Stiri despre europenizare

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Integrarea Europei în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Integrarea Europei în România

  Crăciunul nu e doar o sărbătoare religioasă. E şi un dat cultural, precum şi un prilej de reculegere, de bilanţ şi reflecţie. Ce-a adus 2015? Ce vor aduce următoarele douăsprezece luni României? Dar Europei şi lumii?

 • Europenizarea în media
transnaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europenizarea în media transnaţionale

  Aderarea unui stat la Uniunea Europeană este însoţită obligatoriu de procesul de europenizare a întregului spaţiu al noii entităţi teritoriale. O analiză a acestui proces cuprinde lucrarea Europenizarea în media transnaţionale de Andra-Dina Pană.

 • Românizare şi europenizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românizare şi europenizare

  În studiile  despre europenizare se discută doar tangenţial despre interesele, motivaţiile şi aspiraţiile societăţii româneşti de a se europeniza, despre contextele economice, sociale şi istorice interne în care se produce şi se afirmă europenizarea în România. Prioritar, este abordată europenizarea politică, fără a se da atenţie altor tipuri de europenizare – socială, culturală, economică.

 • A fi european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fi european

  Un filosof belgian, Jacques Dewitte (stabilit, între timp, la Berlin), a scris o carte întreagă („Excepţia europeană“) ca să definească, în alţi termeni decît cei convenţionali, identitatea civilizaţiei din care facem parte. Punctul de pornire este un tablou, pictat în secolul al 16-lea, de olandezul Jan Mostaert.

 • Cu piatra în uşă, aşteptând Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu piatra în uşă, aşteptând Europa

  Renunţarea Ucrainei la încheierea Acordului de sociere cu Uniunea Europeană este o victorie a Rusiei, cu atât mai răsunătoare cu cât părea că între cele două părţi se bătuse palma. Mişcarea Rusiei vizează şi deturnarea Republicii Moldova de la procesul de europenizare.

 • România modernă, România eternă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România modernă, România eternă

  Cartea profesorului Boia despre sursele şi componentele „diferenţei” româneşti („De ce e România altfel?”) a stîrnit, inevitabil, dezbateri aprige, susţinute nu atît cu argumente, cît cu „stări” difuze, născute dintr-un frison patriotic contrariat. Profesorul Boia a oferit o carte de idei, pornind, fireşte, de la fapte, dar adunînd totul sub generalitatea unei teze radicale.

 • Funcționari publici poligloți
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funcționari publici poligloți

  Din 2014, cei care vor să fie funcționari publici trebuie să cunoască o limbă străină: engleza, franceza, germana, spaniola sau italiana. Cel puțin, asta prevede Clasificatorul unic al funcțiilor publice

 • Comentariul săptămânii: Europenizarea Americii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comentariul săptămânii: Europenizarea Americii

  Până nu de mult, ora exactă venea din America. Aşa am aflat noi eu­ro­penii de van, cutie automată sau SUV – ma­şină de tren, cum se nu­mea pe plaiuri mioritice. Ia­tă că lucrurile au luat o tur­nură dramatică pentru ame­ricani.

Modifică Setările