Stiri despre eurosceptici

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Izolarea de Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Izolarea de Europa

  Ştiţi care ar putea să fie cel mai negru scenariu pentru România europeană în următorii ani? Printr-un blestem teribil, relaţia noastră cu Europa să fie într-adevăr cea care pare să se asambleze conştiincios, oră de oră, prin prestaţia la limita credibilului a unora dintre liderii noştri politici care, cum vedeţi, privesc deja cu ură nedisimulată la partenerii noştri europeni.

 • Adevărul Live: Cine s-a săturat de Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Cine s-a săturat de Europa?

  Discursul eurosceptic devine, din ce în ce mai mult şi mai evident, unul violent antieuropean. Începe să devină o problemă deoarece prinde la nivelul unui electorat care doreşte „altceva“. Ceva pe care politicienii de acum, clasa politică tradiţională, fie că nu ştie să-l ofere, fie nu are referinţele culturale şi ideologice pentru a găsi embrionul logic al unui răspuns din ceea ce au fost experienţele anterioare pe timp de criză.

 • Alegeri legislative în Slovenia. Liderul conservatorilor Janez Jansa speră să câştige imitându-l pe aliatul său ungar Viktor Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri legislative în Slovenia. Liderul conservatorilor Janez Jansa speră să câştige imitându-l pe aliatul său ungar Viktor Orban

  În Slovenia au loc alegeri parlamentare, şi se aşteaptă ca o formaţiune eurosceptică şi anti-imigraţie a opoziţiei să obţină cele mai multe voturi. Dar sondajele sugerează că Partidul Democrat Sloven nu va reuşi să câştige destule locuri parlamentare pentru a guverna de unul singur şi poate întâmpina dificultăţi în găsirea partenerilor de guvernare.

 • Urmează deciziile complicate: intrăm cu adevărat în clubul euroscepticilor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmează deciziile complicate: intrăm cu adevărat în clubul euroscepticilor?

  Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

 • Şase „triburi politice“ decid viitorul Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase „triburi politice“ decid viitorul Uniunii Europene

  Anul acesta a adus o schimbare în atmosfera politică din cadrul Uniunii Europene. După şocul produs de votul britanicilor din iunie 2016 în favoarea ieşirii ţării lor din blocul comunitar şi de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA, 2017 a fost marcat de un suflu de optimism în rândul liberalilor proeuropeni şi comentatorilor politici.

 • De Graaff: „Schengen ne omoară. Ne vrem graniţele înapoi. Prăbuşirea UE, inevitabilă”. Ce au discutat naţionaliştii europeni la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Graaff: „Schengen ne omoară. Ne vrem graniţele înapoi. Prăbuşirea UE, inevitabilă”. Ce au discutat naţionaliştii europeni la Bucureşti

  Numeroşi parlamentari sau europarlamentari europeni din partide naţionaliste au dezbătut, vineri, la Bucureşti, tema patriotismului şi raportarea statelor naţiune la construcţia europeană. Printre vorbitori au fost Ludovic De Danne, membru al Biroului Politic al Frontului Naţional, europarlamentarul Edouard Ferrand din Frontul Naţional sau Marcel De Graaff, copreşedinte al Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţilor.

 • Danemarca alegeri. Populiştii aduc dreapta la putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Danemarca alegeri. Populiştii aduc dreapta la putere

  Un partid eurosceptic a obţinut un scor record, devenind al doilea pe scena politică din Danemarca după alegerile legislative de joi. Blocul de dreapta s-a impus în acest scrutin. Premierul Helle Thorning-Schmidt şi-a recunoscut înfrâmgerea şi a demisionat de la conducerea Partidului Social Democrat.

 • Anti-Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anti-Europa

  Se profilează, deja public, scenariul celei mai mari probleme cu care urmează să se confrunte Uniunea Europeană în viitorul imediat: naşterea unui naţionalism exacerbat, violent, şovin, xenofob, antisemit, intolerant şi populist. Are un nume generic: euroscepticismul.

 • Cristian Ghinea: Doi inepţi iau o chestie la pilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Doi inepţi iau o chestie la pilă

  „Neîncredere în Europa şi teamă de declin.“ Asta crede François Hollande că arată votul francezilor. Partidul Socialist a luat 13,9% din voturi, el personal este cel mai nepopular preşedinte de cînd se fac sondaje de opinie în Franţa, dar chestia asta e problema Europei.