
Trotinetele electrice pot fi vulnerabile la atacuri de la distanţă
Trotinetele electrice au devinit în ultimii ani o alternativă populară pentru a călători rapid în marile oraşe de pretutindeni.
Trotinetele electrice au devinit în ultimii ani o alternativă populară pentru a călători rapid în marile oraşe de pretutindeni.
Microsoft a anunţat lansarea unui nou instrument conceput pentru a identifica deepfake-urile şi pentru a ajuta la combaterea răspândirii ştirilor false.
Costul mediu al unei breşe de date a scăzut cu 1,5% de la an la an, cauzând companiilor daune de 3,86 milioane dolari pentru un incident, conform raportului IBM 2020 Cost of a Data Breach Report.
Agenţia de Securitate Naţională a Statelor Unite (NSA) a publicat, pe 4 august, un ghid privind modul în care pot fi reduse riscurile ce vin odată cu partajarea locaţiei atunci când utilizaţi un smartphone, dispozitive IoT, platformele de social media şi aplicaţii mobile.
Miguel Gomez de la publicaţia online PrivacyAffairs a creat un index al preţurilor pentru diverse tipuri de informaţii personale furate şi a publicat raportul Dark Web Price Index 2020.
Cercetătorii au identificat aproape 10,5 miliarde de date ale utilizatorilor de pe internet, ce au fost lăsate expuse în aproape 10.000 de baze de date nesecurizate, găzduite în 20 de ţări.
Google a anunţat o serie de funcţii noi pentru suita sa de aplicaţii G Suite, care are drept scop consolidarea securităţii utilizatorilor Gmail, Meet şi Chat.
Şapte furnizori de servicii VPN (reţele private virtuale) care susţin că nu păstrează jurnale ale activităţilor online ale utilizatorilor lor au expus recent 1,2 terabiţi de astfel de date.
Cercetătorii ESET au descoperit recent site-uri web care distribuiau aplicaţii de tranzacţionare a criptomonedelor încărcate cu troieni, ce aveau drept ţintă utilizatori de sisteme Mac.
Cercetătorii ESET au descoperit o nouă operaţiune din cadrul unei campanii de spionaj cibernetic de lungă durată, derulate în Orientul Mijlociu, care prezintă legături cu un cunoscut grup de atacatori informatici numit Gaza Hackers sau Molerats.
Cercetătorii ESET au lansat o analiză în profunzime a operaţiunilor Evilnum, grupul APT (advanced persistent threat) din spatele programelor malware Evilnum.
Schema de înşelătorie derulată de atacatori a luat forma unui "giveaway" de moneda bitcoin şi exploatează numele celebrului antreprenor din tehnologie ca parte integrantă a adreselor Bitcoin, pentru a obţine o credibilitate sporită.
Cercetătorii ESET au descoperit o nouă campanie de spionaj informatic derulată de grupul InvisiMole, dar şi un set de instrumente malware dezvoltat cu acest prilej de ei, în cooperare strategică cu grupul malware Gamaredon.
Cercetătorii ESET au descoperit o operaţiune malware caracterizată printr-o posibilă legătură cu faimosul grup Lazarus, cel care a folosit tehnici neconvenţionale de spearphishing şi malware, în numeroase etape, împotriva unor companii aero-spaţiale şi militare.
Actualizarea Chrome 83 include noile funcţii DNS prin HTTPS, o secţiune de verificare de siguranţă şi o gestionarea mai simplă a cookie-urilor.
Introducerea unei parole pentru a accesa unul dintre zecile sau sutele de servicii pe care le folosim a devenit o parte atât de comună a vieţii noastre, încât rareori îi dăm importanţă.
Poate prelua cineva controlul asupra contului personal doar cunoscând numărul de telefon?Jack Moore, specialist În securitate cibernetică al ESET, a făcut un test pentru a afla dacă este posibil.
Din cauza pandemiei COVID-19, un număr foarte mare de persoane lucrează de acasă şi asta a făcut ca popularitatea aplicaţiilor de videoconferinţă (folosite pentru serviciu, educaţie şi timp liber) să crească foarte mult.
În acest moment, o treime din populaţia lumii se confruntă cu restricţii şi măsuri de izolare severe, pentru a opri răspândirea coronavirusului. Datorită acestei stări de fapt, mulţi oameni s-au văzut nevoiţi să lucreze din propriile case.
De la e-mailuri pline de secvenţe malware până la cereri de donaţii false, acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune incidente de securitate de care trebuie să fiţi atent pe perioada acestei crize de sănătate globale, avertizează Tony Ascombe, Global Security Evangelist la ESET.
Amer Owaida, security writer ESET, analizează punctele cheie ce diferenţiază bullying-ul online de cel considerat tradiţional, în care victima este faţă în faţă cu agresorul.
Nici n-a început bine anul 2020 şi deja curg ştirile despre atacurile cibernetice. După o analiză a obiceiurilor de securitate cibernetică ce ar trebui evitate, ESET a elaborat o listă de sfaturi pentru utilizatorii de computere şi terminale smartphone.
Pe 15 octombrie, în cadrul evenimentului ESET Global Press Event 2019, desfăşurat la Bratislava, specialistul în securitate Ondrej Kubovic a prezentat date despre un fenomen care afectează consumatorii de pornografie şi pe care l-a numit „Sextortion“.
În iunie 2019, cercetătorii ESET au identificat un exploit de tip zero day, utilizat într-un atac direcţionat din Europa de Est. Exploit-ul abuzează de o vulnerabilitate locală de tip privilege escalation în Microsoft Windows, în special o dereferenţă a indicatorului NULL în componenta win32k.sys.
Autorităţile Uniunii Europene (UE) au emis un ordin de retragere de la comercializare a ceasului inteligent Safe-KID-One destinat copiilor, comercializat de către o companie din Germania pe motive de securitate şi confidenţialitate.
Denumit Lojax de către ESET, acest rootkit face parte dintr-o campanie desfăşurată de faimosul grup Sednit împotriva mai multor ţinte high-profile din Europa Centrală şi de Est şi este primul atac de acest gen, făcut public.
În cadrul evenimentului Eset Global Press Tour 2018, care a avut loc pe 18 octombrie la Bratislava, Anton Cherepanov, Senior Security Researcher la ESET, a dezvăluit detalii despre un succesor al grupării APT (Advanced Persistent Threat) - BlackEnergy.
ESET lansează astăzi cea mai nouă gamă de produse pentru utilizatorii de acasă, gândită să protejeze împotriva ameninţărilor emergente de pe internet, inclusiv împotriva malware-ului, a viruşilor sau a secvenţelor malware ce subtiliează datele.
ESET anunţă o extindere a reţelei de centre de cercetare şi dezvoltare. Unul dintre birouri va fi în România, la Iaşi. Acesta e primul deschis la nivel local.
Hackerii au tot felul de metode pentru a accesa computere, iar experţi în securitate cibernetică au identificat una nouă: control prin mesaje publicate pe social media.