Stiri despre falsitate

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre ipocrizie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre ipocrizie

  Într-o lucrare din 1983 (tradusă în limba română în 2000 şi 2003, în două volume, sub titlul Critica raţiunii cinice), Peter Sloterdijk prezintă câteva categorii de cinism cardinal, între care cinismul militar, cinismul de stat, cinismul religios, cinismul sexual etc.

 • Ipochimenul şi cioara vopsită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipochimenul şi cioara vopsită

  Diagnosticul lui Caragiale e încă actual. Românul e „imparţial” şi adeseori lipsit de orice consistenţă. N-avem ce face, România e plină de făţarnici, prefăcuţi şi impostori. Dar ipochimenii deversaţi în spaţiul politic şi mediatic de azi sunt tot mai detestabili. După ce timp de 25 de ani au supervizat catastrofalele guvernări ale ţării, acum vor să ne convingă că nu sunt ei de vină. Vor să îi votăm ca şi când nu ar avea nicio responsabilitate.

 • Minciunile nevinovate nu sunt atât de inofensive pe cât credem: situaţiile în care ne pot crea probleme mai mari decât ne aşteptăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minciunile nevinovate nu sunt atât de inofensive pe cât credem: situaţiile în care ne pot crea probleme mai mari decât ne aşteptăm

  Indiferent dacă sunt minciuni nevinovate « îmi pare rău că am întârziat, traficul a fost înfiorător» sau invenţii cu urmări grave, «nu, nu e fiul tău», o minciună ne poate afecta viaţa în moduri nebănuite. Un psiholog dezvăluie împrejurările în care minciunile nevinovate pot duce la rănirea sentimentelor persoanelor apropiate.

 • Când e OK să minţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când e OK să minţi

  Încă de la cele mai fragede vârste ni se spune că nu e bine şi nici frumos să minţim. Aproape în fiecare zi ne confruntăm cu o situaţie în care suntem aproape forţaţi să apelăm la o minciună inofensivă. Cu toate acestea, publicaţia „Huffington Post” scrie că doar prin onestitate ne putem bucura de relaţiile cu cei din jurul nostru.

 • Cinstiţi sau mincinoşi? Prima impresie contează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinstiţi sau mincinoşi? Prima impresie contează

  Când vine vorba de detectarea minciunilor, cercetările sugerează să ai încredere în primul tău instinct. Suntem mai buni la identificarea mincinoşilor când ne bazăm pe primul răspuns, decât dacă ne gândim mai mult şi mai bine.

 • Adevărul despre dragoste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul despre dragoste

  Cum îţi alegi sufletul pereche? Există nenumărate portrete şi reţete ale relaţiei perfecte, însă realitatea este că cei mai mulţi se ghidează după propriul barometru.

Modifică Setările