Stiri despre fanatism

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Surprinzător, de cine este PSD ajutat în campania electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surprinzător, de cine este PSD ajutat în campania electorală

  Sunt valuri de atacuri înrăite, duşmănoase! Nu există zi să nu se încaiere în avantajul marelui partid roşu. Se beştelesc susţinătorii fanatici ai taberelor de parcă zici că au primit ordin de zi pe unitate, astfel încât să faciliteze misiunea PSD-ului! Această caracteristică a fanatismului în rândurile actualei clase politice româneşti este sesizată zi de zi şi de foşti politicieni şi observatori pertinenţi, avizaţi şi echilibraţi.

 • PNL şi mărul otrăvit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL şi mărul otrăvit

  O recentă declaraţie a Alinei Gorghiu, fost preşedinte al PNL, a trecut aproape neobservată, deşi are consecinţe foarte importante pe multiple planuri. În urmă cu câteva zile, ea a prezentat decizia conducerii PNL de a susţine referendumul pentru familie.

 • Cultura, victimă colaterală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultura, victimă colaterală

  Ca fost ministru al Culturii şi membru al comisiei de cultură a Senatului, mă văd obligat să reacţionez la incidentele care au însoţit atât proiecţia filmului "120 BPM", cât şi pe cea a filmului "Soldaţii. Poveste din Ferentari", ambele având loc la Cinematograful Muzeului Naţional Ţăranului Român. Este o evoluţie îngrijorătoare, care nu ne poate lăsa indiferenţi.

 • Progresişti versus dughinişti VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresişti versus dughinişti VIDEO

  CREDINŢĂ SAU FANATISM? Fără a fi deloc un film mare, „(M)ucenicul“, în regia rusului Kirill Serebrennikov, pune degetul pe „rana“ câtorva dintre problemele cele mai fierbinţi ale lumii contemporane, ale „Maicii Rusii“, dar nu numai.

 • Iohannis versus Patriarhul, în disputa privind cuplurile homosexuale şi habotnicii religioşi. „Fiecare are dreptul de a-şi trăi viaţa aşa cum crede“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis versus Patriarhul, în disputa privind cuplurile homosexuale şi habotnicii religioşi. „Fiecare are dreptul de a-şi trăi viaţa aşa cum crede“

  Să discuţi public, cu subiect şi predicat, despre homosexualitate şi lesbianism, adică „ceilalţi români“, a fost mereu un tabu pe care nimeni, sub nicio formă, nu avea voie să-l atingă. În caz contrat, se isca un „potop“ de reacţii. Ceea ce s-a şi petrecut după ce în România mileniului 3 un preşedinte a deschis, într-un final, discuţia pe care alte state, cu care mereu ne comparăm, au avut-o demult.

 • Criza adolescenţei, între nevoia de a crede şi ameninţarea fanatismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza adolescenţei, între nevoia de a crede şi ameninţarea fanatismului

  Criza adolescenţei, între nevoia de a crede şi ameninţarea fanatismului: reflecţii pe tema conferinţei Juliei Kristeva la Bucureşti cu titlul “Credinţa unei umaniste”. Adolescenţa constituie o perioadă de tranziţie în viaţa individului uman. Este vârsta schimbării, a numeroaselor paradoxuri, a bulvesării corporale şi psihice. Adolescentul nu mai este copil, dar nu este nici adult.

 • Aspecte ale vidului existenţial: putere, bani, sex, hedonism, fanatism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aspecte ale vidului existenţial: putere, bani, sex, hedonism, fanatism

  De-a lungul evoluţiei sale, omul a suferit o dublă pierdere: prima – pierderea instinctelor animale în preistorie şi a doua – pierderea tradiţiilor, produsă în istoria recentă, ne spunea ilustrul psihiatru austriac, fondator al logoterapiei – Viktor Emil Frankl, în bestseller-ul „Omul în căutarea sensului vieţii".

 • Ucigaşii Occidentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucigaşii Occidentului

  Se produce în acest moment o mutaţie extrem de semnificativă în arta războiului: „Câinii războiului”, mercenarii care au populat dintotdeauna teatrele de conflict ale planetei, devin mai puţini şi solicitaţi mai ales în formula companiilor de securitate private, noua formulă „tip bussines” a uneia dintre cele mai vechi profesii din lume, cea de ucigaş plătit.

 • Potoliţi-vă!
Împărăţia sfârşitului este aproape!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Potoliţi-vă! Împărăţia sfârşitului este aproape!

  Zilele acestea lumea stă pe numeroase butoaie cu pulbere. Personal, e prima oară când asist (neputincioasă… ohhh! Ce sentiment frustrant!) la baia de sânge şi la ploaia de cadavre care cade din cer pe pământ şi de pe pământ în pământ. Copii, tineri, bătrâni, albi sau negri, creştini, musulmani, evrei, malaxorul morţii s-a pus în mişcare şi înghite tot ce-i iese în cale. Undeva din pustie, se aude glasul Botezătorului…

 • Puritatea şi fanatismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puritatea şi fanatismul

  Un personaj memorabil pe care l-am descoperit în acest an de lecturi este Bunicul din nuvela „Seară de primăvară ’45” de Radu Cosaşu. Textul se află în volumul „Supravieţuirile 3. Logica”, apărut la Editura Polirom.

 • Preauman, subuman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preauman, subuman

  Nu las din mână culegerea de articole „Puterea ideilor“ a lui Isaiah Berlin, apărută la Humanitas, în 2012, în traducerea Danei Ligia Ilin, decât ca să urmăresc pe CNN ce s-a întâmplat la Boston ca urmare a atentatului recent.

 • Fanaticii islamici vor să distrugă piramidele, „simboluri ale păgânismului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fanaticii islamici vor să distrugă piramidele, „simboluri ale păgânismului”

  Frăția Musulmană conduce ostilitățile în Egipt, mai ales după alegerea președintelui statului din rândurile grupării. Astfel, fanaticii islamici au prins curaj și amenință cu distrugerea piramidelor egiptene, dar șansele lor de izbândă sunt minime căci reprezintă doar o mică parte din Frăție.