Stiri despre eroare medicala

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Statistică îngrijorătoare: 60% din diagnosticele puse în România sunt greşite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statistică îngrijorătoare: 60% din diagnosticele puse în România sunt greşite

  Şase din zece pacienţi din Bucureşti au primit cel puţin o dată un diagnostic greşit sau un tratament neadecvat. Cel puţin aşa arată un studiu realizat de o clinică din Capitală. Potrivit raportului, cele mai multe diagnostice greşite au fost primite de pacienţi pentru afecţiuni oncologice (29,7%), ginecologice (13,5%), neurologice (13,5%), endocrinologice (10,8%) şi cardioligice (8,1%).

 • Eroare
medicală fatală într-o ţară din vestul Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eroare medicală fatală într-o ţară din vestul Europei

  Tragicul episod, într-o ţară vestică din UE, arată că îngrijirea medicală este pretutindeni bolnavă. O femeie în vârstă de 42 de ani, mamă a trei fetiţe de 5, 8 şi 10 ani, după ce a jucat tenis a simţit o durere toracică mare cu dificultăţi de respiraţie la efort (urcat scările). După ce a consultat-o, medicul de familie i-a prescris un antiinflamator şi a trimis-o acasă. A doua zi dimineaţă a găsit-o soţul ei în dormitor, moartă prin infarct.

 • Erorile medicale pot declanşa Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erorile medicale pot declanşa Alzheimer

  Studiul unor cercetători de la Universitatea din Londra arată că boala Alzheimer ar putea apărea la unii oameni din cauza unei erori medicale în timpul unei transfuzii de sânge sau operaţii pe creier.

 • Poveşti impresionante ale unor oameni care s-au trezit din morţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti impresionante ale unor oameni care s-au trezit din morţi

  De mii de ani, oamenii încearcă să găsească cheia nemuririi, iar ştiinţa a făcut primii paşi în acest sens prin criogenie, prin transferarea memoriei umane într-un computer sau prin modificarea ADN-ului. Însă, dincolo de descoperirile ştiinţifice, există oameni care au reuşit să „fenteze” moartea. Chiar de mai multe ori.

 • A murit din cauza neglijenţei medicului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit din cauza neglijenţei medicului

  Vinovat de moartea minorului de 13 ani este medicul-ansteziolog, a anunţat astăzi, Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi. Oficialul a făcut publice rezultatele Comisiei instituite pentru cercetarea cazului decesului băiatului, în timpul operaţiei de extragere a amigdalelor.

 • «Sufăr consecinţele unei erori medicale»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  «Sufăr consecinţele unei erori medicale»

  Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

Modifică Setările