fasole boabe - ultimele știri
Fasolea boabe, adesea considerată o alegere sănătoasă în alimentație, surprinde atunci când vine vorba de conținutul caloric. Deși este bogată în nutrienți esențiali, consumul excesiv poate duce la aportul neașteptat de calorii, chiar mai mare decât cel al unor indulgențe dulci, cum ar fi ciocolata.
Fasolea boabe este unul dintre cele mai sănătoase şi nutritive alimente, e delicioasă şi poate fi preparată în fel şi chip. Însă vine cu un efect secundar care îi „descurajează“ pe mulţi când vine vorba de consumul ei: gazele. Ce se întâmplă în organ...
Fasolea este, de departe, una dintre cele mai consumate leguminoase de către români. Dacă nu este gătită corect, poate duce la apariţia unor probleme digestive, însă fasolea rămâne o sursă importantă de proteină vegetală, preferată oricând, nu doar î...
Preţurile de consum în luna martie au crescut cu 3,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, iar energia electrică s-a scumpit cu aproape 17%, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Alimentele bogate în proteine au valoare nutritivă crescută şi asigură un aport obligatoriu de aminoacizi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului....
Bogată în fibre şi antioxidanţi, fasolea este un ingredient de bază pentru o mâncare nu doar gustoasă, ci şi extrem de săţioasă. O reţetă gustoasă este cea a gastronomului sălăjean, Mircea Groza.
Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.
Carnea, peştele, ouăle şi laptele conţin proteine cu mare valoare biologică. Ce înseamnă acest lucru? De fapt, ce sunt proteinele şi ce rol au ele în organism?...