Stiri despre etica

  89 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Politică şi asumare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică şi asumare

  În Franţa, aflată în campanie electorală pentru turul doi al alegerilor pentru preşedinţie, tocmai a avut loc dezbaterea finală dintre candidatul liberal Emmanuel Macron, preşedintele in funcţie, şi candidatul extremei drepte, doamna Marine Le Pen.

 • Războiul lui Putin şi începutul epocii spiritului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul lui Putin şi începutul epocii spiritului

  Deşi nimeni nu se aştepta ca Ucraina să reziste, după şapte zile de război vedem câteva aspecte care ne îngrijorează pe toţi, dar şi câteva aspecte care ne aduc o mare bucurie.

 • Decizia surprinzătoare luată de capul
„fabricii” de permise auto din Suceava. Eliberat din arest, le-a cerut procurorilor să-i interzică să se întoarcă la serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia surprinzătoare luată de capul „fabricii” de permise auto din Suceava. Eliberat din arest, le-a cerut procurorilor să-i interzică să se întoarcă la serviciu

  Eliberat din arest preventiv în urmă cu o săptămână, fostul şef de la Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, Radu Obreja ar putea să se întoarcă la serviciu, însă a ales să nu facă lucrul acesta. Ba chiar le-a cerut procurorilor DNA să instituie în cazul său interdicţia de exercitare a profesiei.

 • Dragă Tolo, cum rămâne cu Marica şi cu „slut-shaming-ul care aduce clicuri în vreme de criză“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragă Tolo, cum rămâne cu Marica şi cu „slut-shaming-ul care aduce clicuri în vreme de criză“?

  Dacă vorbim de click-uri în cazul Marica, dragă Tolo, alea se puteau face şi dacă nu erau publicate numele soţilor implicaţi în triunghiul amoros şi imagini cu ei! Poate că nu atât de multe, dar măcar copiii celor două familii implicate, măcar părinţii şi bunicii lor nu ar fi plâns, uitându-se la meme-urile, la sutele de comentarii şi la „slut-shaming-ul“ care a urmat.

 • Managementul greşelii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Managementul greşelii

  Se spune, şi pe bună dreptate, că „Cine nu munceşte, nu greşeşte”. Printr-o intuiţie adâncă, fără a fi fost pragmatic înainte de vreme, Aristotel, ca etician, a circumscris moralitatea (Binele şi Răul) în sfera acţiunilor, fie ele fapte sau atitudini exteriorizate.

 • Un „prieten“ al plagiatorilor, numit în Consiliul de Etică şi Management Universitar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un „prieten“ al plagiatorilor, numit în Consiliul de Etică şi Management Universitar

  Ecaterina Andronescu l-a numit ca membru în Consiliul de Etică şi Management Universitar (CEMU) pe un apărător de plagiatori. Este vorba de profesorul Luca Iamandi, al cărui nume este legat de mai multe scandaluri de plagiat cu privire la fostul ministru de Interne Gabriel Oprea şi fostul şef al Poliţiei Române Petre Tobă.

 • Cine decide comportamentul etic al maşinilor fără şofer?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine decide comportamentul etic al maşinilor fără şofer?

  Ce decizii de ordin moral au de luat maşinile fără şofer în cazul unui accident inevitabil? Şi cine decide aceste răspunsuri programate în prealabil? Aceste întrebări au fost puse publicului, cu rezultate surprinzătoare.

 • Ghidul Facultăţilor. INTERVIU Mircea Dumitru: Etica academică e importantă pentru a evita discriminarea, nepotismul, sau hărţuirea sexuală, nu doar plagiatele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghidul Facultăţilor. INTERVIU Mircea Dumitru: Etica academică e importantă pentru a evita discriminarea, nepotismul, sau hărţuirea sexuală, nu doar plagiatele

  Etica este un domeniu care ar trebui să fie internalizat de studenţi pentru a evita comportamente imorale precum nepotismul, favoritismul, fabricarea rezultatelor unei cercetări, palgiatele sau hărţuirea sexuală. Dincolo de faptul că practicarea unor astfel de atitudini alterează demnitatea umană şi academică, acestea afectează şi procesul de învăţare-cercetare propriu-zis, explică Mircea Dumitru într-un interviu pentru „Adevărul“.

 • Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“

  Fundaţia „Corneliu Coposu” a făcut public astăzi „Testamentul Seniorului” la 23 de ani de la moartea marelui om politic. Aflat în faţa „scadenţei inevitabile”, Seniorul a lăsat moştenire într-un mesaj emoţionant esenţa gândirii sale politice, care a avut în centru moralitatea şi refuzul de a face compromisuri.

 • Cum ne reparăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne reparăm

  Ţaţa Rada ar fi spus cu năduf că a bolânzit şi democraţia asta. Nu era îndeajuns că săraca îi are pe cap pe Dragnea, pe tanti Vasilica Viorica, pe Tăriceanu, Firea, Codrin şi Olguţa şi că abia face faţă mârlăniei şi avansurilor abjecte ale lui Ghiţă şi Voiculescu.

 • Marian Popescu, preşedintele Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti: „Am fost îngrozit când am avut de-a face cu plagiatul lui Ponta”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marian Popescu, preşedintele Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti: „Am fost îngrozit când am avut de-a face cu plagiatul lui Ponta”

  Marian Popescu, presedintele Comisiei de etică a Universităţii din Bucureşti, a declarat duminică, la lansarea cărţii Emiliei Şercan „Fabrica de doctorate”, că a fost „îngrozit” în 2012, când a avut de-a face cu primul plagiat major, cel al premierului de la acea vreme,Victor Ponta, caz în care a avut sprijinul Universităţii, dar „nu fără presiuni” sau fără „un context tulbure”.

 • SRI a publicat noul Ghid de conduită etică. Eduard Hellvig: Ne dorim să consolidăm relaţia de încredere cu cetăţenii României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SRI a publicat noul Ghid de conduită etică. Eduard Hellvig: Ne dorim să consolidăm relaţia de încredere cu cetăţenii României

  Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat noul Ghid de conduită etică, potrivit căruia angajaţii Serviciului trebuie să contribuie la respectarea, statului de drept, să nu se implice în activităţi care pot prejudicia imaginea instituţiei, să fie neutri faţă de orice interes politic, economic, religios sau de altă natură.

 • Cum au dat nişte
jurnalişti peste un Rîmaru virtual. Sau mai degrabă nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au dat nişte jurnalişti peste un Rîmaru virtual. Sau mai degrabă nu

  Casa Jurnalistului a dat fie peste un Rîmaru al online-ului, pe care l-a lăsat să zburde fericit mai departe, fie peste o persoană oricum cu un comportament deviant şi cu risc psihologic, pe care a expus-o românităţii, familiei şi cunoştinţelor doar de dragul ultragiului şi al datului cu piciorul în deontologie.

 • ”Vreau să iubesc vara asta!” Cum putea fi evitată o tragedie, etica relaţie profesor-elev!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ”Vreau să iubesc vara asta!” Cum putea fi evitată o tragedie, etica relaţie profesor-elev!

  Te întreabă cineva despre vocaţie, devotament, valori morale, conduită exemplară, parcurs profesional, abateri disciplinare? NU Interesează pe cineva dacă eşti un model pentru sutele de elevi în faţa cărora te vei prezenta? Îţi oferă cineva un cod de etică pe care să-l citeşti, să-l semnezi şi să îl asumi? Se ocupă vreun director de şcoală de formarea profesională şi consilierea psihologică a profesorilor din acea şcoală?

 • Doctorate pentru toţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctorate pentru toţi

  Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

 • Liceenii fruntaşi la învăţătură, instruiţi despre cum să spună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceenii fruntaşi la învăţătură, instruiţi despre cum să spună "Stop corupţiei!"

  Trei tablete electronice au ajuns la elevi olimpici din Călăraşi, în cadrul unei acţiuni anticorupţie organizată de autorităţile locale.  În cadrul unei întâlniri cu 36 de elevi olimpici şi cu merite deosebite la învăţătură din ani terminali ai liceelor din Călăraşi, intitulată Stop corupţiei! au fost diseminate mesaje, materiale video cu caracter preventiv şi educativ anticorupţie.

 • VIDEO Vodafone-ului
nu-i pasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Vodafone-ului nu-i pasă

  Se împlinesc aproximativ trei săptămâni de când România face binging. Trei săptămâni de când mai mulţi specialişti, chiar şi-n paginile Adevărul, au spus că binging-ul e de rău. Reacţia Vodafone? 0 (zero!). Probabil n-au minute pentru asta.

 • Omerta sexuală: hărţuirea sexuală (nu) e în altă parte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omerta sexuală: hărţuirea sexuală (nu) e în altă parte

  De mai bine de o săptămână, Franţa asistă la o un soi de Panama Papers al hărţuirii sexuale. Ediţia trecută a ziarului „Liberation“ e deschisă de o petiţie semnată public de 500 de politiciene şi activiste care solicită ieşirea din practica tăcerii auto(impuse) de tip Omerta în ceea ce priveşte hărţuirea sexuală.

 • Facebook şi monştrii lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facebook şi monştrii lui

  Am fost contactat recent de liderul local al unui partid politic. În câteva minute, a încercat să-mi spună, la telefon, că şi-ar dori să fie mai popular pe Facebook şi că, în ciuda eforturilor sale de a strânge „multe likeuri şi shareuri”, nu reuşeşte să devină mai cunoscut în Social Media.

 • Plăcerea e în mâinile lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plăcerea e în mâinile lor

  Mario Vargas Llosa îşi exprima îngrijorarea despre „civilizaţia spectacolului“, care „distruge una dintre manifestările şi cuceririle cele mai minunate: erotismul“. În cartea de eseuri care poartă titlul temerii lui, „Civilizaţia spectacolului“, scriitorul (cu aspiraţii politice la un moment dat) scrie despre „o mică vâlvă mediatică“ în Spania, la sfârşitul anului 2009,

 • Savanţii închisorilor. Gigi Becali, comparat cu Churchill sau Sfântul Augustin de un profesor care i-a semnat lucrarea din detenţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Savanţii închisorilor. Gigi Becali, comparat cu Churchill sau Sfântul Augustin de un profesor care i-a semnat lucrarea din detenţie

  Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a solicitat explicaţii din partea a două cadre didactice care au dat recomandări deţinuţilor Gigi Becali şi Floricică Gheorghe. Pavel a atestat că Becali posedă abilităţi de realizare a unor lucrări ştiinţifice şi menţionează că lucrările biografice ale acestuia se încadrează în categoria „Memoriilor” lui Winston Churchill ori „Confesiunilor” Sf. Augustin.

Modifică Setările