Stiri despre facaeni

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un poliţist din Făcăeni a fost bătut crunt de doi bărbaţi. Ce i-a deranjat pe agresori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un poliţist din Făcăeni a fost bătut crunt de doi bărbaţi. Ce i-a deranjat pe agresori

  Un agent din comuna Făcăeni a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt de doi bărbaţi, tată şi fiu, pe care îi ancheta pentru comiterea unor infracţiuni rutiere, anunţă independentonline.ro. Poliţistul a fost agresat atât de rău încât medicii din Feteşti au decis să-l transfere la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

 • Transport ilegal de peşte, confiscat de poliţiştii din Stelnica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transport ilegal de peşte, confiscat de poliţiştii din Stelnica

  Un tânăr de 23 de ani a fost depistat în flagrant de poliţiştii ialomiţeni transportând fără documente legale de proveninţă, pe raza comunei Făcăieni, 95 de kilograme de peşte din speciile cegă, calcan, scrumbie, şi hering.La data de 28 aprilie, în jurul orei 13.00, poliţiştii din Stelnica au oprit pentru verificări, pe raza comunei Făcăieni, un autoturism condus de un tânăr de 23 din oraşul Hârşova.

 • FOTO Totul despre tornada nimicitoare de la Făcăeni. Ce distrugeri a provocat şi cum a fost catalogată în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Totul despre tornada nimicitoare de la Făcăeni. Ce distrugeri a provocat şi cum a fost catalogată în Europa

  Făcăeni, un sat din inima Bărăganului, aflat pe malul stâng al braţului Borcea al Dunării, a fost lovit în august 2002 de o vijelie extrem de puternică. Sute de locuinţe şi o pădure întreagă au fost puse la pământ în doar câteva minute. Specialiştii care au studiat fenomenul de atunci au ajuns la concluzia că a fost vorba despre o tornadă, cea mai puternică din Europa secolului XXI, cu o intensitate de F3+.

 • FOTO 12 ani de la urgia de la Făcăeni, singura tornadă din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO 12 ani de la urgia de la Făcăeni, singura tornadă din România

  În august 2002, satul ialomiţean Făcăeni, de pe malul stâng al braţului Borcea, era la un pas de a fi ras de faţa pământului de singura tornadă care a lovit România. La 12 ani de la nenororcire, în sat au rămas doar bătrânii, care încă mai trăiesc cu spaimă, şi casele reconstruite de Guvern.

 • Slobozia: Serviciul Biblionet a ajuns la Făcăeni și Vlădeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Serviciul Biblionet a ajuns la Făcăeni și Vlădeni

  Bibliotecile celor două comune au inaugurat luni, 4 octombrie, sălile de biblionet care conțin calculatoare, scanere, imprimante și acces gratuit la internet. Programul este finanțat de Fundația „Bill & Melinda Gates“, iar în Ialomița se adresează pentru 20 de localități urbane și rurale.

 • Slobozia: Cel ce a dat nume bibliotecii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Cel ce a dat nume bibliotecii

  Scriitorul Ştefan Bănulescu a fost uitat în Făcăeniul natal. Cu ocazia împlinirii a 12 ani de la dispariţia sa, Biblioteca Judeţeană, care îi poartă numele, l-a evocat pe marele romancier.

Modifică Setările