Stiri despre estrogeni

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Estrogenul, hormonul responsabil de dispoziţia femeilor. Cum explică medicii
legătura dintre iritabilitate şi ciclul menstrual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Estrogenul, hormonul responsabil de dispoziţia femeilor. Cum explică medicii legătura dintre iritabilitate şi ciclul menstrual

  Estrogenul este unul dintre hormonii feminini importanţi şi este direct implicat în bunăstarea emoţională a femeii. Este cunoscut faptul că depresia şi anxietatea afectează femeile mai frecvent în perioadele de producere a estrogenilor decât pe bărbaţi sau pe femeile aflate la menopauză. Variaţiile nivelului de estrogen pot duce la stări de iritabilitate, nervozitate, depresie ori anxitate.

 • Soia vine în ajutorul femeilor pentru a ţine
departe osteoporoza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soia vine în ajutorul femeilor pentru a ţine departe osteoporoza

  O alimentaţie bogată în proteine din soia permite scăderea riscului de osteoporoză în cazul femeilor după menopauză, potrivit unui studiu britanic. Soia face parte din categoria leguminoaselor, fiind una dintre cele mai hrănitoare plante.

 • Plasticul, periculos şi pentru libido şi pentru fertilitatea masculină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plasticul, periculos şi pentru libido şi pentru fertilitatea masculină

  Lipsa de interes a femeilor pentru sex ar putea fi mai mult decât un moft, susţine un nou studiu. Libidoul feminin este foarte sensibil la efectul ftalaţilor, substanţe chimice la care suntem expuşi zilnic, pentru că se găsesc în compoziţia multor obiecte din plastic.

 • Ce substanţe din mediu dereglează hormonii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce substanţe din mediu dereglează hormonii

  Substanţele inhalate sau ingerate din mediul înconjurător fie „mimează" sau inhibă activitatea unor hormoni, fie afectează sinteza lor.

 • Arome la-ndemână care înteţesc dorinţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arome la-ndemână care înteţesc dorinţa

  După atâţia ani de căsnicie, te gândeşti cu nostalgie la nopţile pline de pasiune şi de tandreţe de la începutul iubirii voastre. O poţi regăsi şi dărui celui iubit folosind puterea afrodiziacă a unor plante magice.

 • Vrei să ai un ficat sănătos? Bea lapte de soia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să ai un ficat sănătos? Bea lapte de soia!

  Proteinele care se găsesc în produsele din soia previn acumularea grăsimilor în ficat, afecţiune cunoscută sub numele de „ficat gras" sau de steatoză hepatică.

 • Cafeaua ar putea afecta fertilitatea femeilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafeaua ar putea afecta fertilitatea femeilor

  Consumul de băuturi care conţin cafeină creşte nivelul hormonilor estrogeni. Pe termen lung, acest lucru poate afecta fertilitatea femeilor şi poate favoriza osteoporoza, cancerul de sân şi pe cel ovarian.

 • Ce factori favorizează migrena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce factori favorizează migrena

  Favorizată de o predispoziţie genetică, migrena poate fi declanşată de o varietate de factori, nu întotdeauna uşor de anticipat. Iată care sunt cele mai frecvente cauze.

Modifică Setările