
Medic veterinar, condamnat la închisoare cu suspendare. A comis o fraudă cu fonduri europene
Demersurile pentru construirea unei pensiuni au fost considerate ilegale de către procurorii anticorupţie, iar procesul s-a terminat cu condamnări.
Demersurile pentru construirea unei pensiuni au fost considerate ilegale de către procurorii anticorupţie, iar procesul s-a terminat cu condamnări.
12 persoane care formau două reţele de prostituţie în Iaşi au fost condamnate în total la 120 de ani de puşcărie, dar speră să scape de detenţie prin tertipuri juridice.
Rezultatele de la Europenele de la Mersin (Turcia) au fost remarcabile, atât la junioare, cât şi la senioare. Cu o precizare: au venit în lipsa naţiunilor puternice în acest sport, în frunte cu Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Olanda.
Loturile feminine au strălucit la Campionatul European care a avut loc în weekend. Chiar dacă performanţele obţinute la Mersin (Turcia) sunt remarcabile, ele n-ar trebui să ne entuziasmeze peste măsură dintr-un motiv simplu.
Sportiva de 24 de ani a făcut valuri la Campionatele Europene de la Mersin (Turcia), prima ei competiţie internaţională după o pauză de trei ani!
„Zeiţa de la Montreal“ a următit cu mare interes evoluţia sportivelor din România care au format loturile de junioare şi de senioare la Europenele de la Mersin (Turcia).
Bucureşteanca revenită în competiţii, după accidentarea suferită în 2017 la tendonul lui Ahile, a făcut furori la Europenele de la Mersin (Turcia).
Despre un fost edil din Neamţ se poate spune că a avut un an de coşmar. După 12 ani în fruntea comunei a pierdut alegerile din septembrie 2020, apoi a fost condamnat pentru corupţie. În plus, el are de achitat despăgubiri imense către Stat.
CNAIR S.A a depus cererea în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operational Infrastructura Mare pentru finanţarea proiectării a nouă noduri rutiere pe Autostrazile A1, A2, A3.
Jucători emblematici la mari cluburi din Europa sau la naţionalele unor state cu rezultate notabile în competiţii au evoluat, cu ani în urmă, la Piatra Neamţ.
DNA Alba Iulia înregistrează un semieşec în cursul cercetării judecătoreşti a celui mai mare dosar de corupţie instrumentat de această structură de Parchet. Curtea de Apel Alba Iulia a condamnat şase inculpaţi şi a achitat cinci într-o cauză în care prejudiciul calculat depăşeşte 1,5 milioane de euro.
La Zlatna, în fostul oraş minier din Munţii Apuseni, a fost construit un aşa-zis mall al moţilor. Este vorba despre o hală agroalimentară modernizată, destinată exclusiv valorificării produselor agro-alimentare ale fermierilor de pe toată Valea Ampoiului, dar şi din alte zone ale Apusenilor.
Zonă de agrement şi parc de aventură între Cugir şi Vinerea, Muzeu Viu pe Cetatea „Singidava” şi crearea unui coridor care să lege satele de munte de oraş sunt câteva dintre proiectele pregătite de administraţia locală pentru perioada 2021-2027.
Omul de afaceri din Alba Iulia, trimis în judecată de DNA pentru fraudă financiară din fonduri europene, ar fi provocat un prejudiciu de peste 850.000 de lei. El ar fi trebuie să ridice cu banii respectivi o cabană turistică, dar şi-a construit o locuinţă.
În dosar au mai fost judecaţi fratele doctorului, directoarea unui liceu şi un afacerist, ei fiind acuzaţi de fraude cu fonduri europene
Un număr de 60 de locuinţe ale unor persoane din comunităţile marginalizate (romi) de pe raza comunei Câlnic, judeţul Alba, vor fi reabilitate prin intermediul unui proiect cu finanţare din fonduri europene.
Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Timiş nu funcţionează cum trebuie, astfel că unul dintre oraşe a rămas fără operator de colectare a deşeurilor
Agenţiile de dezvoltare regională vor avea două noi atribuţii majore în procesul de dezvoltare a regiunilor pe care le administrează din punct de vedere a implementării Programului Operaţional regional (POR).
Primăria Cugir se pregăteşte să semneze un nou contract de finanţare cu bani europeni, în valoare de aproximativ 15.400.000 lei.
Staţiunea a ajuns de puţin timp în administrarea comunei Chiscani după un lung proces, de mai bine de zece ani, cu municipiul Brăila. În amintitul răstimp, nimeni nu s-a mai ocupat de întreţinerea spaţiilor publice, care au ajuns într-o stare deplorabilă.
Sediul Comisiei Europene a Dunării – organizaţie precursoare a Uniunii Europene – a fost stabilit la Galaţi, la sfârşitul secolului XIX. În centrul oraşului, a fost ridicat un palat somptuos, unde timp de un veac au fost luate cele mai importante decizii comerciale şi de transport la nivel mondial.
În cadrul unui proiect REGIO 2014-2020, Extensia Alba Iulia a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) va beneficia de peste 1,9 milioane euro pentru modernizarea şi dotarea infrastructurii de educaţie a extensiei din Alba Iulia aparţinând UTCN.
Cu o valoare totală de aproape 29 milioane lei, un nou contract de finanţare intră în implementare şi propune investiţii în lucrări ce asigură îmbunătăţirea infrastructurii din Municipiul Blaj.
Fonduri europene pentru dezvoltarea unei afaceri cu pălării. Iniţiativa aparţine unei familii din Alba care a accesat fonduri europene prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).
Fostul sediu al Primăriei omunei Ciugud din Alba va fi transformat într-un centru de zi pentru vârstnici. Investiţia este de aproape 3 milioane lei, majoritatea sumei fiind din fonduri europene.
Finanţarea investiţiei va fi făcută în proporţie de 98% din fonduri europene, diferenţa fiind acoperită din bugetul municipiului Galaţi. Recepţia finală a lucrărilor ar trebui să aibă loc în termen de 20 de luni.
Potrivit contractului de execuţie, totul ar trebui să fie gata în aproximativ 14 luni, respectiv în aprilie 2021. Banii vin în proporţie de 50% din fonduri europene nerambursabile, diferenţa fiind acoperită de la bugetul municipiului Galaţi.
Peste 10 milioane lei vor fi investiţi în comuna Ighiu, din judeţul Alba, printr-un contract de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional pentru crearea unei creşe în comună.
Un proiect de 8 milioane de lei ce prevede realizarea unor contrucţii la intrările în judeţ a fost votat doar de majoritatea PSD-ALDE-PMP, liberalii abţinându-se.
Proiectul este gestionat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM) Galaţi, iar valoarea estimată este de circa 10 milioane de euro. Termenul de depunere a ofertelor este 31 ianuarie 2020.