Stiri despre europa occidentala

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine este de vină pentru ascensiunea populismului în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este de vină pentru ascensiunea populismului în Europa

  Lupta dintre forţele liberale şi cele iliberale a devenit în ultima perioadă subiectul care pare să definească Europa. Iar cum pregătirile pentru alegerile europene se intensifică, mulţi candidaţi prezintă populismul drept o problemă care aparţine în special Europei Centrale.

 • Mohammed a cucerit Occidentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mohammed a cucerit Occidentul

  În mai multe ţări din nordul Europei, Mohammed şi variantele lui - Muhammed sau Mohammad -  se află pe primul loc în topul celor mai răspândite nume de nou-născuţi.

 • Ford analizează noi investiţii în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ford analizează noi investiţii în Rusia

  Ford Motor, analizează noi investiţii în Rusia, şi a cheltuit în ultimii cinci ani peste 1,5 miliarde de dolari în fabrici de automobile şi motoare în această ţară,  relatează Bloomberg, citată de News.ro.

 • Ştreangul de dar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştreangul de dar

  Nu e mare lucru de capul meu, dar ştiu unde m-am născut. Sînt, adică, est-european. După cugetările recente ale unei anume şcoli de umor german, onestitate franceză şi alte nuci în perete, asta înseamnă că m-am născut spre a fi reeducat. Îmi ispăşesc păcatele la serviciu.

 • Sfârşitul fanfaronadei
lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul fanfaronadei lui Putin

  Îl ştiţi pe golănaşul ăla din cartier, spaima celor mici? Căruia i se dusese vorba că bate tot ce mişcă? Într-o zi, îmbătat de propria legendă, s-a luat de unul mai de talia lui şi-a încasat-o. Aşa şi cu Putin, care după Georgia, Crimeea sau Ucraina, s-a repezit să-şi flexeze muşchii şi spre facţiunile militare debusolate din Siria, unde toată lumea se luptă cu toată lumea.

 • Eminescu despre formele fără fond
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eminescu despre formele fără fond

  Formele fãrã fond alcãtuiesc o temã fundamentalã în opera eminescianã. Dacã Maiorescu are o abordare mai mult teoreticã a formei fãrã fond, în literaturã şi culturã, şi parţial în viaţa politicã, Eminescu vede în formele fãrã fond un principiu explicativ al tuturor evenimentelor şi faptelor din societate.

Modifică Setările