
Capitolul la care România a depăşit Grecia şi e la un pas de Portugalia şi Spania. Ce arată cifrele Eurostat
România a depăşit Grecia la capitolul putere de cumpărare şi se află foarte aproape de ţări precum Cehia, Polonia sau Spania şi Portugalia.
România a depăşit Grecia la capitolul putere de cumpărare şi se află foarte aproape de ţări precum Cehia, Polonia sau Spania şi Portugalia.
Emisiile de dioxid de carbon (CO2) generate de arderea combustibililor fosili (petrol şi produse petroliere, gaze naturale, cărbune etc) au crescut cu 6,3% în 2021 ăn UE, când majoritatea restricţiilor au fost ridicate în Uniunea Europeană, comparativ cu 2020, arată datele Eurostat.
Nivelul preţurilor pentru bunurile de consum şi servicii în Uniunea Europeană a variat semnificativ anul trecut în statele membre UE, cel mai scăzut fiind în Polonia (60% din media UE), România şi Bulgaria (ambele cu 56% din media UE), arată datele Eurostat.
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a continuat să crească în luna mai până la 8,8%, de la 8,1% în luna aprilie, arată datele publicate vineri de Eurostat.
Rata anuală a inflaţiei în zona euro şi-a continuat creşterea în luna mai, ajungând la un maxim istoric de 8,1%, în condiţiile în care războiul din Ucraina a provocat o explozie a preţurilor la energie şi alimente, transmite AFP.
România avea în 2020 un număr de 844.015 exploataţii viticole, adică echivalentul a 37,9% din cele 2,2 milioane de exploataţii viticole care existau în întreaga Uniune Europeană, arată datele Eurostat.
Uniunea Europeană a înregistrat în martie un deficit al balanţei comerciale de 27,7 miliarde de euro, faţă de un plus de 18,7 miliarde de euro în perioada similară din 2021, în principal în urma majorării importurilor de energie, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
România se numără printre ţările cu cele mai mari scumpiri la energia electrică destinată consumatorilor casnici, în 2021, faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică Eurostat.
Rata de dependenţă a Uniunii Europene de importurile de gaze naturale a scăzut uşor în 2021, până la 83%, de la 84% în 2020, arată datele publicate marţi de Eurostat. Potrivit sursei citate, România este ţara membră cu cea mai redusă dependenţă de importurile de gaze naturale (24%).
România se plasează pe locul 22 din 27 de state membre UE (locul 6 din coadă) la capitolul PIB per capita raportat la paritatea puterii de cumpărare, cu câteva poziţii mai sus decât în urmă cu 11 ani, deşi procentual a înregistrat o creştere substanţială.
Produsul Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) a fost în România la nivelul a 73% din media UE, mai mare decât în alte cinci state membre ale UE, potrivit statisticilor Eurostat pe anul 2021.
Rata anuală a inflaţiei a fost de 6,2% în statele membre ale UE în luna februarie şi de 7,9% în România, existând însă şi state care au înregistrat o inflaţie de 14%, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.
România se numără printre foarte puţinele state europene care au înregistrat scădere economică în trimestrul IV din 2021, faţă de trimestrul precedent, a anunţat marţi Eurostat.
România se află pe primul loc în topul european al deprivării materiale şi sociale în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, conform datelor publicate joi de Eurostat. Faţă de anul 2019, în 2020 s-au mai adăugat 4 procente la rata sărăciei la subgrupele de vârstă cele mai afectate, de 15-19 ani şi 25-29 de ani.
Uniunea Europeană a importat 57,5% din energia pe care a consumat-o în anul 2020, în scădere cu aproape trei puncte procentuale comparativ cu 2019, când acest indicator a atins un maxim istoric de 60,5%, arată datele publicate miercuri de Eurostat.
Un număr de 21 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene aveau, la 1 ianuarie 2022, un salariu minim pe economie, excepţii fiind Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
România se numără prin statele care au înregistrat cele mai mari scumpiri din Europa în luna decembrie, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.
Cheltuielile aferente consumului gospodăriilor au scăzut cu 8% în 2020 comparativ cu 2019, cea mai semnificativă reducere anuală de când se publică aceste date, şi este cauzată de efectele pandemiei de coronavirus, a anunţat luni Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Peste 96% din populaţia României trăia în 2020 într-o locuinţă proprietate personală, acesta fiind cel mai mare procent înregistrat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate joi de Eurostat.
România este statul membru UE unde vânzările online ale companiilor au înregistrat cea mai puternică scădere în 2021 comparativ cu 2020, în condiţiile în care la nivelul UE vânzările online ale companiilor au crescut ca urmare a pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor de deplasare, arată datele publicate marţi de Eurostat.
Gospodăriile din România au rămas în 2020 pe primul loc în Uniunea Europeană după ponderea ocupată de cheltuielile pentru alimente şi băuturi non-alcoolice în totalul cheltuielilor de consum, arată datele publicate luni de Eurostat.
Producţia totală de lemn rotund (buşteni) a Uniunii Europene a fost de 488 milioane metri cubi în 2020, cu 2% mai puţin decât în 2019, dar cu 21% mai mare decât în 2000, arată datele publicate luni de Eurostat.
Terenurile arabile din România sunt mai scumpe decât în Franţa, potrivit ultimelor date oficiale ale Eurostat, care publică şi preţurile în euro pe hectar.
România a înregistrat în luna septembrie cu peste 30% mai multe decese faţă de o lună obişnuită dintr-un an prepandemic, mai exact din perioada 2016-2019, conform datelor institutului european de statistică, Eurostat. Bulgaria a depăşit totuşi România şi alte două state, deţinând recordul negativ absolut la nivelul UE.
Un sondaj efectuat la nivelul Uniunii Europene în 2020 a concluzionat că 8,2% dintre locuitori nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, procent în creştere faţă de nivelul de 7% din 2018, arată datele publicate de Eurostat.
Preţul mediu al motorinei în România a ajuns, în data de 26 octombrie, la 6,39 lei pe litru, arată datele transmise de Peco-online, informează Digi24.
România nu s-a înscris, la ora actuală, la niciunul dintre principalele târguri internaţionale de turism, precum World Travel Market Londra, FITUR Madrid sau ITB Berlin şi bifează prima absenţă la târgul de la Londra după mai bine de 40 de ani, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Asociaţiei Incoming Romania (AIR).
Preţurile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE au crescut uşor în primul semestru din acest an, ajungând la 21,9 euro/100 kWh, faţă de 21,3 euro/100 kWh, în perioada similară din 2020, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
România este în top 5 al statelor europene care au înregistrat scumpiri considerabile în luna septembrie, rata inflaţiei din ţara noastră îndreptându-se spre un nivel dublu faţă de cel înregistrat în zona euro, potrivit datelor Eurostat.
Peste un sfert din populaţie era supusă anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială în patru state membre ale Uniunii Europene: România (35,8%), Bulgaria (33,6%), Grecia (27,5%) şi Spania (27%), arată datele prezentate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).