Stiri despre eurosceptici

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Izolarea de Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Izolarea de Europa

  Ştiţi care ar putea să fie cel mai negru scenariu pentru România europeană în următorii ani? Printr-un blestem teribil, relaţia noastră cu Europa să fie într-adevăr cea care pare să se asambleze conştiincios, oră de oră, prin prestaţia la limita credibilului a unora dintre liderii noştri politici care, cum vedeţi, privesc deja cu ură nedisimulată la partenerii noştri europeni.

 • Adevărul Live: Cine s-a săturat de Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Cine s-a săturat de Europa?

  Discursul eurosceptic devine, din ce în ce mai mult şi mai evident, unul violent antieuropean. Începe să devină o problemă deoarece prinde la nivelul unui electorat care doreşte „altceva“. Ceva pe care politicienii de acum, clasa politică tradiţională, fie că nu ştie să-l ofere, fie nu are referinţele culturale şi ideologice pentru a găsi embrionul logic al unui răspuns din ceea ce au fost experienţele anterioare pe timp de criză.

 • Alegeri legislative în Slovenia. Liderul conservatorilor Janez Jansa speră să câştige imitându-l pe aliatul său ungar Viktor Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri legislative în Slovenia. Liderul conservatorilor Janez Jansa speră să câştige imitându-l pe aliatul său ungar Viktor Orban

  În Slovenia au loc alegeri parlamentare, şi se aşteaptă ca o formaţiune eurosceptică şi anti-imigraţie a opoziţiei să obţină cele mai multe voturi. Dar sondajele sugerează că Partidul Democrat Sloven nu va reuşi să câştige destule locuri parlamentare pentru a guverna de unul singur şi poate întâmpina dificultăţi în găsirea partenerilor de guvernare.

 • Urmează deciziile complicate: intrăm cu adevărat în clubul euroscepticilor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmează deciziile complicate: intrăm cu adevărat în clubul euroscepticilor?

  Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

 • Şase „triburi politice“ decid viitorul Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase „triburi politice“ decid viitorul Uniunii Europene

  Anul acesta a adus o schimbare în atmosfera politică din cadrul Uniunii Europene. După şocul produs de votul britanicilor din iunie 2016 în favoarea ieşirii ţării lor din blocul comunitar şi de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA, 2017 a fost marcat de un suflu de optimism în rândul liberalilor proeuropeni şi comentatorilor politici.

 • De Graaff: „Schengen ne omoară. Ne vrem graniţele înapoi. Prăbuşirea UE, inevitabilă”. Ce au discutat naţionaliştii europeni la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Graaff: „Schengen ne omoară. Ne vrem graniţele înapoi. Prăbuşirea UE, inevitabilă”. Ce au discutat naţionaliştii europeni la Bucureşti

  Numeroşi parlamentari sau europarlamentari europeni din partide naţionaliste au dezbătut, vineri, la Bucureşti, tema patriotismului şi raportarea statelor naţiune la construcţia europeană. Printre vorbitori au fost Ludovic De Danne, membru al Biroului Politic al Frontului Naţional, europarlamentarul Edouard Ferrand din Frontul Naţional sau Marcel De Graaff, copreşedinte al Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţilor.

 • Danemarca alegeri. Populiştii aduc dreapta la putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Danemarca alegeri. Populiştii aduc dreapta la putere

  Un partid eurosceptic a obţinut un scor record, devenind al doilea pe scena politică din Danemarca după alegerile legislative de joi. Blocul de dreapta s-a impus în acest scrutin. Premierul Helle Thorning-Schmidt şi-a recunoscut înfrâmgerea şi a demisionat de la conducerea Partidului Social Democrat.

 • Anti-Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anti-Europa

  Se profilează, deja public, scenariul celei mai mari probleme cu care urmează să se confrunte Uniunea Europeană în viitorul imediat: naşterea unui naţionalism exacerbat, violent, şovin, xenofob, antisemit, intolerant şi populist. Are un nume generic: euroscepticismul.

 • Cristian Ghinea: Doi inepţi iau o chestie la pilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Doi inepţi iau o chestie la pilă

  „Neîncredere în Europa şi teamă de declin.“ Asta crede François Hollande că arată votul francezilor. Partidul Socialist a luat 13,9% din voturi, el personal este cel mai nepopular preşedinte de cînd se fac sondaje de opinie în Franţa, dar chestia asta e problema Europei.

 • Moscova condamnă „neo-fasciştii“ de la Kiev, dar bate palma cu cei din Occident. Cum se foloseşte Rusia de relaţia cu extrema dreaptă din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscova condamnă „neo-fasciştii“ de la Kiev, dar bate palma cu cei din Occident. Cum se foloseşte Rusia de relaţia cu extrema dreaptă din UE

  Populiştii de dreapta se pregătesc să câştige un număr semnificativ de locuri în Parlamentul European, după alegerile din mai, iar asta nu poate fi decât o veste bună pentru Moscova. Rusia şi euroscepticii de dreapta s-au curtat reciproc în ultimele luni, în timp ce formaţiunile tradiţionale de la Bruxelles au răcit relaţiile cu Moscova, notează Der Spiegel.

 • Miza nescrisă a
europarlamentarelor: rescrierea proiectului Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza nescrisă a europarlamentarelor: rescrierea proiectului Europa

  Bate un vânt nou de reformă (dar şi de revoltă) pe culoarele puterii de la Bruxelles. Liderii actuali ai instituţiilor europene admit că e nevoie de o reformă fundamentală, chiar de o rescriere a actualului proiect european care şi-a atins limitele de competenţă şi de acţiune.

 • The Guardian: Europa riscă să ajungă la propriul blocaj
instituţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Guardian: Europa riscă să ajungă la propriul blocaj instituţional

  Europenii, miraţi si chiar îngrijoraţi de blocajul instituţional din Statele Unite şi de riscul intrării ţării în incapacitate de plată, au resimţit poate chiar un sentiment de tip satisfacţie pentru necazurile altora, anunţă publicaţia The Guardian.

 • Despre „europeism” şi pozitivarea istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „europeism” şi pozitivarea istoriei

  În atmosfera generală blurată din Europa, interese complexe fac posibilă reapariţia unui „conservatorism de grotă" înecăcios ca un trabuc la micul dejun, dar în spatele căruia se intuieşte aplombul şi viteza iederei care invadează un edificiu surpat. Virulent, atoate acuzator Vaclav Klaus aruncă dinspre Londra (Conservative Renewal Conference 2013) către Continent, discursul programatic: „Reînnoire sau întoarcere?”.

 • INFOGRAFIE Europa,
gata să se rupă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Europa, gata să se rupă

  Euroscepticii câştigă tot mai mult teren într-o Europă în care liderii principalelor economii dau semnalul rupturii.

 • David Cameron primeşte prima loviturã importantã în parlament, pe tema bugetului UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  David Cameron primeşte prima loviturã importantã în parlament, pe tema bugetului UE

  Premierul britanic, David Cameron, a primit o lovitură, miercuri, din partea euroscepticilor şi a opoziţiei laburiste cu ocazia unui vot fãrã efect constrângãtor din parlament, în urma cãruia i-a fost respinsã propunerea de îngheţare a bugetului european pentru a-l îndemna sã obţinã o reducere, relateazã AFP şi Reuters.

 • Tehnocraţia face loc euroscepticismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnocraţia face loc euroscepticismului

  Pentru a relasa construcţia europeană, Herman Van Rompuy şi Mario Monti propun un summit extraordinar. Dar în timp ce lipsa de democraţie în modul de funcţionare a UE este tot mai criticată, această idee venind de la doi conducători care nu au fost aleşi este mai degrabă neavenită, notează un politolog spaniol.

 • Vocea euroscepticilor: Dezlănţuirea UE prin legile crizei a însemnat 2.500 de pagini de legi incoerente şi nocive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vocea euroscepticilor: Dezlănţuirea UE prin legile crizei a însemnat 2.500 de pagini de legi incoerente şi nocive

  „Uniunea Europeană a produs, pe durata crizei, un flux nesfârşit de legi potenţial nocive pentru economia ţărilor membre", iar „reacţia la criza financiară a fost grăbită şi incoerentă, lipsită de o analiză profundă a consecinţelor, arată studiul „Cum a neglijat UE principiile de trasparenţă şi responsabilitate, în reacţia sa la criza financiară" publicat la Londra de Fundatia pentru Reformă Europeană "Noua Direcţ

Modifică Setările