Stiri despre eugen ionesco

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trei spâni la sfârşit de august
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei spâni la sfârşit de august

  „Rinocerii“ lui Eugen Ionesco şi opinia lui Cristi Nedelcu despre Berenger m-au făcut să mă gândesc la universul aberant dintr-o poveste culeasă pe la 1874. Iar aici trebuie sa vă spun că este interesant şi locul de unde a răsărit această poveste, anume, de pe valea Mostiştei (jud Ilfov), o zonă plină de istorie, cu numeroase şantiere arheologice. Pe-aici a fost atestată „Cultura Tei“, de exemplu.

 • “Cântăreaţa cheală” prezentată într-o cafenea din Carei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “Cântăreaţa cheală” prezentată într-o cafenea din Carei

  Trupa de teatru M.E.E.M. din cadrul secţiei de teatru amator în limba română de la Centrul Cultural Carei a susţinut o nouă reprezentaţie a spectacolului de teatru absurd „Cântăreaţa cheală”, adaptare după piesa scrisă de Eugen Ionescu, reprezentat de seamă al teatrului absurd.

 • Marea victorie. Despre prearomânul Emil Boc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea victorie. Despre prearomânul Emil Boc

  Nu mai înţeleg nimic. Ce este Clujul, oraşul meu natal şi de suflet? E provincia întruchipată, oricine ar fi primarul lui? Dar primarul, el, nu este şi primarul meu?

 • Români de geniu. Paradoxul

lui Mircea Eliade: de la corigentul miop la savantul excentric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Români de geniu. Paradoxul lui Mircea Eliade: de la corigentul miop la savantul excentric

  Viaţa lui Mircea Eliade (1907-1986) are două extreme: nedisciplinatul adolescent miop, care şi-a luat cu greu corigenţele, şi ilustrul profesor de istorie a religiilor din SUA, iubit de hipioţi. Despre mult prea generosul scriitor şi extravaganţele din viaţa sa vorbesc nepotul lui Mircea Eliade, teoreticianul Sorin Alexandrescu, şi antropologul Andrei Oişteanu, preşedintele Asociaţiei Române de Istorie a Religiilor

 • Poveşti şi istorii cu intelectuali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti şi istorii cu intelectuali

  Am citit şi recitit cartea „Capcanele istoriei- Elita intelectuală românească între anii 1930 şi 1950“, ajunsă deja la a treia ediţie, de lux, semnată de profesorul Lucian Boia, ca şi cum aş fi parcurs o piesă de teatru. Există în textul ei o seamă de indicii că autorul însuşi a văzut-o astfel.

 • Pavel
Dan, scriitorul clujean tradus de Eugen Ionesco şi asemănat cu Liviu Rebreanu
şi Ion Slavici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Dan, scriitorul clujean tradus de Eugen Ionesco şi asemănat cu Liviu Rebreanu şi Ion Slavici

  Talentul scriitorului clujean Pavel Dan, supranumit „prozatorul câmpiei transilvane“, este asemănat cu cel al scriitorilor Ion Slavici, Ion Agârbiceanu şi Liviu Rebreanu. Pavel Dan s-a născut într-o familie de ţărani clujeni, a avut o existenţă modestă şi a murit de cancer înainte să împlinească 30 de ani. Însă opera sa a fost apreciată şi de Eugen Ionesco care i-a tradus în franceză nuvele.

 • Ministrul Culturii: Teatrul
„Eugen Ionesco” are datorii de ordinul milioanelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Culturii: Teatrul „Eugen Ionesco” are datorii de ordinul milioanelor

  Teatrul „Eugen Ionesco” din Capitală are datorii enorme, în pofida faptului că timp de trei ani dotaţia teatrului a fost triplată. Declaraţia îi aparţine ministrului culturii, Boris Focşa, care a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că datoriile sunt de ordinul milioanelor.

 • Teatrul
„Eugene Ionesco“ intră în grevă japoneză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul „Eugene Ionesco“ intră în grevă japoneză

  Toţi actorii care vor juca în spectacolele Teatrului „Eugene Ionesco“, începând cu 4 ianuarie, vor purta la mână panglici albe în semn de protest în legătură cu tergiversarea procesului de numire a unui director pentru instituţie.

 • FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO "Inteligenţa privirii" la 60 de artişti celebri

  Sălile Kretzulescu de la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) găzduiesc, până pe 2 decembrie, expoziţia de fotografie al lui Charles Leirens, intitulată „Inteligenţa privirii”. Expoziţia cuprinde 60 de portrete de artişti, realizate în perioada 1933-1960.

 • O piesă a lui Ionesco, jucată într-un pub clujean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O piesă a lui Ionesco, jucată într-un pub clujean

  Piesa „Tabloul”, un spectacol distins cu 13 premii la festivaluri de teatru din România, va fi jucată diseară, la cererea publicului, în localul la Ţevi, de pe strada Potaisa.

Modifică Setările