a fost un regizor foarte talentat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Regizorul rus Karen Şahnazarov: „Cinematografia românescă are profesionişti. Sergiu Nicolaescu a fost un regizor foarte talentat”

  Între 26 şi 29 octombrie, au avut loc Zilele Filmului Rus. Ediţia din acest an i-a fost dedicată regizorului Karen Şahnazarov, cel mai recent film al său, „Anna Karenina- Povestea lui Vronski” fiind proiectat, în premieră, în prima zi de festival, la Cinemateca Eforie. Într-un scurt interviu acordat ziarului „Adevărul”, Şahnazarov a povestit despre film, despre cum vede acesta cinematografia rusă, dar şi despre sursele sale de inspiraţie.

 • 10 momente din filmele regizorului Federico Fellini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 momente din filmele regizorului Federico Fellini

  De-a lungul celor aproape 50 de ani de carieră, Federico Fellini a câştigat mai multe premii, printre ele un trofeu Palme d'Or pentru „La Dolce Vita“, iar patru dintre peliculele regizate de el au fost distinse cu Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină“. Fellini a murit la 73 de ani, pe 31 octombrie 1993, în urma unui infarct.

 • INTERVIU Dinu Cernescu, regizor de teatru: „În puşcăria România lui Ceauşescu, eu eram foarte liber“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dinu Cernescu, regizor de teatru: „În puşcăria România lui Ceauşescu, eu eram foarte liber“

  Care sunt şansele să te afli într-un restaurant în Paris şi deodată să se aşeze lângă tine Salvador Dalí? Pentru admiratorii artistului suprarealist, e ca şi cum ar câştiga la loterie. Regizorul Dinu Cernescu (81 de ani), aflat la masa alăturată, şi-a validat acest bilet norocos şi cu un bonus: a planificat o întâlnire faţă-n faţă cu Dalí, care va rămâne cea mai emoţionantă experienţă câştigată la mustaţă.

 • Filme de Fellini şi Visconti, distribuite cu ziarul „Adevărul“, din 9 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filme de Fellini şi Visconti, distribuite cu ziarul „Adevărul“, din 9 noiembrie

  În zilele de luni, vor fi distribuite, împreună cu ziarul „Adevărul“, DVD-uri cu peliculele „La strada“ (9 noiembrie), în regia lui Federico Fellini; „Bellissima“ (16 noiembrie) şi „Obsesie“ (23 noiembrie), regizate de Luchino Visconti. Filmele regizorilor italieni Federico Fellini (1920-1993) şi Luchino Visconti (1906-1976) se numără printre capodoperele cinematografiei italiene.

 • Filme de Fellini, distribuite cu revista „Dilema veche“, de pe 16 aprilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filme de Fellini, distribuite cu revista „Dilema veche“, de pe 16 aprilie

  De săptămâna viitoare, în fiecare joi, împreună cu revista „Dilema veche“, vor fi distribuite DVD-uri cu patru dintre cele mai frumoase filme în regia lui Federico Fellini: „La dolce vita“ (16 aprilie), „Giulietta şi spiritele“ (23 aprilie), „Vitelloni“ (30 aprilie) şi „Opt şi jumătate“ (7 mai).

 • O viaţă care poate nu merită trăită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O viaţă care poate nu merită trăită

  La Dolce Vita, din 1960, este un film şocant pur şi simplu pentru că aproape fiecare episod sugerează o comedie şi totuşi întregul este depresiv. Este povestea unui om care în mod treptat, fără să îşi dea seama, ajunge să nu mai fie capabil să fie salvat de comedie.