Stiri despre ernest hemingway

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Presimţirile lui Hemingway“, validate de istorie. Filă de Jurnal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Presimţirile lui Hemingway“, validate de istorie. Filă de Jurnal

  O încântătoare carte „închinată“ lui Hemingway, surprinzător bogată în amintiri „înregistrate“ ale marelui scriitor în ultimii ani ai vieţii lui, despre iubirile care au traversat biografia romancierului celebru, carte semnată de prietenul acestuia A. E. Hotchner sub titlul „Iubirile lui Hemingway povestite de el însuşi“

 • FRAGMENT „Iubirile lui Hemingway povestite de el însuşi şi consemnate de A.E. Hotchner” a apărut în librăriile româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Iubirile lui Hemingway povestite de el însuşi şi consemnate de A.E. Hotchner” a apărut în librăriile româneşti

  De-a lungul timpului, şi mai ales în ultima parte a vieţii, Hemingway i-a dezvăluit prietenului de încredere cu care mergea la vânătoare, la coride şi la pescuit amănunte despre evenimentele care i-au marcat existenţa. Din cartea lui A.E. Hotchner, cititorii pot afla mai multe despre femeile din viaţa scriitorului. „Adevărul” prezintă, în premieră, fragment din cartea „Iubirile lui Hemingway”, recent apărută la Humanitas.

 • Prietenia dintre scriitorii Ernest Hemingway şi James Joyce, dincolo de anecdota scandalurilor din baruri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prietenia dintre scriitorii Ernest Hemingway şi James Joyce, dincolo de anecdota scandalurilor din baruri

  Începând cu boom-ul economic din 1920, Parisul redevenea capitala culturală a Europei, reunind artişti din întreaga lume, precum Pablo Picasso, Salvador Dali, Ernest Hemingway, James Joyce, sau Ezra Pound. În Parisul interbelic s-au legat multe prietenii între artişti, una dintre acestea fiind cea dintre americanul Hemingway şi irlandezul Joyce, camarazi de băutură care, deşi nu făceau exces de complimente, s-au respectat mai mult decât se crede.

 • Momente între Hemingway şi muza lui veneţiană. „Creativitatea chiar capătă putere când eşti îndrăgostit”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente între Hemingway şi muza lui veneţiană. „Creativitatea chiar capătă putere când eşti îndrăgostit”

  O serie de scrisori trimise de Ernest Hemingway către o femeie cu 30 de ani mai tânără decât el, pe nume Adriana Ivancich, au fost publicate recent, într-un volum semnat de Andrea di Robilant, scriitor şi jurnalist italian, anunţă The Guardian. Ivancich ar fi cea datorită căreia scriitorul a reuşit să  scrie romanul „Bătrânul şi marea”, premiat cu premiul Pulitzer în 1953.

 • Prima povestire scrisă de Ernest Hemingway, descoperită în Florida
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima povestire scrisă de Ernest Hemingway, descoperită în Florida

  Scriitorul American Ernest Hemingway este cunoscut pentru scrierile sale într-un limbaj simplu, despre război şi dragoste, pline de detalii, dar şi pentru personalitatea sa vulcanică. În prima jumătate a acestui an, în Key West, Florida, unde autorul a trăit în anii '30, a fost descoperită o povestire de 14 pagini a autorului, de când avea zece ani şi despre care se crede că ar fi prima scrisă de acesta, scrie New York Times.

 • Cinci obiceiuri pe care le-au adoptat scriitorii pentru a-şi crea operele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci obiceiuri pe care le-au adoptat scriitorii pentru a-şi crea operele

  Pe lângă talentul şi munca dedicate creării unora dintre capodoperele literaturii universale, scriitorii au dezvoltat şi obiceiuri despre care aceştia credeau că îi făceau să scrie mai bine. De la statul în picioare,  şi până la băutul unor cantităţi imense de cafea, creatorii unor celebre opere literare au avut programe diferite şi obiceiuri diferite, dar care, se pare, că au dat rezultate.

 • Zece scriitori celebri care au
suferit de tulburări psihice: „Am experimentat invadarea minţii mele de către o
minte raţională transcendentală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece scriitori celebri care au suferit de tulburări psihice: „Am experimentat invadarea minţii mele de către o minte raţională transcendentală“

  Scriitorii îşi folosesc imaginaţia pentru a pune pe hârtie poveşti cu care ajung să atragă mii de cititori. Procesul de scriere poate fi dificil pentru unii dintre scriitori, astfel că nu au fost puţini cei care au sfârşit prin a-şi pierde minţile. În cele ce urmează vă vom prezenta 10 dintre cei mai mari scriitori cu dereglări mintale.

 • ”The Fifth Column”, singura piesă de teatru scrisă de Ernest Hemingway, premieră la Londra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ”The Fifth Column”, singura piesă de teatru scrisă de Ernest Hemingway, premieră la Londra

  ”The Fifth Column”, singura piesă de teatru scrisă de Ernest Hemingway,  a avut premiera la Londra, joi seară, la Teatrul Southwark. La 80 de ani de la izbucnirea Războiului Civil din Spania, piesa ”The Fifth Column”, care are această temă, va fi jucată timp de trei săptămâni, între 24 martie şi 16 aprilie, pe scena Teatrului Southwark din Londra.

 • Tehnici de organizare a timpului, inspirate de spusele lui Hemingway: “Suntem ucenici într-un atelier unde nimeni nu devine niciodată maestru“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnici de organizare a timpului, inspirate de spusele lui Hemingway: “Suntem ucenici într-un atelier unde nimeni nu devine niciodată maestru“

  Principiile de viaţă ale scriitorului american Ernest Hemingway au stat la baza formulării unui ghid destinat celor care au impresia că nu reuşesc niciodată să facă ceea ce-şi propun. Sfaturile lui Hemingway se bazează pe „teoria aisberg-ului“, care presupune să pui accent pe faptele imediate şi să laşi deoparte lucrurile simbolice şi detaliile.

 • Turul literar al Parisului: de la librăria preferată a lui Hemingway la hotelul în care au stat soţii Fitzgerald
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turul literar al Parisului: de la librăria preferată a lui Hemingway la hotelul în care au stat soţii Fitzgerald

  Parisul de altădată a servit drept sursă de inspiraţie pentru câţiva dintre cei mai apreciaţi scriitori ai tuturor timpurilor. Este oraşul în care James Joyce a terminat de scris celebrul roman „Ulise“, sau în care Ernest Hemingway îşi începea cariera ca tânăr scriitor. De asemenea, e de notat şi experienţa soţilor Scott şi Zelda Fitzgerald la Hotelul Saint-James Albany din capitala franceză.

 • INTERVIU Gabriel Garcia Marquez: „Nu-l consider pe Hemingway un mare romancier, dar un excelent povestitor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Gabriel Garcia Marquez: „Nu-l consider pe Hemingway un mare romancier, dar un excelent povestitor“

  În volumul „Parfumul de guayaba. Convorbiri cu Gabriel Garcia Marquez“, publicat de Editura Curtea Veche, ziaristul columbian Plinio Apuleyo Mendoza a realizat interviuri ample cu Gabriel Garcia Marquez, care relevă cugetările scriitorului despre literatură, faimă, politică, putere, despre prietenia cu Fidel Castro sau Mitterrand. „Adevărul“ vă prezintă fragmente în exclusivitate din aceste convorbiri.

 • Reţeta hamburgerului preferat al lui Ernest Hemingway
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeta hamburgerului preferat al lui Ernest Hemingway

  „Mâncam bine şi ieftin, şi beam bine şi ieftin, şi dormeam bine şi ne încălzeam împreună, şi ne iubeam”, scria Ernest Hemingway în cartea „A Moveable Feast”. Să fi dormit atât de bine de la hamburgerul lui preferat?

 • FOTO Cei mai buni camarazi din literatura universală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cei mai buni camarazi din literatura universală

  Prieteniile strânse dintre personajele de sex masculin ale marilor romane sunt întâlnite tot mai des în operele internaţionale. De la Ahile şi Patrocle din „Iliada“ lui Homer, la Harry Potter şi Ron Weasley din celebra serie „Harry Potter“, de JK Rowling, camaraderia este un subiect care face istorie în literatură.

 • 10 lucruri pe care nu le ştiai despre scriitorul american Ernest Hemingway
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 lucruri pe care nu le ştiai despre scriitorul american Ernest Hemingway

  De-a lungul vieţii, Ernest Hemingway, câştigător al premiilor Pulitzer şi Nobel, a pescuit cu mare plăcere peştii-spadă, a iubit la nebunie pisicile polidactile şi a transformat un pisoar într-o fântână artizanală. Aflaţi alte şapte lucruri inedite din viaţa scriitorului american în rândurile de mai jos.

 • Nuvelă scrisă de Hemingway în revista „Vanity Fair“? Fundaţia scriitorului american se împotriveşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nuvelă scrisă de Hemingway în revista „Vanity Fair“? Fundaţia scriitorului american se împotriveşte

  După ce publicaţia „Vanity Fair“ a avut în mână una dintre nuvelele scrise de Ernest Hemingway la vârsta de 25 de ani şi a refuzat să o facă publică, redactorul-şef al revistei face acum o solicitare pentru a recăpăta acea povestire. Hemingway are, însă, motive să râdă chiar şi din mormânt, informează „The Independent“, deoarece fundaţia sa a respins cererea.

 • Ernest Hemingway, scriitorul aventurier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ernest Hemingway, scriitorul aventurier

  Considerat de mulţi ca fiind cel mai important prozator al tuturor timpurilor, Ernest Hemingway şi-a trăit soarta exploziv, lăsând în urmă un stil de scriitură inconfundabil

 • J.D. Salinger, scriitorul tinerilor eterni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  J.D. Salinger, scriitorul tinerilor eterni

  „Scriu, aproape întotdeauna, despre oameni foarte tineri“.  Iată declaraţia de intenţie a lui J.D. Salinger, prozator adulat şi misterios, creatorul iluziei prin care milioane de oameni  s-au imaginat „de veghe în lanul de secară“

 • Cel mai mare daiquri, în Cartea Recordurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai mare daiquri, în Cartea Recordurilor

  Sâmbătă, barmanii cubanezi din barul "El Floridita" şi-au pus în cap să bată un record - al celui mai mare Daiquri. Evenimentul a marcat 195 de ani de la deschiderea barului în care s-a născut celebra băutură.

Modifică Setările