Stiri despre exil

  128 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scriitorii vorbesc despre exil, la Mangalia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorii vorbesc despre exil, la Mangalia

  Festivalul şi Colocviul Internaţional Zile şi Nopţi de Literatură, aflat la a X-a ediţie, va avea loc în perioada 9 - 13 iunie, la Neptun şi Mangalia.

 • Ce se întâmplă cu dictatorii înlăturaţi de la putere?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă cu dictatorii înlăturaţi de la putere?

  În Coasta de Fildeş, fostul preşedinte Laurent Gbagbo se află sub arest. În aceeaşi situaţie se află şi Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean. În Libia, pe fundalul bombardamentelor NATO, se înteţesc vocile care cer îi cer colonelului Muammar Gaddafi să renunţe la putere. Dar ce se întâmplă cu foştii dictatori atunci când lasă din mână puterea?

 • Constanţa: 20 martie, ziua poetului Ovidiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: 20 martie, ziua poetului Ovidiu

  Născut şi crescut pe crestele munţilor, poetul latin avea să doarmă somnul de veci aproape de valurile mării. Deşi nu i-a îndrăgit niciodată pe geţi, în poezia sa numindu-i „barbari de viscol doborâţi“, aceştia i-au păstrat o vie amintire de-a lungul mileniilor.

 • Deac, exilat şi în Ligă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deac, exilat şi în Ligă

  Lăsat cu regularitate în afara lotului în Bundesliga, internaţionalul român Ciprian Deac n-a fost convocat  de tehnicianul Felix Magath nici pentru meciul pe care Schalke îl va disputa în această seară la Valencia, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

 • Manea, curier al Estului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manea, curier al Estului

  Scriitorul, care a părăsit România în 1986, îşi lansează astăzi la Institutul Francez cele mai recente titluri,  printre care „Curierul de Est - Dialog cu Edward Kanturian“. Distins cu prestigioasele Premii MacArthur şi Médicis Étranger, Norman Manea, în vârstă de 74 de ani, se află în România până la 24 noiembrie.