Stiri despre evgheni oneghin

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rule, Bryntannia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rule, Bryntannia!

  La Enescu 2017, am refuzat cu obstinaţie să merg la orice recital. Anul acesta însă, atâta Wagner cu Bryn Terfel a fost un cântec de sirenă căruia nu i-am putut rezista.

 • Un Evgheni Oneghin pentru două capitale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Evgheni Oneghin pentru două capitale

  Principiul schimbului de producţii de operă este unul care nu s-a dezvoltat prea mult în România, iar gestul reciproc al primelor scene lirice din Iaşi şi respectiv Cluj-Napoca, de a duce Don Giovanni în regia semnată de Beatrice Rancea de la Iaşi la Cluj, respectiv Evgheni Oneghin în regia Mihaelei Bogdan de la Cluj-Napoca la Iaşi, poate fi de bun augur.

 • Două spectacole de operă la
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două spectacole de operă la Bucureşti

  În noiembrie şi decembrie, am ales la întâmplare dintre titlurile curente, de stagiune. Drept eventuale criterii de selecţie ar putea fi apariţia ca Violetta din „Traviata“ verdiană a sopranei croate Lana Kos, Desdemona din recenta premieră cu „Otello“ şi debutul tenorului Paul Lungu în Lenski din „Evgheni Oneghin“ de Ceaikovski. Doi tineri artişti.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (V)

  Ajuns la al cincilea episod, serialul dedicat temei ilustrează în continuare preocupările manageriale - în sensul primenirii distribuţiilor - din cel mai important teatru liric românesc, condus acum ca director general interimar de Ştefan Ignat. Este o orientare necesară, utilă pentru sporirea calităţii.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (IV)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (IV)

  Pe prima scenă lirică naţională, caruselul intrărilor în noi roluri şi invitarea de oaspeţi străini continuă. Recent, un spectacol cu „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski a prilejuit interesantul debut al tenorului Andrei Lazăr în haina personajului Lenski.

 • Acest Andrei Dunaev... (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acest Andrei Dunaev... (II)

  Update cu spectacolul din 21 Mai 2017: Dmitry Lavrov (Evgheni Oneghin), Iulia Isaev (Tatiana), Andrei Dunaev (Lenski); Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti; Dirijor: Iurie Florea.

 • Tatiane naţionale în publicaţii internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tatiane naţionale în publicaţii internaţionale

  Cum se întâmplă adesea, transmisiunea HD de la Metropolitan cu Evgheni Oneghin (în care Anna Netrebko şi Peter Mattei au fost excepţionali) a devenit şi pretextul invocării trecutului românesc în binecunoscuta operă a lui Ceaikovski, în special referitor la Tatianele naţionale.

 • Noutăţi mozaicate la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi mozaicate la Opera Naţională

  Luna martie a adus, la Opera Naţională, câteva repere interesante, în parte cu încărcătura evenimentului, astfel încât, după premiera coregrafică Romeo şi Julieta au urmat, în 10 zile, cel puţin patru spectacole de operă care au atras un public extrem de numeros, nu doar pentru frumuseţea muzicii, ci mai ales pentru că distribuţiile includeau fie tineri debutanţi, fie chiar oaspeţi de anvergură internaţională, ceea ce desigur, nu trebuia ratat.

 • Acest Andrei Dunaev...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acest Andrei Dunaev...

  Promovarea intensă a Traviatei cu Sumi Jo a epuizat resursele PR-ului ONB, astfel încât bilete pentru Evgheni Oneghin s-au găsit fără probleme până în ultima zi, deşi distribuţia era foarte atrăgătoare. Oboseală a fost mare, căci în caietul program opera îi era atribuită lui Giuseppe Verdi.

 • Opera Cluj în revista Opera Magazine (UK) - „La bohème“ şi „Evgheni Oneghin“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Cluj în revista Opera Magazine (UK) - „La bohème“ şi „Evgheni Oneghin“

  A apărut numărul pe luna Mai al revistei britanice Opera. Cu toate că evenimentul operatic imediat de la Covent Garden este noua producţie a Luciei di Lammermoor în regia lui Katie Mitchell, deja controversată din cauza avertismentelor privind excesul de violenţă şi de sex deşi nu a fost încă prezentată, totuşi articolul de fond al publicaţiei se concentrează pe următoarea premieră, de data asta una absolută pentru The Royal Opera House: Œdipe.

 • Revanşa lui Oneghin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revanşa lui Oneghin

  Un sezon care arată extraordinar pe hârtie, cu patru premiere în patru luni la Opera clujeană, nu are acoperire decât cantitativă. La bohème şi Un ballo in maschera au fost nule din punct de vedere regizoral, doar distribuţiile de la premiere salvând aparenţele (Anita Hartig în special, în opera lui Puccini).

 • „Evgheni Oneghin”, noua premieră a Operei Române clujene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Evgheni Oneghin”, noua premieră a Operei Române clujene

  Stagiunea actuală a teatrului liric de la poalele Feleacului abundă în producţii noi. Este un efort remarcabil al managementului lui Florin Estefan, artist ce se află nu de multă vreme în poziţie de conducere. După „Werther”, „Boema”, „Bal mascat”, iată că la mijloc de ianuarie premiera aleasă a fost „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski.

 • Oaspeţi la Opera bucureşteană şi Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţi la Opera bucureşteană şi Ateneul Român

  Instituţiile muzicale din Capitală ezită în anunţarea programelor stagiunilor curente sau o fac cu întârziere. După îndelungi aşteptări, Opera Naţională Bucureşti a publicat afişele ultimului trimestru al anului, la fel ca şi Orchestrele şi Corurile Radio care, totuşi, au fost mai rapide. Filarmonica se mai gândeşte încă la repertoriul lunii decembrie, cel puţin la data publicării acestui articol.

 • O seară de sâmbătă la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O seară de sâmbătă la Operă

  Şi de această dată am ales să respir în sala Operei bucureştene aerul unic, vibrant, al unui spectacol, decât să merg la cinematograf unde se transmitea - „live in High Definition” – un matineu de la Metropolitan Opera, cu diva Renée Fleming.

 • (Alte) seri la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  (Alte) seri la Opera Naţională

  Începutul lunii februarie a oferit, la Opera Naţională Bucureşti, câteva repere atractive, cu titluri îndrăgite şi invitaţi (în parte) de reală calitate, astfel încât sala a fost (aproape) plină seară de seară.

 • Ion Caramitru, ovaţionat de ultimul monarh al Bulgariei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru, ovaţionat de ultimul monarh al Bulgariei

  La premiera de vineri a operei „Evgheni Oneghin”, în regia lui Ion Caramitru şi montată pe scena Operei Naţionale din Sofia, au participat fostul rege al Bulgariei, Simeon de Saxa Coburg-Gotha, şi soţia lui, Margarita.

Modifică Setările