Stiri despre falstaff

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Fidelio“ de Beethoven sau de Vick?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fidelio“ de Beethoven sau de Vick?!

  În trecuta stagiune, Opera Naţională Bucureşti a oferit publicului o nouă montare cu Falstaff de Verdi, în regia britanicului Graham Vick, notorietatea acestuia prevalând (pentru unii) în faţa libertăţilor pe care şi le-a permis în acea viziune extrem de controversată.

 • „Grand Prix”, din nou la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Grand Prix”, din nou la Bucureşti

  În condiţiile în care nimeni nu ştie ce se petrece la Opera Naţională Bucureşti, unde scena a fost cârpită recent pentru (cel puţin) a patra oară, dar găurile au rămas, iar ştăngile din „pod” au tot căzut peste solişti, unii având chiar şi semne pe faţă „ca amintire”, unii au dorit cu încăpăţânare să se organizeze ediţia a III-a Concursului

 • Aici şi acum, cu subiectivitate despre Falstaff
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aici şi acum, cu subiectivitate despre Falstaff

  Am fost la premieră la Falstaff, cea mai recentă producţie a Operei Naţionale Bucureşti. Voiam oricum să scriu despre acest nou statement al instituţiei faţă de ceea ce ar trebui să fie spectacolul de operă în ziua de azi, aici şi acum.

 • La Opera bucureşteană, „Falstaff” aduce o cuceritoare bună dispoziţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera bucureşteană, „Falstaff” aduce o cuceritoare bună dispoziţie

  Intre şarja suculentă şi melancolia bonomă, ultima producţie a primei scene lirice a ţării se situează din punct de vedere scenic-regizoral la nivelul spectacolelor caselor de operă cu bun renume; este aspectul cu care ne-a obişnuit în bună parte, în ultima vreme, managementul instituţiei.

 • Un „Falstaff” de la mall
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un „Falstaff” de la mall

  De multă vreme, aproape orice nouă producţie oferită publicului la Opera Naţională Bucureşti generează reacţii extrem de amalgamate, întrebări fără răspuns şi comentarii aprinse, în special dacă este vorba despre creaţii ale genului liric, aşa cum s-a petrecut, spre exemplu, în urmă cu ani, la „Trubadurul” regizat de Hausvater, la „Flautul fermecat” în regia pe atunci debutantului-tânără speranţă Ioan-Răzvan Dincă

 • Graham Vick a montat „Falstaff” la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Graham Vick a montat „Falstaff” la Bucureşti

  Prea multe precauţiuni şi-a luat Opera Naţională Bucureşti pentru pregătirea mediatică a noii producţii cu „Falstaff” de Verdi, în regia lui Graham Vick, presupunând o respingere a priori din cauza montării.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Falstaff". Povestea unui succes

  Capodopera teatrului liric, ,,Falstaff”, ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, a avut premiera joi seară, la Opera Naţională Bucureşti, într-o montare inedită semnată de regizorul britanic Graham Vick. Spectacolul se joacă şi sâmbătă, şi duminică la Opera Naţională Bucureşti.

 • Răzvan Ioan Dincă, directorul Operei Naţionale Bucureşti: „La Operă vezi rar comedie. Falstaff nu va fi deloc un spectacol clasic, zguduim puţin cutuma”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răzvan Ioan Dincă, directorul Operei Naţionale Bucureşti: „La Operă vezi rar comedie. Falstaff nu va fi deloc un spectacol clasic, zguduim puţin cutuma”

  Capodopera teatrului liric, ,,Falstaff”, ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, va avea premiera în data de 19 februarie, ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, într-o montare inedită semnată de regizorul britanic Graham Vick. Răzvan Ioan Dincă, directorul Operei Naţionale Bucureşti (ONB), a vorbit despre această premieră, la Adevărul Live.

 • Se joacă Falstaff
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se joacă Falstaff

  Teatrul de Vest din Reşiţa va pune în scenă duminică o piesă iendită scrisă de William Shakespeare, o adaptare după „Nevestele din Windsor“

 • Andrei Pleşu, acest Falstaff pe care îl iubesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu, acest Falstaff pe care îl iubesc

  Nu ştiu cum sunt alţii, dar eu am câteva modele culturale, implicit morale, repere înălţătoare în viaţa mea, la care ţin tot mai mult, pe măsură ce înţeleg cât de greu e să gândeşti cu mintea ta şi, în loc să am mai multe certitudini, odată cu vârsta îmi sporesc dubiile şi singurătăţile.

Modifică Setările