Stiri despre eugenie

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce se întâmplă în
Polonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în Polonia

  Veţi afla din presa de la noi că în Polonia au fost interzise „practic toate avorturile” şi că acest lucru a dus la revolte populare în care sunt vandalizate locaşuri de cult. În timp ce bisericile sunt apărate de „extrema dreaptă”.

 • Eugenia: o pseudo-ştiinţă foarte „cutting edge”
(II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eugenia: o pseudo-ştiinţă foarte „cutting edge” (II)

  În al doilea deceniu al secolului XX, o idee a devenit foarte la modă printre cei care simţeau că au dreptul sau chiar obligaţia să pună în aplicare noile inginerii sociale; şi în special printre elitele liberale ale lumii occidentale.

 • Eugenia: o pseudo-ştiinţă foarte „cutting edge” (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eugenia: o pseudo-ştiinţă foarte „cutting edge” (I)

  “Eugenia” este un cuvânt care sună frumos – o combinaţie a cuvintelor greceşti „bun” şi „naştere”. Francis Galton, cer care a inventat ideea, a propus eugenia ca soluţie „pentru îmbunătăţirea omenrii”. Dar cam aici se termină partea frumoasă a poveştii.

 • DOCUMENTAR O boală ereditară: eugenia în România. „Avea la bază familia şi biserica“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DOCUMENTAR O boală ereditară: eugenia în România. „Avea la bază familia şi biserica“

  Eugenia şi rasismul din interbelic au avut impact asupra României şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi în comunism, iar consecinţele le vedem inclusiv astăzi. Vrând să vindece naţiunea după Marele Război, unii eugenişti români au propus măsuri precum sterilizarea copiilor din căsătorii mixte – români cu evrei – şi a romilor. Iar la temelia noii societăţi „sănătoase“ stăteau biserica şi familia.

 • 100 de ani de la Trianon. Argumentul rasist cu care maghiarii au pierdut Ardealul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 de ani de la Trianon. Argumentul rasist cu care maghiarii au pierdut Ardealul

  Pe 4 iunie 2020 se împlinesc 100 de ani de la semnarea tratului de pace de la Trianon, moment care a consfiinţit apariţia României Mari şi dezmembrarea Ungariei. Istoricul român Marius Turda a elaborat o lucrare în care identifică printre cauzele eşecului Ungariei la negocierile de pace şi faptul că a promovat argumente şovine şi rasiste.

 • Fascismul – o ideologie moartă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fascismul – o ideologie moartă?

  Stânga progresistă ne spune, iar şi iar, că „facismul“ este întotdeauna apanajul duşmanilor ei de idei. Oricine nu susţine agenda progresist-globalistă este definit, a priori, drept „fascist“.

 • Banii daţi de PSD-ALDE „pentru copii“ sunt,
în fapt, bani daţi împotriva copiilor români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii daţi de PSD-ALDE „pentru copii“ sunt, în fapt, bani daţi împotriva copiilor români

  Am văzut deja că Programul Panorama de screening genetic prenatal, propus ca amendament la Legea Bugetului de Liviu Dragnea, a fost criticat deoarece el ar fi oferit tuturor gravidelor din România. În vreme ce ţări precum Italia, Suedia, Irlanda sau Polonia nu finanţează astfel de teste pentru depistarea unor anomalii genetice, iar Franţa şi Marea Britanie oferă astfel de testări doar gravidelor cu probleme.

 • Începând de miercuri, 16 ianuarie, timp de patru saptamani
consecutive, Adevărul îţi prezintă colecţia „Femei celebre” – ofertă specială: publicaţia
împreună cu câte două titluri!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începând de miercuri, 16 ianuarie, timp de patru saptamani consecutive, Adevărul îţi prezintă colecţia „Femei celebre” – ofertă specială: publicaţia împreună cu câte două titluri!

  Colecţia în opt titluri “Femei célèbre” va fi distribuită împreună cu ziarul Adevărul în fiecare miercuri începând cu data de 16 ianuarie, timp de patru săptamâni consecutive.  Ziarul Adevărul face cititorilor săi o ofertă de nerefuzat: pachetul ziar împreună cu DOUĂ cărţi va costa NUMAI 6,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de câte o săptămână, în limita stocului disponibil.

 • Ce au în comun geografia, meteorologia, statistica, psihologia, medicina legală şi eugenia: Francis Galton, vărul lui Charles Darwin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce au în comun geografia, meteorologia, statistica, psihologia, medicina legală şi eugenia: Francis Galton, vărul lui Charles Darwin

  Vărul lui Charles Darwin, sir Francis Galton a fost cunoscut pentru faptul că a fost un veritabil polimat. Printre domeniile la Galton a contribuit se numără: geografia, meteorologia, psihologia, biometria, psihometria, statistica sau medicina legală. Galton a scris peste 340 de lucrări şi cărţi, printre care şi un roman despre eugenism, despre cum ar trebui

 • Cum au devenit cauze nobile pruncuciderea
şi zoofilia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au devenit cauze nobile pruncuciderea şi zoofilia

  Universitatea Bucureşti a acordat titlul „Doctor Honoris Causa” profesorului de (non)bioetică şi filosofului australian Peter Singer. Reputaţia acestuia este că a stârnit controverse în spaţiul academic internaţional, prin ideile sale. El susţine că omul nu este o fiinţă sacrosanctă, prin urmare nou născuţii pot fi ucişi sau supuşi experimentelor, iar zoofilia este firească, derivând din drepturile animalelor. Şi unde e Honoris Causa în asta?

 • Stângismul, boala senilităţii capitalismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângismul, boala senilităţii capitalismului

  Pentru că anumite afirmaţii din articolul „E război, proştilor“ nu au fost înţelese corect, revin asupra lor sprijinindu-mi argumentaţia pe un citat in extenso din Konrad Lorenz, unul dintre gânditorii mei favoriţi. Dacă nu suntem în stare să echilibrăm opinia publică, în viitor ea va bascula iarăşi către extrema dreaptă şi vom vedea din nou fenomenele de tip fascist şi rasist.

 • Noii cavaleri ai Apocalipsei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noii cavaleri ai Apocalipsei

  Se pare că nimeni nu a învăţat nimic din istoria de sânge a cumplitelor conflicte mondiale care au zguduit lumea în secolul trecut. Mulţi se pregătesc acum să dea drumul câinilor războiului, agitând ideologii extrem de primejdioase deoarece potenţialul lor destructiv a fost deja pe deplin probat. Revine în actualitate doctrina dreptului celui mai puternic, asociată, ca nu demult, cu nevoia redefinirii spaţiilor vitale.

Modifică Setările