
Ce se întâmplă cu fiul Prinţesei Eugenie. Andrew a luat prima măsură
Un motiv de bucurie pentru familia regală! Prinţesa Eugenie a postat imagini adorabile cu primii paşi ai fiului ei, August.
Un motiv de bucurie pentru familia regală! Prinţesa Eugenie a postat imagini adorabile cu primii paşi ai fiului ei, August.
Veţi afla din presa de la noi că în Polonia au fost interzise „practic toate avorturile” şi că acest lucru a dus la revolte populare în care sunt vandalizate locaşuri de cult. În timp ce bisericile sunt apărate de „extrema dreaptă”.
În al doilea deceniu al secolului XX, o idee a devenit foarte la modă printre cei care simţeau că au dreptul sau chiar obligaţia să pună în aplicare noile inginerii sociale; şi în special printre elitele liberale ale lumii occidentale.
“Eugenia” este un cuvânt care sună frumos – o combinaţie a cuvintelor greceşti „bun” şi „naştere”. Francis Galton, cer care a inventat ideea, a propus eugenia ca soluţie „pentru îmbunătăţirea omenrii”. Dar cam aici se termină partea frumoasă a poveştii.
Eugenia şi rasismul din interbelic au avut impact asupra României şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi în comunism, iar consecinţele le vedem inclusiv astăzi. Vrând să vindece naţiunea după Marele Război, unii eugenişti români au propus măsuri precum sterilizarea copiilor din căsătorii mixte – români cu evrei – şi a romilor. Iar la temelia noii societăţi „sănătoase“ stăteau biserica şi familia.
Pe 4 iunie 2020 se împlinesc 100 de ani de la semnarea tratului de pace de la Trianon, moment care a consfiinţit apariţia României Mari şi dezmembrarea Ungariei. Istoricul român Marius Turda a elaborat o lucrare în care identifică printre cauzele eşecului Ungariei la negocierile de pace şi faptul că a promovat argumente şovine şi rasiste.
Până la revenirea Simonei Halep pe teren, săptămâna viitoare, la Adelaide, în aceste zile, sunt în desfăşurare trei turnee importante în circuitul WTA, la Auckland, Brisbane şi Shenzhen.
În octombrie 2014, Eugenie Bouchard urca până pe locul 5 în lume, după un an cu două semifinale de Australian Open şi French Open şi o finală de Wimbledon. Acele vremuri par să fie acum dintr-o altă viaţă pentru sportiva de 25 de ani.
Stânga progresistă ne spune, iar şi iar, că „facismul“ este întotdeauna apanajul duşmanilor ei de idei. Oricine nu susţine agenda progresist-globalistă este definit, a priori, drept „fascist“.
Am văzut deja că Programul Panorama de screening genetic prenatal, propus ca amendament la Legea Bugetului de Liviu Dragnea, a fost criticat deoarece el ar fi oferit tuturor gravidelor din România. În vreme ce ţări precum Italia, Suedia, Irlanda sau Polonia nu finanţează astfel de teste pentru depistarea unor anomalii genetice, iar Franţa şi Marea Britanie oferă astfel de testări doar gravidelor cu probleme.
Colecţia în opt titluri “Femei célèbre” va fi distribuită împreună cu ziarul Adevărul în fiecare miercuri începând cu data de 16 ianuarie, timp de patru săptamâni consecutive. Ziarul Adevărul face cititorilor săi o ofertă de nerefuzat: pachetul ziar împreună cu DOUĂ cărţi va costa NUMAI 6,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de câte o săptămână, în limita stocului disponibil.
Vărul lui Charles Darwin, sir Francis Galton a fost cunoscut pentru faptul că a fost un veritabil polimat. Printre domeniile la Galton a contribuit se numără: geografia, meteorologia, psihologia, biometria, psihometria, statistica sau medicina legală. Galton a scris peste 340 de lucrări şi cărţi, printre care şi un roman despre eugenism, despre cum ar trebui
Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, luni, la Parlament, că mănâncă zilnic câte o eugenie, un obicei pe care îl are încă de când era copil.
Universitatea Bucureşti a acordat titlul „Doctor Honoris Causa” profesorului de (non)bioetică şi filosofului australian Peter Singer. Reputaţia acestuia este că a stârnit controverse în spaţiul academic internaţional, prin ideile sale. El susţine că omul nu este o fiinţă sacrosanctă, prin urmare nou născuţii pot fi ucişi sau supuşi experimentelor, iar zoofilia este firească, derivând din drepturile animalelor. Şi unde e Honoris Causa în asta?
Pentru că anumite afirmaţii din articolul „E război, proştilor“ nu au fost înţelese corect, revin asupra lor sprijinindu-mi argumentaţia pe un citat in extenso din Konrad Lorenz, unul dintre gânditorii mei favoriţi. Dacă nu suntem în stare să echilibrăm opinia publică, în viitor ea va bascula iarăşi către extrema dreaptă şi vom vedea din nou fenomenele de tip fascist şi rasist.
Se pare că nimeni nu a învăţat nimic din istoria de sânge a cumplitelor conflicte mondiale care au zguduit lumea în secolul trecut. Mulţi se pregătesc acum să dea drumul câinilor războiului, agitând ideologii extrem de primejdioase deoarece potenţialul lor destructiv a fost deja pe deplin probat. Revine în actualitate doctrina dreptului celui mai puternic, asociată, ca nu demult, cu nevoia redefinirii spaţiilor vitale.