Stiri despre evgeny kissin

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, 

instrumentişti şi cântăreţi renumiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, instrumentişti şi cântăreţi renumiţi

  Sigur că profilul simfonic rămâne central în programele festivalului, cu toate inserturile lirice. După Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Polish National Radio Sumphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, despre care am notat anterior, au urmat la Bucureşti alte importante ansambluri. Nu înseamnă că, în recital sau concert, pe afiş nu au apărut nume de cântăreţi renumiţi sau opere în primă audiţie românească.

 • Pianistul rus Evgeny Kissin, alături de Orchestra Naţională a Franţei, vineri, în Festivalul „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul rus Evgeny Kissin, alături de Orchestra Naţională a Franţei, vineri, în Festivalul „Enescu”

  Orchestra Naţională a Franţei va susţine vineri, 6 septembrie, un concert la Sala Palatului, cu începere de la ora 19.30. În program: „Poemul simfonic Mazeppa” şi „Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în la major”, de Liszt, „Tablouri dintr-o expoziţie”, de Musorgski/ Ravel. La pian va fi Evgeny Kissin, iar Emmanuel Krivine - dirijor.

 • Gală Schubert cu un trio de excepţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gală Schubert cu un trio de excepţie

  Evgeny Kissin la pian, Silvia Marcovici la vioară, Alexander Kniazev la violoncel ne vor încânta, la Ateneu, cu lucrări de Franz Schubert.

 • CRONICĂ Arta absolută a lui Evgeny Kissin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Arta absolută a lui Evgeny Kissin

  La recitalul pianistului Evgeny Kissin de luni seară sala Ateneului Român a fost arhiplină. La doi ani, Evgeny Kissin improviza la pian. La zece ani, elevul profesoarei Anna Kantor de la celebra şcoală Gnessin, pepinieră de genii muzicale a Uniunii Sovietice, debuta la Moscova, oraşul său natal, cu „Concertul nr. 20 in re minor“ de Mozart.

 • INTERVIU Evgeny Kissin, pianist: „Aş dori să cânt Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Evgeny Kissin, pianist: „Aş dori să cânt Enescu“

  Pianistul Evgeny Kissin e fericit că revine în România şi îşi doreşte să viziteze Bucureştiul. „Pianistul rus, Evgeny Kissin, unul dintre ultimii muzicieni talentaţi descoperiţi de Karajan, a uimit Occidentul încă din adolescenţă, în perioada imediat următoare prăbuşirii Uniunii Sovietice“, au scris despre el exegeţii.

 • Sonate la Ateneu, cu Evgeny Kissin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sonate la Ateneu, cu Evgeny Kissin

  Pianistul Evgeny Kissin va interpreta, de la ora 17.00, la Ateneu, sonate ale lui Franz Schubert şi ale lui Alexander Scriabin, alături de câteva studii ale compozitorului rus.

Modifică Setările