Stiri despre fast food

  186 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Care este situaţia în România: câtă sare conţin produsele fast-food în funcţie de zona lumii în care sunt comercializate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Care este situaţia în România: câtă sare conţin produsele fast-food în funcţie de zona lumii în care sunt comercializate

  Consumul mare de sare este una din cauzele principale a problemelor de sănătate. O organizaţie globală a analizat 19 produse din meniul mai multor francize fast-food, printre care McDonalds, KFC şi Subway şi au evidenţiat modul în care nivelul de sare din acestea variază de la o zonă a lumii la alta, ajungând la cantităţi alarmante în cazul anumitor produse.

 • Teatru la „Bucuresti 555 ” (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru la „Bucuresti 555 ” (I)

  Programul cultural Bucureşti 555, iniţiat de ARCUB, cuprinde şi o serie de activităţi din domeniul teatrului, de la spectacole la festivaluri sau proiecte educaţionale în unităţi de învăţământ, imaginate îndeosebi în spaţiul teatrului independent.

 • Produse
alimentare „sănătoase” pe care este mai bine să le eviţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Produse alimentare „sănătoase” pe care este mai bine să le eviţi

  Oamenii vor să consume alimente care să fie produse într-un mediu cât mai ferit de substanţe chimicale şi astfel cumpără ceea ce este prezentat drept natural. Ce ne facem, însă, când produsele alimentare naturale sau organice nu sunt ceea ce par a fi.

 • Bradley Cooper, angajat la Burger King pentru o zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bradley Cooper, angajat la Burger King pentru o zi

  Pregătirile pentru rolul dintr-o viitoare comedie culinară l-au trimis pe Bradley Cooper într-un resturant Burger King, din Londra, unde actorul a servit clienţii şi şi-a însuşit arta pregătirii unui burger perfect, relatează mirror.co.uk.

 • Studiu UE. Ce mănâncă europenii în şcoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu UE. Ce mănâncă europenii în şcoli

  Primul studiu european care inventariază politicile alimentare în şcoli la nivelul UE arată că România a interzis în şcoli alimentele dăunătoare elevilor, însă există state care au eliminat de tot automatele cu fast-food sau au stabilit chiar şi designul sălilor de mese.

 • 7 fapte dezgustătoare despre fast-food
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 fapte dezgustătoare despre fast-food

  Alimentele fast-food sunt, pur şi simplu, o porcărie. Mulţi nutriţionişti sunt de acord cu această afirmaţie, mâncarea rapidă având dezavantajul imens de a nu avea aproape nicio valoare nutritivă, dar de a se găsi peste tot. La ea apelăm în pauza de prânz, în restaurantele rapide ne ducem copiii ca să scăpăm de gura lor şi tot de la ea, şi nu numai, putem face boli ca diabet, obezitate, hipertensiune sau chiar atacuri cerebrale.

 • Confesiunile unui pizzamaniac, după 25 de ani de fidelitate culinară: „Pizza este ca sexul - chiar şi atunci când nu este bună, tot îţi place”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Confesiunile unui pizzamaniac, după 25 de ani de fidelitate culinară: „Pizza este ca sexul - chiar şi atunci când nu este bună, tot îţi place”

  Unii spun că mâncarea de tip fast-food distruge organismul încet, dar sigur, însă poveşti precum cea a lui Daniel Jenssen, un bărbat din Maryland, SUA, care în ultimii 25 de ani nu a mâncat altceva decât pizza cu brânză şi încă merge pe propriile picioare, îi poate determina să-şi schimbe părerea.

 • Secretele murdare din bucătăriile restaurantelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele murdare din bucătăriile restaurantelor

  Prea mulţi dintre angajaţii restaurantelor au lacune imense în ceea ce priveşte siguranţa şi curăţenia, nu-şi spală mâinile îndeajuns de des şi vin la serviciu chiar şi când sunt bolnavi, arată un studiu realizat în sute de restaurante.

 • Francezii se opun extinderii McDonald's
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Francezii se opun extinderii McDonald's

  McDonald's, cel mai mare lanţ de restaurante fast-food din lume, întâmpină dificultăţi în misiunea sa de a-şi extinde prezenţa în capitala Franţei, deoarece parizienii nu agreează influenţa corporaţiilor străine ce pot modifica tradiţiile şi cultura franceză. În cel mai recent astfel de caz, sute de parizieni au ieşit în stradă şi au protestat  faţă de planurile autorităţilor locale de a permite deschiderea unui nou magazin McDonald`s.

 • Să-i facem să mănânce! Cum îşi exportă America epidemia de obezitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să-i facem să mănânce! Cum îşi exportă America epidemia de obezitate

  Odată cu ştirea acestei veri, de la Naţiunile Unite, că Mexicul a întrecut SUA în ceea ce priveşte obezitatea la adulţi, politica externă a SUA a atras poate mai multă atenţie cu o problemă mai „soft”. În ciuda accentului continuu pus de prima doamnă Michelle Obama pe dieta sănătoasă şi pe exerciţiile fizice, SUA par a fi decise, în secret, să-i îngraşe pe toţi locuitorii planetei. / de John Norris

 • Cine este antreprenorul din spatele cafelelor de la Springtime şi Mega Image
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este antreprenorul din spatele cafelelor de la Springtime şi Mega Image

  Sherif Abdala (48 ani), de origine somaleză, a ajuns în România în anul 1990, la vârsta de 25 de ani, după izbucnirea războiului civil din Somalia, cu 500 de dolari în buzunar, iar în prezent face milioane din comerţul cafelei importate din afară. Sortimentele de cafea vândute de acesta sunt comercializate în unităţi HoReCa de renume, precum fast-food-urile Springtime, hotelurile Phoenicia, Pullman, Ibis şi magazinele Delicateria.

 • Germania: un bărbat de origine kurdă a ţinut ostatici 12 persoane într-un restaurant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: un bărbat de origine kurdă a ţinut ostatici 12 persoane într-un restaurant

  Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat, vineri, după ce s-a blocat împreună cu 12 membri ai familiei sale şi cu prieteni într-un restaurant fast-food din Freiburg (sud-vestul Germaniei), motivele sale fiind încă neclare, relatează AFP. Suspectul, de origine kurdă, s-a închis cu o zi înainte cu 12 persoane în restaurant, rude şi prieteni, a precizat poliţia, care refuză să vorbească despre o "luare de ostatici".

 • VIDEO FOTO Premiera săptămânii. Când junk food-ul ameninţă omenirea, „Stă să plouă cu chiftele 2“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO FOTO Premiera săptămânii. Când junk food-ul ameninţă omenirea, „Stă să plouă cu chiftele 2“

  Într-o perioadă în care Hollywoodul este acuzat că promovează fast food-ul, scenarista Erica Rivinoja personifică hrana nesănătoasă în monştri ce ameninţă omenirea. În a doua parte a animaţiei „Cloudy with a Chance of Meatballs“, a cărui premieră are loc vineri, în România, protagoniştii se luptă cu păsările-castraveţi, elefanţii-pepeni şi tarantulele-brânză.

 • De ce ajung bucătarii să mănânce la fast-food?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ajung bucătarii să mănânce la fast-food?

  Un chef de origine indiană a dezvăluit motivele pentru care alege să mănânce inclusiv în restaurante de tip fast-food, chiar dacă a absolvit cursuri la cele mai prestigioase şcoli de gastronomie din Paris şi a lucrat în unele dintre cele mai bune restaurante din lume

 • De ce cresc
părinţii din ce în ce mai des copii obezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce cresc părinţii din ce în ce mai des copii obezi

  Lipsa disciplinei alimentare într-o lume care abundă în tentaţii culinare, sedentarismul şi încercarea părinţilor de a-i proteja excesiv pe cei mici sunt numai câteva dintre motivele care contribuie la apariţia viitoarelor generaţii de obezi.

 • Rodia, antidotul pentru inimile afectate de
alimentaţia nesănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rodia, antidotul pentru inimile afectate de alimentaţia nesănătoasă

  Este demonstrat ştiinţific că sezonul rece aduce la Urgenţe numărul cel mai mare de cazuri de infarct şi de atac cerebral. Nici o zi friguroasă fără rodii, recomandă specialiştii după ce au descoperit că acest fruct este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai sistemului cardiovascular.

 • Există sau va exista fast-food sănătos? Cum să-ţi alcătuieşti meniul optim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există sau va exista fast-food sănătos? Cum să-ţi alcătuieşti meniul optim

  Desigur că hamburgerii cu cartofi prăjiţi, shaorma şi aripioarele picante, înecate toate într-un pahar generos cu suc carbogazos alcătuiesc o bombă cu ceas care, mai devreme sau mai târziu, ne va compromite sănătatea. Cât de nocive sunt, de fapt, alimentele de tip fast-food? Există şi opţiuni sănătoase de „mâncare rapidă“, spun specialiştii.

 • Ce impozit forfetar vor plăti proprietarii de restaurante şi fast-fooduri în funcţie de oraşul şi zona în care acestea sunt amplasate. Taxa poate depăşi 5.000 de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce impozit forfetar vor plăti proprietarii de restaurante şi fast-fooduri în funcţie de oraşul şi zona în care acestea sunt amplasate. Taxa poate depăşi 5.000 de euro

  Proprietarul unui restaurant cu o suprafaţă de 150 metri pătraţi din centrul Capitalei va plăti de la începutul anului viitor un impozit forfetar de 17.136 de lei pe an (3.900 de euro), în timp ce pentru o shaormerie de peste 50 metri pătraţi se vor achita cel puţin 12.474 de lei (2.835 de euro).

 • McDonald's: în mijlocul unui scandal privind condiţiile de muncă ale angajaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  McDonald's: în mijlocul unui scandal privind condiţiile de muncă ale angajaţilor

  Lanţul de restaurante fast-food McDonald`s este implicat într-o dezbatere în Marea Britanie, după ce a recunoscut că 90% dintre angajaţii săi de acolo, adică aproximativ 82.200 de persoane, sunt angajate prin contracte amplu contestate, care le cer persoanelor în cauză să fie disponibile non-stop pentru angajator, care nu are însă niciun fel de obligaţie de a asigura un număr minim de ore angajatului, astfel încât acesta să aibă un venit stabil.

 • Cât de mult ne pasă de numărul caloriilor atunci când mergem la restaurant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mult ne pasă de numărul caloriilor atunci când mergem la restaurant

  Simpla menţionare în meniu a numărului crescut de calorii conţinute de preparatele servite în restaurantele tip fast-food nu îi determină pe clienţi să renunţe la obiceiurile de consum. Cel puţin aşa arată rezultatele unui studiu la care au participat peste 1.000 de oameni.

Modifică Setările