euri - ultimele știri
Ziua de 1 Mai se apropie cu pași repezi, iar vedeta petrecerilor autentic românești vor fi, bineînțeles micii, serviți cu pâine, ketchup și muștar. Specialiștii ne atrag însă atenția să fim atenți la ce mâncăm și ne spun care sunt acei aditivi pe care ar trebui să îi evităm.
Cunoscut sub denumirea codată de E250, nitritul de sodiu este interzis în câteva ţări europene, precum Norvegia, Suedia şi Germania, deoarece este considerat un produs cancerigen. De altfel, doza letală a acestui produs (în esenţă toxic) este, la cop...
Chiar dacă suntem copii sau adulţi, tuturor ne plac dulciurile. Prăjiturile pe care le găsim în comerţ însă nu sunt nici pe departe naturale....
Produsul este aprobat pentru consum prin Regulamentul UE nr. 1129 din 2011, însă are limitări serioase: este interzis în produsele destinate sugarilor şi este permis în rest în doar câteva categorii de produse, cu doză maximă admisă între 10 şi 20 de...
Specialiştii consultaţi de „Adevărul” sunt de părere că legislaţia europeană şi cea românească nu sunt suficient de bine făcute pentru a proteja oamenii de riscul de îmbolnăvire.
Postul Paştelui este ţinut cel mai strict de mulţi români. Oamenii trebuie să ştie că un post sever le poate afecta sănătatea şi că alimentele vegetale din comerţ sunt pline de chimicale....
Dieteticienii ne recomandă să fim foarte atenţi atunci când alegem un iaurt de pe raftul magazinelor. În primul rând, să le alegem pe cele care au termenul de garanţie cel mai scurt. Asta înseamnă că acele iaurturi au mai puţine chimicale. Atenţie ma...
Berea hidratează, răcoreşte şi chiar hrăneşte. Dacă îngraşă sau nu, care este sortimentul cel mai sănătos şi cât de des e recomandat să bem bere ne-a spus medicul nutriţionist Corina Zugravu la Adevărul Live.
Profesorul doctor Nicolae Hâncu, preşedintele onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, şi Daniela Niculescu, director general CEF România vorbesc despre cei mai întâlniţi aditivi nocivi din mâncarea noastră de zi cu zi.
Dacă mâncăm la o masă două produse cu E-uri, deja ne punem serios în pericol sănătatea. Este semnalul de alarmă tras de specialişti într-o dezbatere despre aditivii alimentari ce a avut loc pe Adevărul Live.