Stiri despre exporturi

  549 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Exportul de bunuri s-a revigorat în septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exportul de bunuri s-a revigorat în septembrie

  După ce, în lunile de vară, exporturile au înregistrat scăderi sau creşteri anemice, în septembrie, acestea au crescut cu 20%, pe fondul revenirii cererii din statele comunitare. România şi-a reluat în septembrie creşterea exporturilor conturată în prima parte a anului, dar întreruptă brusc în lunile de vară.

 • China rămâne fără piaţă de desfacere din cauza crizei datoriilor din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China rămâne fără piaţă de desfacere din cauza crizei datoriilor din UE

  Activitatea industriilor exportatoare din China înregistrează scăderi de la o lună la alta ca urmare a adâncirii crizei datoriilor suverane din Europa. Uniunea Europeană este unul dintre cei mai mari cumpărători de bunuri produse în China, valoarea importurilor depăşind 380 de miliarde de dolari în 2010.

 • Exporturile au avansat mai mult decât importurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exporturile au avansat mai mult decât importurile

  Exporturile FOB realizate în primele opt luni din acest an au însumat 29,26 miliarde de euro, iar importurile CIF au fost de 35,41 miliarde de euro. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, exporturile au crescut cu 25,1%, iar importurile  - cu 19,9%, arată datele raportate azi-dimineaţă de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Rusia vrea o mai strânsă cooperare economică cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia vrea o mai strânsă cooperare economică cu România

  Andrei Fursenko, copreşedintele Comisiei interguvernamentale româno-ruse de colaborare economică şi tehnico-ştiinţifică, a declarat că Rusia îşi doreşte o mai strânsă cooperare economică cu România.

 • VIDEO Pleacă Nokia. Care sunt efectele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Pleacă Nokia. Care sunt efectele

  Închiderea fabricii de la Jucu va tăia cu peste 5% exporturile României şi va transmite un semnal negativ investitorilor străini.

 • Dacia a crescut exporturile Argeşului cu un sfert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacia a crescut exporturile Argeşului cu un sfert

  În luna mai 2011, exporturile realizate de agenţii economici argeşeni au fost de 392,2 milioane de euro, cu un sfert mai mari ca anul trecut. Principalul motiv al acestei creşteri este compania Automobile Dacia, care a înregistrat o majorare de 27,7% a vânzărilor în afara graniţelor, faţă de aprilie 2011.

 • Exporturile Argeșului au scăzut cu un sfert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exporturile Argeșului au scăzut cu un sfert

  Agenții economici cu sediul în județul Argeș au vândut în străinătate de 319,9 milioane euro, adică cu 23,4% mai puțin decât în martie. Un cuvânt greu de spus în scăderea dramatică a vânzărilor din afara granițelor țării a avut Dacia, principalul exportator al județului și al țării.

 • Motorul creşterii economice începe să se gripeze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motorul creşterii economice începe să se gripeze

  În iunie, România a exportat bunuri în valoare de 3,76 miliarde de euro, cu 59 de milioane de euro mai puţin decât în mai. Europa începe să cumpere mai puţine produse din România. Economiştii avertizează că scăderea exporturilor pune în pericol revenirea economiei.

 • Exporturile Argeşului, în continuă creştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exporturile Argeşului, în continuă creştere

  Cele mai noi date furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică spun că în luna martie a acestui an, agenţii economici argeşeni au vândut în străinătate  cu 26% mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut.

 • De la 1 iulie, UE oferă un acces mai larg pentru exporturile din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la 1 iulie, UE oferă un acces mai larg pentru exporturile din Republica Moldova

  Uniunea Europeană oferă de astăzi un acces mai larg pentru exporturile din Republica Moldova. UE permite deja Republicii Moldova să efectueze exporturi pe pieţele UE cu scutiri de taxe şi fără limitări, cu excepţia a 12 produse agricole care pot fi exportate cu scutire de taxe doar într-o cantitate anume. UE creşte de astăzi volumul admisibil pentru unele din aceste produse şi prelungeşte durata acestui regim până în 2015.