Stiri despre fabio biondi

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Festivalul George Enescu (II) Opera în concert, 

la concurenţă cu simfonicele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (II) Opera în concert, la concurenţă cu simfonicele

  Se observă că la această ediţie, opusurile lirice sunt mai prezente ca înainte. Nu sunt chiar foarte multe, dar să nu uităm că opera este în primul rând spectacol şi, din acest punct de vedere, programul prevede numai o seară cu „Oedipe”, obligatorie, la Opera Naţională Bucureşti. În rest, totul concertant, provenit din spaţii stilistice de secol XX şi baroc – preclasic - clasic.

 • Măiestria lui Fabio Biondi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măiestria lui Fabio Biondi

  Dirijorul italian Fabio Biondi, influent maestru al mişcării instrumentale baroce, prezintă opera „Silla” de Händel, interpreta de ansamblul său, „Europa Galante”. Concertul va avea loc la Ateneul Român, pe 5 septembrie, în seria Concertelor de la miezul nopţii.

 • Europa Galante, la superlativ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa Galante, la superlativ

  Concertele care au dat startul ediţiei actuale a Festivalului „George Enescu“ au provocat o mare emoţie. Dacă deschiderea a stat de această dată sub semnul fabuloasei colaborări dintre Daniel Barenboim şi Radu Lupu, urmată de uluitorul organist Cameron Carpenter, iată că seria „Concertelor de la miezul nopţii“ a adus în faţa unui public numeros şi rafinat formaţia de muzică barocă „Europa Galante“ înfiinţată de Fabio Biondi în 1990.

 • Fabio Biondi, garanţia calităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabio Biondi, garanţia calităţii

  De câteva ediţii, Festivalul „George Enescu“ a lansat seria de concerte „de la miezul nopţii“, în care a fost inclusă şi multă muzică veche, în interpretarea unor formaţii de profil consacrate. În România, poate că nici un alt tip de repertoriu nu avea nevoia mai acută a unei recuperări, ca în cazul epocilor pre-1750, în condiţiile unei specializări tot mai radicale ce se conturează în Occident din anii 1960 încoace.

 • Vivaldi se ascultă la miezul nopţii la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vivaldi se ascultă la miezul nopţii la Ateneu

  Formaţia Europa Galante, avându-l ca dirijor şi solist pe Fabio Biondi, va interpreta lucrări de Antonio Vivaldi, unul dintre geniile Barocului muzical.