
Staţiunea Mamaia, „perla litoralului românesc”, împlineşte 115 ani de existenţă
Staţiunea Mamaia împlineşte 115 ani de existenţă. S-a dezvoltat cel mai mult după Primul Război Mondial, fiind un loc gândit pentru „odihnă şi sănătate”.
Staţiunea Mamaia împlineşte 115 ani de existenţă. S-a dezvoltat cel mai mult după Primul Război Mondial, fiind un loc gândit pentru „odihnă şi sănătate”.
O familie din comuna Poiana Vadului, care trăieşte doar din veniturile tatălui obţinute din vânzarea de linguri de lemn, vâsc şi crenguţe de brad, are nevoie de ajutor pentru a se muta într-o altă locuinţă.
Municipiul reşedinţă a judeţului Olt împlineşte astăzi, ca şi Brăila, 650 de ani de la prima atestare documentară, fiind pomenit pentru prima dată cu acest nume într-un hrisov emis de domnitorul Vladislav I Vlaicu.
Colegiului Tehnic „ Ştefan Bănulescu” din Călăraşi sărbătoreşte miercuri, 17 mai, 60 de ani de existenţă. Evenimentul va fi marcat la ora 11.00, la sala “Barbu Ştirbei”, printr-un spectacol omagial, realizat de colectivul de dascăli şi elevi ai acestui liceu.
Marţi, 13 septembrie, se împlinesc 168 de ani de existenţă pentru pompieri. Momentul va fi marcat la Cluj prin o serie de demonstraţii, plimbări cu barca scafandrilor şi exerciţii de salvări la înălţime. Toate în Parcul Central din oraş.
În urmă cu mai bine de un sfert de veac, revista „Time“ numea stresul „epidemia anilor 80“. În 1969, se înregistra în Japonia primul caz de moarte prin suprasolicitare la locul de muncă. Iar azi, parcurgând statisticile despre stres ai sentimentul că te uiţi la o confruntare pe câmpul de luptă.
Panait Istrati, scriitorul care în 1928 a făcut celebru ţinutul Munteniei prin romanul “Ciulinii Bărăganului”, a avut o viaţă tumultuoasă. A trăit în sărăcie, a absolvit cu greu patru clase primare, rămânând repetent de două ori, iar la tinereţe tot de două ori a încercat să-şi ia şi viaţa.
Încă nu se ştie precis când anume au apărut sărbătorile. În timpul care se scurgea liniar, omogen, de-a lunul veşniciei lui, s-a ivit o fisură. O fisură şi o articulare de planuri. Un savant (Mircea Eliade) şi un filosof (Hegel) asociază apariţia sărbătorilor cu ritualurile de înmormântare, deci cu nevoia omului de a fi nemuritor.
În majoritatea reprezentărilor, în special de pe zidurile mănăstirilor, voievozii români sunt înfăţişaţi purtând coroane complexe, cel mai probabil realizate din aur şi bătute cu pietre scumpe. Preţioasele podoabe care încununau fruntea domnitorilor la încoronare au dispărut fără urmă.
Atunci când nici măcar ştiinţa nu poate explica un fenomen sau o stare de fapt, filosofia este cea care încearcă să contureze o serie de răspunsuri posibile. De la metafizică la moralitate, filosofii speculează frecvent asupra întrebărilor fundamentale ale existenţei noastre.
A copilărit pe flori de fân, iubeşte sportul extrem şi a ajuns să-l practice alături de mentorii săi pe care îi vedea la TV. De la 14 ani colindă Europa la festivaluri de muzică, iar la 23 de ani a devenit însoţitor de zbor. A supravieţuit unui cancer cu metastaze pe creier, gât şi plămâni şi plănuieşte să aducă copiii aproape de natură, la cabana pe care şi-a construit-o. Cosmin Zirbo, Wu pentru prieteni, are un singur motto: „după schi, la Wu”.
Ultima etapă a campionatului Angliei n-a adus surpriza la care spera Liverpool, astfel că înfrângerea pe care au suferit-o “cormoranii” acasă cu Chelsea şi egalul din deplasare, de la Crystal Palace, s-au dovedit fatale pentru echipa din “Oraşul Beatlesilor”.
Muzicianul a dirijat Corul Naţional de Cameră „Madrigal“ luni, la Ateneul Român. În program au fost misse şi muzică bizantină.
În seara de luni, 16 septembrie, varianta de azi a corului, substanţial înnoită, cu doar câţiva vechi madrigalişti, a aniversat 50 de ani de existenţă sub cupola Ateneului Român.
Se spune că venirea unui copil într-o relaţie poate suda sau distruge cuplul respectiv. Dar care sunt, însă, factorii care determină acest deznodământ şi ce se întâmplă între părinţi după naşterea micuţului?
Mulţi dintre noi susţinem că nu ne-am descoperit încă scopul în viaţă şi, mai mult decât atât, nu conştientizăm că această problemă îşi are rezolvarea chiar în noi înşine. Scriitorul Matthew B. James a scris pe blogul său de pe „Huffington Post“ despre cum îţi poţi afla menirea, reuşind astfel să fii fericit cu ceea ce faci.
„Avem sentimentul vag că există în jurul nostru o lume umană, că mai degrabă decât „gândesc, deci exist” este valid un argument care sugerează că „interacţionez cu ceilalţi, deci exist”. Undeva există şi o lume a stelelor, ca să-l pastişăm pe Kant.Influenţează ea lumea oamenilor? Pe cine să credem? Cum descoperim ceva despre „toate cele ce sunt?” (Prof.Dr. Mihail-Radu Solcan)
„Weekend Adevărul“ deschide, cu un interviu fără limite cu Andrei Pleşu, o serie de articole despre culisele momentelor care au schimbat România.
Vaticanul, prin consilierul ştiinţific al papei Benedict al XVI-lea, a declarat că crede în existenţa extratereştrilor care sunt creaţia lui Dumnezeu.
"Google este Dumnezeu?", întreabă "The Church of Google", care înaintează nouă dovezi care demonstrează că motorul de căutare de pe internet l-a surclasat pe Dumnezeu.
Administraţia Rezevaţiei Biosferei Delta Dunării îşi serbează, în perioada 1-3 septembrie, 20 de ani de la înfiinţare, prilej cu care va organiza o conferinţă internaţională pe această temă.
Compatrioţii care cântă în capitala Spaniei sunt printre puţinii care nu au fost afectaţi de criză. Ei strâng aproximativ 50 de euro pe zi. Lăutar în ţara natală, ploieşteanul Ionel Bujor îşi câştigă existenţa pe străzile din centrul Madridului cântând la saxofon.