Stiri despre etnia roma

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Proiecţia Romilor în Europa: „Proud To Be A Roma”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiecţia Romilor în Europa: „Proud To Be A Roma”

  Interesantă idee a doi europarlamentari români, Daciana Sârbu si Damian Drăghici, de a organiza un eveniment prin care să marcheze Ziua Internaţionala a Romilor prin proiecţia celei mai recente pelicule românesti premiate internaţional, foarte originalul film „AFERIM” care a primit Ursul de Argint la Berlin.

 • Papa Francisc face apel la integrarea romilor în societate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa Francisc face apel la integrarea romilor în societate

  Papa Francisc îşi doreşte ca persoanele de etnie romă să fie mai bine integrate în societate, denunţând actele de discriminare la care sunt supuse acestea. Suveranul Pontif a denunţat „ostilitatea şi dispreţul“ cu care sunt trataţi romii în viaţa de zi cu zi şi a cerut eforturi sporite pentru acceptarea acestora.

 • Jean-Marie Le Pen
insultă, din nou, romii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jean-Marie Le Pen insultă, din nou, romii

  Fostul preşedinte al Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, a reiterat vineri afirmaţiile pentru care a fost pus să plătească o amendă de 5.000 de euro, susţinând că, „la fel ca păsările”, romii „zboară natural”.

 • Ambasada României la Londra ajută poliţia britanică să evacueze romii instalaţi ilegal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasada României la Londra ajută poliţia britanică să evacueze romii instalaţi ilegal

  Ambasada României la Londra a participat alături de poliţia britanică şi autorităţile locale ale Serviciului de Imigrări la operaţiunea Chefornak, prin care au fost evacuaţi peste 60 de cetăţeni români de etnie romă care ocupau în mod abuziv spaţii publice (spaţii verzi, pasarele subterane, monumente memoriale, intrări în sediile unor magazine), Westminster.

 • Jurăminte ţigăneşti finalizate cu dosar penal la Şimian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurăminte ţigăneşti finalizate cu dosar penal la Şimian

  Poliţiştii Postului de Poliţie Şimian au fost sesizaţi ieri prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 de o persoană din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, despre faptul că M. Mircea, din aceeaşi localitate a sustras de la o femeie suma de 200 lei.

Modifică Setările