
„Regina“ tenisului: Legendarul Wilander a explicat cine va câştiga Wimbledon
Suedezul care analizează turneele de Grand Slam pentru Eurosport şi-a ales deja favorita, în proba feminină de simplu, după partidele din turul I.
Suedezul care analizează turneele de Grand Slam pentru Eurosport şi-a ales deja favorita, în proba feminină de simplu, după partidele din turul I.
Subiectul finanţării sportului de către stat e unul delicat în România. Şi naşte, periodic, păreri pro şi contra. Acum, această dezbatere revine în actualitate.
După trei medalii de aur cucerite, anul trecut, la Europenele de juniori, la Baku, plus un titlu European, la seniori, la Kazan, pentru David Popovici (17 ani) a sosit momentul confirmării printre greii înotului mondial, la seniori.
Tom Kristensen, de nouă ori învingător în cursa de 24 de ore de la Le Mans, este astăzi gazda transmisiunii directe a acestei întreceri, din studioul Eurosport. Am avut ocazia să stau de vorbă cu pilotul danez înaintea unei ediţii atipice, care-şi va scrie istoria la umbra marilor anunţuri legate de centenarul ce va fi sărbătorit în 2023.
Cursa de 24 de ore de la Le Mans e transmisă, integral, la Eurosport şi pe platforma Eurosport Player. Sesiunile de antrenamente şi calificări, toate transmise în direct, încep de miercuri.
Se vede, încă o dată, cât de dur poate fi sportul de performanţă: acum câteva zile, Alexander Zverev era pe val şi ataca finala de la French Open. Acum, s-a ales cu piciorul făcut praf.
După acest ultim triumf de la French Open, Rafa a ajuns la un bilanţ aproape ireal: 14 din cele 22 de trofee majore din palmaresul său au venit pe zgura de la Paris!
Cu un bilanţ aproape ireal, de 14 trofee câştigate la Roland Garros, e lesne de înţeles de ce Rafael Nadal (Spania, 35 de ani, 4 ATP) e idolul tribunelor, la Paris.
Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA) şi-a trecut în cont, sâmbătă, al 6-lea trofeu WTA cucerit, la rând. La capătul unei serii magnifice care, în acest moment, include 35 de partide câştigate la rând!
Sportul de performanţă ne furnizează, periodic, momente memorabile. Astăzi, pe „Philippe Chatrier“, am avut un astfel de exemplu, după punctul care a încheiat confruntarea Iga Swiatek (Polonia, 20 de ani, 1 WTA) – Cori Gauff (SUA, 18 ani, 23 WTA).
Din păcate, partida Zverev (3 ATP) – Nadal (5 ATP) din semifinalele French Open s-a încheiat brusc, după o căzătură a neamţului pe zgură, devenită mai alunecoasă decât de obicei, din cauza umidităţii. Chiar şi aşa, al treilea jucător al lumii a ţinut să-şi ia la revedere de la oamenii aflaţi în tribune!
Prima semifinală masculină de la French Open 2022 era în plină desfăşurare, oferind un tenis de o calitate fantastică, când totul s-a oprit brusc. Din păcate, o partidă pe muchie de cuţit a fost abandonată după ce neamţul Zverev a suferit o accidentare cumplită!
Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP) şi Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP) au oferit un meci magnific, în sferturile French Open, încheiat cu calificarea ibericului în semifinale. Din păcate, la final, s-a vorbit foarte mult despre comportamentul jalnic al unor indivizi aflaţi în tribune.
Periodic, ce se întâmplă la diferite turnee de tenis ne demonstrează că nici sportul-alb nu mai e ce a fost. Pentru că a fost „pătat“, atât de jucători, cât şi de spectatori, unii dintre ei cu un comportament demn de huliganii de pe stadioanele de fotbal.
Novak şi Rafa domină tenisul masculin de două decenii. Şi înţelegem de ce, atunci când ne uităm la rezultatele lor, inclusiv la această ediţie de la French Open.
La French Open 2022 se prefigurează un duel de vis, în sferturi. Pentru că în această fază, diseară (după ora 21.45, Eurosport), se vor înfrunta doi titani ai tenisului. Care au deja în spate 58 de partide directe!
Campioana de la US Open 2021 e de nerecunoscut! Dovadă şi faptul că, în acest sezon, are un bilanţ negativ: doar 8 victorii în cele 18 meciuri disputate până acum.
Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) e în turul II de la French Open, însă calificarea n-a fost nicidecum o formalitate şi a venit după o confruntare care s-a dus în trei seturi.
Când o fostă campioană de la French Open trece în turul II, în dauna unei sportive anonime, cum a fost Nastasja Schunk (165 WTA), rezultatul pare a fi o formalitate. În realitate, Simona a trăit foarte periculos, în meciul ei de debut la French Open 2022!
Novak Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP) a fost în categoria jucătorilor privilegiaţi, care n-au fost încurcaţi de ploaie, în a doua zi de meciuri, la Roland Garros. Pentru că liderul mondial a fost programat să joace pe „Philippe-Chatrier“, singurul teren cu acoperiş retractabil.
Victoria Azarenka (32 de ani, 15 WTA) e o legendă vie în circuitul feminin, cu două titluri de Grand Slam în palmares. Din păcate, problemele întâmpinate în viaţa personală şi-au pus amprenta asupra rezultatelor sale sportive.
Roland Garros se joacă, în acest an, cu tribunele arhipline, fără restricţii sanitare, după două ediţii în care pandemia de COVID-19 şi-a pus amprenta asupra turneului. Acum, pericolul reprezentat de SARS-CoV-2 s-a diminuat, însă problemele apar din cauza unor indivizi cu un comportament ciudat.
Având în vedere bilanţul ei all-time la Roland Garros, cu un procentaj al victoriilor de 76% în 11 participări pe tabloul principal, Simona Halep e cotată cu a doua şansă la trofeu de casele de pariuri.
Simona a ajuns deja, la Paris, şi şi-a început pregătirile pentru Grand Slam-ul ei preferat: French Open (22 mai – 5 iunie). Intervievată de Eurosport, constănţeanca s-a arătat încrezătoare că poate avea un parcurs foarte bun, la Roland Garros.
Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) va reveni pe teren, astăzi (după ora 13.30, Digi Sport 2), în cadrul turneului de la Madrid.
Shamil Tarpishchev (74 de ani), omul care a fost suspendat şi amendat în 2014, pentru că s-a referit la Venus şi Serena Williams, cu apelativul de „fraţii Williams“, a rămas impasibil când a aflat ce riscă jucătorii ţării sale.
După un Wimbledon în care a atins optimile şi un turneu de vis, la New York, în care a luat trofeul după un parcurs aproape ireal, Emma Răducanu (19 ani) era văzută drept noua „regină“ a circuitului feminin. Din păcate, între timp, britanica a intrat într-o criză acută de formă şi de rezultate.
De când a început invazia Rusiei în Ucraina, a existat o susţinere puternică pentru victimele acestei agresiuni militare. Inclusiv din lumea sportului. Din păcate, aflăm acum că sunt şi oameni care nu doar că nu realizează gravitatea situaţiei, dar iau totul la mişto.
O anomalie şi anume excluderea unui sportiv de la o competiţie de anvergură, pe baza opţiunii sale faţă de vaccinare, aşa cum s-a întâmplat la Australian Open 2022, nu se va mai repeta, la următorul Grand Slam al anului.
De când a început invazia Ucrainei, nimeni din lumea civilizată nu mai vrea să aibă de a face cu Rusia, o ţară tot mai izolată.