Stiri despre exporturi

  549 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Timişul este pe locul trei în topul naţional al exporturilor de anul acesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timişul este pe locul trei în topul naţional al exporturilor de anul acesta

  Institutul Naţional de Statistică a realizat o situaţie a exporturilor româneşti pentru primul semestru al lui 2010. Judeţul Timiş ocupă locul al treilea în clasamentul realizat de INS, cu exporturi în valoare de aproximativ 913.000 de euro între lunile ianuarie şi aprilie 2010.

 • Rusia va interzice exporturile de grâu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia va interzice exporturile de grâu

  Pe fondul celei mai grave secete din ultimul secol şi al temperaturilor în creştere, oficialii ruşi vor aproba propunerea premierului Vladimir Putin (foto) de a interzice exporturile de grâu către alte state, potrivit publicaţiei „The Moscow Times“.

 • Exporturile trag industria în sus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exporturile trag industria în sus

  Datele pe primul semestru arată majorări fără precedent ale comenzilor noi şi cifrelor de afaceri ale industriaşilor. Plusurile de 23,9% la comenzile din industrie şi de 10,9% la vânzări în primul semestru sunt date de exporturi, nu de piaţa internă, spun producătorii.

 • INS: Există semne ale atenuării crizei economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INS: Există semne ale atenuării crizei economice

  Criza este în continuare prezentă, dar semne ale unei anumite atenuări a intensităţii sale se fac simţite, a declarat astăzi preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu.

 • Cluj: Exporturile au crescut cu peste 50%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cluj: Exporturile au crescut cu peste 50%

  Activitatea de comerţ exterior din judeţul Cluj, în luna februarie a anului curent, s-a concretizat în realizarea unui volum de export în valoare de 141,8 milioane euro. Comparativ cu luna februarie 2009, exportul a crescut cu 50,3%, potrivit Direcţiei Naţionale de Statistică Cluj.

 • „Fabrica de valută“ îşi accelerează producţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fabrica de valută“ îşi accelerează producţia

  În primele patru luni din acest an, exporturile au crescut mai rapid decât importurile, astfel că deficitul comercial a continuat să scadă. Principala sursă de valută a ţării – exporturile – a adus, în primele patru luni din 2010, cu peste două miliarde de euro mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2009.

 • Lecţiile Norvegiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţiile Norvegiei

  După toţi termenii de comparaţie, Norvegia e aproape un paradis pe Pământ. E una dintre cele mai bogate ţări ale lumii şi una dintre cele mai egalitariste.

 • Ieşirea din criză, la mâna pieţelor externe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieşirea din criză, la mâna pieţelor externe

  Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, consideră că trecerea pe plusa economiei româneşti este dependentă de revenirea la nivel mondial. România va ieşi din recesiune în a doua parte a acestui an, pe fondul creşterii încrederii ce va determina un avans al exporturilor şi al intrărilor de capital.

 • China continuă să sfideze criza globală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China continuă să sfideze criza globală

  Exporturile şi vânzările auto şi de locuinţe au atins niveluri-record. În contextul în care majoritatea economiilor se află încă în scădere sau stagnare, China face din nou notă discordantă şi raportează creşteri pe toate sectoarele.

 • România ar putea relua, din iulie, exportul din carne de porc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România ar putea relua, din iulie, exportul din carne de porc

  Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, a declarat joi că exportul de produse finite din porc ar putea fi reluat dacă cei din comisia trimisă de Uniunea Europeană vor demonstra ca în ţară nu mai există focare de pestă porcină.

 • Importurile au început iar să crească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Importurile au început iar să crească

  România a înregistrat în ianuarie prima creştere a importurilor din ultimele 14 luni. Avansul importurilor a fost de 4,4%, în timp ce deficitul comercial a coborât cu 38,4% în prima lună a anului, informează Institutului Naţional de Statistică (INS).

 • Ruukki România se axează pe exporturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruukki România se axează pe exporturi

  În România au fost transferate linii de producţie din Cehia şi Ungaria, fapt care a crescut capacitatea centrului de producţie din Bolintin Deal cu 20%.

 • Compania Den Braven, salvată de exporturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compania Den Braven, salvată de exporturi

  Producătorul de izolanţi profesionali Den Braven România, subsidiara locală a grupului olandez Den Braven, a înregistrat anul trecut o scădere de 8% a rezultatelor financiare comparativ cu anul precedent.